Movie Tank

15 várva várt film 2014-ből

2014. január 01. - Sparrow

Már csak néhány hetet kell várnotok a Movie Tank nagyszabású 2013-évértékelésére, ám a januárra csúsztatott tavalyi filmek, illetve más, korábban bemutatott darabok pótlása közepette nem szabad elfeledkezni arról, hogy a hazánkban kb. februárra lezáródó 2013-mas filmév mellett nemsokára kezdetét veszi a 2014-es szezon, ami rengeteg szépséggel kecsegtet, amelyek közül nyilvánvalóan most még sokat nem is ismerünk nagyon, hiszen ahogy halad előre az év, úgy villantják ki az egyes produkciók a foguk fehérjét. Az mindenesetre biztos, hogy van mit várni 2014-től, és habár ezúttal sem volt könnyű, de tavalyhoz hasonlóan most is összeállítottam egy rangsort azon idén érkező mozgóképből, amelyekre már epekedve várok.

2014.jpg

15. Amerika Kapitány: A tél katonája 

Captain-America-The-Winter-Soldier-Poster.jpgAz első Amerika Kapitány-film borzasztóan érdektelen és unalmas volt, továbbá egyértelműen érezni lehetett az izzadtságszagot rajta, hiszen muszájból készült csak el a Bosszúállók elé. Azonban most, hogy a világ legnagyszerűbb szuperhőscsapata túl van a bemutatkozáson, lehet, hogy végre kaphatunk egy igazi Kapi-mozit is. Az előzetes mindenképpen nagyon biztató, A tél katonája alcímmel ellátott produkció előreláthatólag tele lesz látványos akciókkal, amerikai zászlókkal, és kritikus felhangba bújtatott hadi-propagandával. Egyetlen aggasztó kérdésem van csupán: Ki az az idióta, aki szerint jó ötlet volt holtegyenesre vasalni Scarlett Johansson haját?!

Amerikai premier: Április 4.

 

14. Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész

mockingjay1.jpgSuzanne Collins népszerű regénytrilógiájának befejező kötetét nem bírtam végigolvasni, annyira unalmas és vontatott. Viszont ezt már a Futótűz-könyv második felén is éreztem, de a nemrég bemutatott filmadaptációban egyáltalán nem volt jelen, ezért bizakodó vagyok a pénzéhségből kettébontott zárás első felvonása kapcsán. Itt lesz megint a fiatal színésznő-generáció legfényesebben tündöklő csillaga, Jennifer Lawrence, és nyilvánvalóan a közkedvelt mellékszereplők is visszatérnek kisebb-nagyobb időre. Az biztos, hogy ezúttal már nem lesz aréna, viszont a fecsegőposzáta és Katniss gyakorlatilag eggyé válnak és a forradalom szimbólumává lesznek, vagyis az eddigi filmek közül ennek a cselekménynek lesz a legnagyobb súlya, hiszen itt a főhős és a mögötte állók már nyíltan szembeszállnak a Kapitóliummal.

Amerikai premier: November 21.

13. Need for Speed

need_for_speed.jpgMinden idők egyik legnépszerűbb és legismertebb számítógépes játék szériájának vászonra adaptálására vállalkozott Scott Waugh, ráadásul a főszerepre a Breaking Badben emberfelettit alakító Aaron Pault sikerült megnyerni, ráadásul összeraktak egy tökös akciókat prezentáló, és fasza narrációt, na meg gyönyörű zenét felvonultató előzetest, amelynek hatására azonnal várni kezdtem ezt a filmet. Jó lesz, legalábbis szerintem.

Magyar premier: Március 13.

12. Non-Stop  

nonstop.jpgLiam Neeson az utóbbi években orrba-szájba akciózik, és mostanra már annyira tökös legény vált belőle, hogy Stallone agyán is átfuthatott volna a neve. Bár tény, hogy Qui-Gon Jinn szólóban igazán kemény. Ezúttal légi marsallt alakít, aki éppen egy utasszállítón végzi munkáját, amikor üzenetet kap egy ismeretlentől, aki azzal fenyegetőzik, hogy 20 percenként végez egy-egy utassal. Hamarosan beváltja ígéretét, és ezzel megkezdődik az egy helyszínes csata. Thrillerrajongó énem már a Viharsziget óta koplal, és vár valami ínyencségre. A trailert megnézvén vérszemet kapott. Remélhetőleg elégedett böffentéssel nyugtázhatja majd a végeredményt.

