Movie Tank

TOP15 Legjobb TV-sorozatok

2014. május 21. - Sparrow

Még 2011 októberében, azaz már több, mint két és fél évvel ezelőtt készítettem egy TOP10 Kedvenc sorozatom című videós toplistát. A nemrég frissült képregényfilmes toplistánál azt írtam, hogy a korábbi rangsor bővített és aktualizált változatáról van szó, viszont ez az állítás ezúttal, a TV-sorozatok esetében nem helytálló, ugyanis nem a fent linkelt videós lista frissítéséről, hanem egy teljesen új rangsorról van szó. Ez azzal magyarázható, hogy ez az írásos, tizenötös lista teljesen más szellemben készült, mint a régi videó. Kifejtem. Először is, a 2011-es videós toplista elkészítésének ötlete nagyon spontán jött, és abban az időben én már hosszú ideje nem kísértem figyelemmel egyetlen sorozatot sem, jóformán egyáltalán nem foglalkoztam a szériákkal. A videó tíz helyezettje korábbi tévénézős emlékekből állt össze, és egyfajta nosztalgiajelleggel készítettem, egyszerű tévénézőként. Viszont az eltelt két és fél évben valóságos fanatikus sorozatrajongóvá váltam. Minden a 24 című mesterművel kezdődött úgy két évvel ezelőtt. Miután rekordsebességgel lepörgettem Jack Bauer nyolc évadot felölelő kalandjait, űr támadt bennem, amit be kellett töltenem, és elkezdtem más minőségi sorozatokra vadászni. És azóta már rengeteg számomra új, és/vagy amúgy is új szériát ismertem meg, és daráltam be. Rájöttem, hogy az előző videóban szereplő tíz mű közül jó néhány, persze, jó, de azért nem a top-színvonalat képviseli. Négy visszatérő széria van, amiket változatlanul legnagyobb kedvenceim között tartok számon, és pontosan ezért elölről kezdve végig is pörgettem közülük azt a hármat, aminek korábban, még a tévében, nem sikerült minden epizódját megtekintenem. És ezzel elérkeztem a lista egy fontos szabályához, ami nem más, minthogy az alábbi rangsor összeállításakor csak és kizárólag olyan sorozatok kerülhettek szóba, amelyeknek az összes jelenleg létező epizódját láttam. Természetesen a lista szubjektív, csak és kizárólag az én véleményemet tükrözi ( másképp értelme sem lenne ), továbbá az is nyilvánvalóan igaz, hogy sok remek széria eddig elkerülte a képernyőmet, épp ezért szeretnélek titeket megkérni arra, hogy ha általatok kedvelt, imádott, bálványozott darabok nem kaptak helyett sem az alábbi tizenöt helyezett között, sem pedig a poszt végén olvasható Futottak még cikkelyben, akkor írjátok meg kommentben a címeket, hogy tudjam, mely szériákat érdemes pótolnom ( hátha egyszer majd frissítem ezt a rangsort is ).

Ennyi lenne a kissé hosszúra nyúlt bevezetés, most pedig lássátok a listát!

sorozat.png

15. Hannibal (2013- )

Kreátor: Bryan Fuller

Magyarországon: Hannibal

Hannibal-Season-2-e1390168518378.jpg

Kíváncsian vártam tavaly, hogy kezdetét vegye az Anthony Hopkins által ismertté tett karakter köré épülő széria. Az első évad némiképp hullámvölgyes teljesítményt produkált, de többségben voltak a bitang erős epizódok. A most futó, hamarosan befejeződő második szezon pedig kimeríti a zsenialitás fogalmát. Fullerék tényleg csak irányadóként használják az alapanyagot (a filmadaptációk alapján mondom ezt, a regényeket nem olvastam), és egészen új aspektusból mutatják be a pszichopata pszichiáter unalmas hétköznapjait. A mérleg másik karján pedig ott van Will Graham, a nem kevés szociopata hajlammal megáldott lángelme. Hugh Dancy és Mads Mikkelsen parádésan dolgoznak össze minden egyes epizódban, miközben egyre több a vér, és a komor, sötét atmoszférával rendelkező, meglepően naturális jelenetek színfalai mögül újra meg újra hallani véljük, ahogy Bryan Fuller azt suttogja: This is my design.

14. Homeland (2011- )

Kreátorok: Howard Gordon, Alex Gansa

Magyarországon: Homeland: A belső ellenség

Homeland-.jpg

Nicholas Brody őrmestert már mindenki halottnak hitte, hiszen nyolc éve veszett nyoma Irakban. Ám a tengerészgyalogos most csodával határos módon előkerül, és hazájába visszatérve hősként ünneplik. Mindenki a lábai elé borul, kivéve Carrie Mathisont, a CIA komoly bipoláris zavarral küzdő elemzőjét, aki nemrégiben egy átnevelt amerikai katonáról szóló fülest kapott egyik kapcsolatától. A Homeland nem véletlenül kaszálta be egymás után két alkalommal is a Golden Globe-díjakat, hiszen a paranoiára, félelemre, és megjósolhatatlanságra építkező széria csúcsra járatja a feszültségfokozás módszerét. Eleddig három évad létezik, és mindegyikben epizódról epizódra épül az atmoszféra, a kezdeti higgadt légkör a szezonfinálékra rendszerint tomboló izgalmak keltette orkánba csap át, amit rendkívül nehéz egy ültő helyben kibírni. A két főszereplő, Claire Danes, és Damien Lewis parádéznak, és habár nem tudom, hogy a harmadik szezon zárása után miképp tervezik folytatni a történetet az alkotók, de azért igazán kíváncsian várom a negyedik felvonást. 