Magyar premier: Február 27.

 

11. Műkincsvadászok

the-monuments-men-poster02.jpgGeorge Clooney rendezését 2013-ról tolták el idénre. Nagyon izgatott vagyok a produkcióval kapcsolatban, hiszen a nácik által elrabolt és megsemmisítésre ítélt műkincsek után kutató katonai osztag története rengeteg potenciált rejt magában. Ha jól sül el a dolog, akkor a végeredmény olyasmi lehet, mintha a Becstelen Brigantykat kevernénk az Indiana Jones-filmekkel. A szereplőgárda rendkívül impozáns: George Clooney, Matt Damon, John Goodman, és Bill Murray csapata ered az értékes történelmi és művészeti leletek nyomába.

Magyar premier: Február 20.

10. A majmok bolygója: Forradalom

dawn_of_the_planet_of_the_apes_poster_a_p.jpgMeglepetésszámba ment a 2011-es A majmok bolygója előzményfilm, hiszen gyönyörű látvánnyal és izgalmas történettel operált. A folytatás még egy lépéssel közelebb visz minket a klasszikus, 1968-as produkcióban látható állapothoz. Ezúttal Gary Oldman a főszereplő, a téma pedig már nem a lázadás, hanem a Forradalom.

Amerikai premier: Július 11.

9. The Expendables - A feláldozhatók 3.

MV5BNjU2Njk5MjgxOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDE1MzQ4MDE@._V1_SX214_.jpgSylvester Stallone őrült, és nagyon merész ötlete sikeresnek bizonyult, hiszen A feláldozhatók mindkét eddigi eljövetele hatalmas durranásnak bizonyult. Reméljük a trilógia záródarabja is legalább annyira tökös, legalább annyira véres, és legalább annyira vicces lesz, mint az eddigi epizódok. A szereplőgárda természetesen új nevekkel bővült, itt lesz például Wesley Snipes, Harrison Ford, és Mel Gibson, és természetesen a korábbi arcok is visszatérnek, így újból köszönthetjük Slyt, Stathamet, Jet Lit, és Dolph Lundgrent, na meg persze Schwarzit is.

Magyar premier: Augusztus 21.

8. Godzilla

godzilla2014_poster2.jpgA Tűzgyűrű egyértelmű csalódást okozott, így már nagyon ki vagyok éhezve egy igazán ütős óriásszörnyes filmre. A legújabb amerikai Godzilla-próbálkozás nagyon, de nagyon hatásosnak tűnik, és hamarosan az is kiderül, hogy vajon csak az előzetes lett nagyon jól összevágva, vagy tényleg ilyen lenyűgöző, rendhagyó hangulata lesz a produkciónak. Az mindenesetre biztos, hogy az atomsugárzás hatására mutálódó bestia hatalmasabb, és "gyönyörűbb" lesz, mint valaha. Ha az évben csak egyetlen filmet akarsz moziban megnézni, akkor egyrészt nem tudom, hogy mit keresel egy filmes blogon, másrészt ez legyen az!

Magyar premier: Május 15.

7. 300: A birodalom hajnala

300-rise-of-an-empire-poster.jpgZack Snyder mesterművének folytatása legalább annyira látványosnak tűnik, mint amilyen a 300 volt. A kérdés az, hogy sikerül-e megint olyan jól eltalálni a hangulatot. Én bízom benne, hogy igen. Ezúttal Temisztoklész lesz a görög főhős, a történet pedig a Szalamisznál lezajló tengeri csatát eleveníti fel.

Magyar premier: Március 6.

6. A hobbit: Oda és vissza

the-hobbit-movies.jpgPeter Jackson bebizonyította, hogy képes úgy visszatérni Középföldére, hogy azzal ne hozza szégyenbe A gyűrűk ura - trilógiát. A hobbit első két része nagyon jól sikerült, és a harmadik epizód tekintetében is számtalan izgalomra számíthatunk. A regény ismeretében mondhatom, hogy az Oda és vissza nagy valószínűséggel a trilógia leggrandiózusabb darabja lesz. Jackson már ötször összehozta, nem hiszem hogy hatodszorra komolyabb gondot jelentene neki, hogy fantasztikus mozgóképet készítsen Középfölde történetéről. Természetesen megint olyan nagyszerű színészek lesznek a segítségére, mint Martin Freeman, Luke Evans, Evangeline Lilly, Richard Armitage, Orlando Bloom, és Ian McKellen.

Amerikai premier: December 17.

5. A csodálatos Pókember 2.

the_amazing_spider_man_2_poster_by_karpinskijd-d6cwqas.jpgAkkorára tátottam a számat két évvel ezelőtt, amikor a moziban ülve szembesültem Marc Webb művével, hogy azt el sem tudom mondani. A legszarabb szuperhősfilmre számítottam, még az előzeteseket látva is, és végül az egyik legjobbat kaptam. Épp ezért most nem ítélek elhamarkodottan. Nagyon várom a folytatást, és remélem megint nagyon nagy élményben lesz részem, de egyelőre nem akarok messzemenő következtetéseket levonni. Az előzetes fasza, de majd meglátjuk, hogy milyen lesz a teljes kép. Ami biztos, hogy feltűnik Harry Osborn, akit Dane DeHaan kelthet életre, Jamie Foxx lesz a főgonosz Elektro, továbbá itt lesz Paul Giamatti is, mint Rhino. A főszereplők továbbra is Andrew Garfield és Emma Stone.

Magyar premier: Május 1.

4. Interstellar

MV5BMTM5Mzc2OTc2M15BMl5BanBnXkFtZTgwMzkxOTk3MDE@._V1_SX640_SY720_.jpgChristopher Nolan az új évezred egyik legnagyobb rendezőjévé nőtte ki magát. A sötét lovag-trilógia minden tekintetben kiváló, és filmtörténeti mérföldkő, azonban sokan az Eredetet szokták megnevezni a direktor legjobb eddigi munkájaként. Az biztos, hogy keveseknek van manapság Hollywoodban olyan minőségi eredeti ötletük, mint amilyen az Eredet alapsztorija volt és úgy tűnik, hogy a Nolan-tesóknak még van raktáron meghökkentő történetekből. Az Interstellar cselekményéről még elég keveset lehet tudni, de az mindenesetre biztos, hogy űrutazásos-féreglyukas-időben ugrálós mozi lesz. A főszereplő Matthew McConaughey, aki mellett ott feszíthet Anne Hathaway és Jessica Chastain, de itt lesz a rendező nagy kedvence, Michael Caine is.

Magyar premier: November 6.

3. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

x-men-days-future-past-teaser-poster-professor-x.jpgUtáltam Az elsőket, és a mai napig nem értem, hogy miért is azt tartja a közvélemény a legjobb X-filmnek. Viszont a franchise többi részét nagyon szeretem, és hatalmas ötlet, hogy az egyik legfontosabb X-Men történetet adaptálva összehozzák a fiatal és az idősebb szereplőket. Az előzetes hatására minden valamirevaló mozirajongónak összecsordul a nyál a szájában. Fajsúlyos, magával ragadó film lesz, ez szinte biztos. Olyan színészek fognak itt parádézni, akik miatt érdemes volt kitalálni a filmművészetet. Ráadásul James McAvoy hajat és szakállat növesztett, utóbbi nélkül én nem is engedném színészkedni. Az mindenesetre majdnem 100%, hogy a tehetséges skót aktor hozza majd a gárda legjobb alakítását.

Magyar bemutató: Május 22.

2. Sin City: A Dame to Kill For

sin-city-a-dame-to-kill-for-poster_1.jpgEz a produkció a tavalyi várakozás-lista első helyezettje volt, csak aztán sajnos eltolták a premiert. Reméljük ez nem ismétlődik meg, és végre valami előzetest is láthatunk, csak hogy biztosak lehessünk az idei bemutatóban. Az alapul szolgáló képregényt olvastam, és remekműnek tartom, és hogyha Robert Rodriguez és Frank Miller párosa megint úgy eltalálja a filmadaptációt, mint 2005-ben, akkor ismét hatalmas élménnyel gazdagodhatnak a moziba ellátogatók. A főszereplő ezúttal Josh Brolin, de a korábbi gárda tagjai is visszatérnek, ráadásul még Eva Green, és Joseph Gordon-Levitt is helyet kapott a produkcióban. Előbbi igazi hozzáillő negatív karaktert fog alakítani, és már alig várom, hogy milyen lesz Ava Lord szerepében. Maradandó lesz az biztos, akárcsak az egész produkció.

Amerikai premier: Augusztus 22.

1. Noé

Noah-poster.jpgAmikor Darren Aronofsky filmet rendez, abba beleremeg a világ. Olyan művész ő, aki mellett nem lehet szó nélkül elmenni, akit tanítani kéne, aki hatalmas kultúraformáló hatással bír. Művei viszonyítási alapként élnek tovább bemutatásuk után, minden eddigi munkája vitathatatlan mestermű. A Hollywoodi nagypiacra egy bibliai történet feldolgozásával lép be. Noé bárkája Aronofsky-módra, vagyis rengeteg mondanivaló, a színészekből kihozott emberfeletti energia, gyönyörű látvány, és maradandó hatású atmoszféra várható. A főszereplő Russel Crowe, aki mellett olyan neveket láthatunk majd, mint Jennifer Connelly, Logan Lerman, Emma Watson, és Anthony Hopkins

Magyar premier: Március 27.

Ők lennének azok, akiket én már nagyon várok. És ti mely címeket akarjátok már nagyon megtekinteni a 2014-es felhozatalból?

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr385719869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.01. 17:24:56

hát a felét én is várom, de többet nem.

mildi 2014.01.01. 17:52:38

attól tartok, nem ugyanarra izgulunk. :) várós: Interstellar, Műkincsvadászok. a többit majd leadja a tévé...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.01. 18:10:02

@mildi: hát a need 4 speed-et még ott se nézem meg szerintem.

Gabosz 2014.01.02. 01:50:09

Látom hasonló az "ízlésünk", viszont a Transformers 4et, a Tini Ninja Teknõcöket Megan Fox-szal, valamint az új Robotzsaru filmnek is helye lenne a Top15 várós filmben.. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 08:03:12

@Sparrow: se a játékot nem ismerem, se a színészért nem ugrok különösebben.
Meg már unom az autós filmeket is.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.01.02. 10:27:14

@Gabosz: Igen a Transformersre is kíváncsi vagyok. Nekem a korábbi három rész is nagyon tetszik, bár sokan szidják a folytatásokat, én nagyon jól elvoltam velük. :) Mark Wahlberg miatt pedig még inkább érdekes lehet a végeredmény. A Tini Ninja engem egyelőre nem izgat, Megan Fox jó nő, de színészileg nem túl sokrétű. Robotzsaru pedig tök fölösleges remake, és nem is tűnik túl jónak, de majd meglátjuk.

@doggfather: Hát mondjuk én annyira nem foglalkoztam a Halálos iramban - filmekkel, kb. két részt láttam a franchiseból, az 1.-t, meg a 4.-et. De a Need for Speednek egyszerűen annyira fasza az előzetese, és Aaron Paul annyira jó színész, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne legyen jó.

nevetőharmadik 2014.01.02. 12:25:08

15. Amerika kapitány: fura. Szerintem pont a saját filmjében működött jól, mint ponyvahős. A Bosszúállókban egy szem fölösleges, hangulatmentes senki volt. Az új film várós.

14. Éhezők viadala: Ne már, még két film lesz? Már a második is csak egy kibaszott átvezetés volt...

13. NFS: A játékot imádtam, de ott az élményt az adta, hogy én vezettem. A sztori belegondolva nagy büdös semmi volt, remélem, a film nem csak a látványos autós jelenetekről fog szólni, mint a trailerben.

12. Non-stop: Ez valóban jónak ígérkezik.

11. Műkincsvadászok: Szórakoztatónak tűnik, kár, hogy Szabó Sipos Barnabás visszavonult.

10. Majmok bolygója: Kellemes csalódás volt az első rész, érdekes feldolgozás volt, remélem, ez is kellemes csalódás lesz. A trailer alapján nem várok azért semmit.

9. Feláldozhatók: az első rész egy klasszikus régi akciófilm volt sok sztárral. A második viszont az első paródiája még nagyobb sztárparádéval, ahol már a sztárparádé volt a lényeg. Ha így megy a harmadik, akkor az már csak egy bohóckodás lesz, de nem eleveníti föl az akciófilm zsáner hangulatát többé, ahogy az első rész.

8. Godzilla: nem tudom, miért csalódás a Tűzgyűrű, illetve akkor mi mást vársz a Godzillától. Látványos-rombolós baromság, tökéletesen élvezhető semmitmondó időelbaszás.

7. 300: A birodalom hajnala: teljesen hozni fogja az első rész hangulatát, bár nem látszik benne annyira az eredeti képregényből átemelt szürrealizmus. Ha valaki az elsőt szerette, ezt is fogja.

6. Hobbit 3: meglepne, ha nem :)

5. Pókember: az előző asszem jobb volt, mint bármelyik előző, de alig emlékszem rá, úgyhogy olyan jó mégsem lehetett. De a trailer alapján várós az új.

4. Interstellar: Az eredet tényleg ütős, szuggesztív film volt, de a Batmaneket utáltam, mert Batmannek és a világának nem azonos volt a hangulata... és a realizmusra törekvés... ehh. Nolan nimbusza alapján várni egy filmet elég kétesélyes.

3. X-Men: Az Elsőket azért szeretik, mert ennek volt egyedül hangulata minden hibája ellenére. Az első három hatásvadász és bugyuta volt (a második még a legkevésbé), a téma érezhetően túl nagy falat a rendezőnek. Várós a következő, kár hogy megint Bryan Singer rendezi.

2. Sin City: Az egyik legsajátosabb, és szuggesztív képregényadaptáció volt, élmény volt nézni. Remélhetőleg megint az lesz.

1. Noé: vicces, Aronofsky egyetlen filmje sem ébresztett kíváncsiságot bennem arra, hogy megnézzem, úgyhogy róla nem tudok mit mondani. Érdekes, hogy pont ehhez a témához nyúlt, kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.02. 13:36:58

Noé: Az előzetes túl hatásvadászra és kevésbé drámaira sikeredett... szerintem nem hozza az szokásos Aronofsky-színvonalat.

Feláldozhatók: A második rész is erőltetett volt, a harmadik felvonástól csak mesterkélt kikacsintásokra, meg a nosztalgia görcsös "meglovagolására" számítok.

300: Erről inkább egy szót sem írok, a trailer szerintem pofátlanul giccses és modoros.

NFS: Első látásra ez egy nullának tűnik.

Pókember: Botrányosan undorítóan nézett ki az előzetes, nem is érdekel maga a film sem.

Sin city: Félek attól ,hogy túlzottan az első részre akar majd hajazni, és nem lesznek eredeti ötletei.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 15:43:29

@FroG: rossz is lenne ha nem az első részre akarna hajazni, hiszen egy sorozatból készült mindkettő. :S

@nevetőharmadik: @Sparrow: hogy az elsők lenne a legjobb x film azt még csak itt olvastam eddig.

Az x-men 2 a legjobb általában mindenhol (szerintem is).

ThePretender 2014.01.11. 20:00:15

Azt nem szeretem ezekben a listákban, hogy itt is, a Top 10-ből 7 folytatás, plusz van egy remake (?). Tehát kb. két rendes filmet tartalmaz a top 10.

A Noé kapcsán egyébként egyet értek Frog-al, szerintem még a Forrástól is nagyon távol lesz.

Az Interstellar még érdekelne, csak az a bajom Nolan-nel hogy szerintem a Memento egy remek film volt, de azóta csak egyre rosszabakat rendez, a Tökéletes trükk már csak 7/10, az Eredet pedig 6/10 (most direkt nem írom, hogy szerintem, kezdek leszokni erről a hülye szokásomról hogy mindenhez kötelező odaírni:D). Bár nem gondolom hogy akkor most lecsúszna 5/10-re de nem hiszem hogy A tökéletes trükk színvonalát elérné.
süti beállítások módosítása