13. House M.D. (2004-2012)

Kreátor: David Shore

Magyarországon: Doktor House

drhouse.jpg

Sherlock Holmes kórháziasított alteregója nem csak azért lopta be magát a nézők szívébe, mert Dr. Gregory House karaktere csak úgy dúskál az iróniában, a szimpatikus cinizmusban, az intelligenciában, és a tisztánlátásban, hanem azért is, mert az írók részről részre képesek voltak izgalmas, meghökkentő cselekményt prezentálni, amiben a legfélelmetesebb betegségek legelborultabb fúziói, és az ellenük küzdő, közben saját gondjaikkal is harcoló orvosok viszontagságai gond nélkül szögezték nézők millióit a képernyők elé. Hugh Laurie a televíziótörténet egyik legnagyszerűbb alakítását nyújtja, de a mellékszereplőket sem kell félteni. 

12. Spartacus: Blood and Sand (2010-2013)

Kreátor: Steven S. DeKnight

Magyarországon: Spartacus - Vér és homok

Spartacus.jpg

Igazából csak az első évadnak Vér és homok a címe, a második Bosszú, míg a befejező harmadik szezon A bukottak háborúja névre hallgat. Steven S. DeKnight rendkívül egyedi látásmóddal, és megdöbbentő bátorsággal, na meg vakmerőséggel operáló szériája nem véletlenül vált nagy kedvencemmé. A szentháromság megkérdőjelezhetetlen: vér-szex-káromkodás. A vér fontos, hiszen a készítők már-már polgárpukkasztó méreteket öltő belezéseket, gyilkolásokat, kaszabolásokat prezentálnak, és mindezzel kiemelik művüket az átlagos történelmi adaptációk sorából. A szex itt gyakorlatilag softpornó, és ennek az elemnek a gátlástalan használata végig biztosítja a nézőt az alkotók elismerésre méltó bátorságáról. A válogatott káromkodások, és úgy általában a mai nyelvezet használata pedig ha tetszik, ha nem, közelebb hozza a nézőhöz a karaktereket.

11. The Killing (2011- )

Kreátor: Veena Sud

Magyarországon: Gyilkosság

killing.jpg

Egy dán sorozat amerikai remakejéről van szó. Az eredetit nem ismerem, de az biztos, hogy az amcsik műve nem semmi, nemes egyszerűséggel lenyűgöző. A borús ég alatt bömbölő, rossz emlékektől átnyirkosodott seattle-i színfalak mögött szörnyetegek rejtőznek, akik számára semmi sem szent. Rendhagyó krimisorozat ez, ugyanis felépítése nem epizodikus jellegű, a történetmesélés folytonos, egyetlen gyilkossági nyomozás köré csoportosul. Igen, egyetlen ügy felderítését mutatja be az első két évad, majd a harmadikban már új nyomozás veszi kezdetét, de az is kitart a szezon végéig. Furcsának tűnhet ez a módszer, ám a cselekményvezetés lenyűgöző, egy percre sem válik unalmassá, a fordulatok, és a rejtélyek egymást érik, miközben a két, össze egyáltalán nem illő, de mégis remek párost alkotó főhős próbál fényt deríteni az igazságra, miközben saját kínzó múltjuk is emészti a lelküket. Mert már egy egész város kérdezi: Ki ölte meg Rosie Larsent?

10. The Walking Dead (2010- )

Kreátor: Frank Darabont

Magyarországon: The Walking Dead

thewalking.jpg

A halálhörgések, a vérözön, és a soha nem látott méreteket öltő szenvedés közepette a tévéképernyőkön valaha látott egyik legerőteljesebb dráma bontakozik ki. Tulajdonképpen nem az élőhalottakon van a hangsúly, bár tény, hogy a maszkmesteri munka minden epizódban lenyűgöző, hanem a túlélés, és a fájdalom pszichológiájáról. Hogyan képes életben maradni a Világvége után, a szakadék szélére sodródott maroknyi túlélő? Mivé válik az ember, ha megérzi a halál szagát? Mit hoz elő belőlünk a Kaszás látványa? Válogatott borzalmak, megrendítő érzelmi csúcspontok, és a képernyőt szétszaggató feszültség jellemzi a Frank Darabont vezénylete alatt készülő mesterművet. A The Walking Dead újra és újra megerőszakolja a lelkedet, és te pont ezért nézed meg minden héten az aktuális epizódot. Mert néha ilyen is kell.

9. Friends (1994-2004)

Kreátorok: David Crane, Marta Kauffman

Magyarországon: Jóbarátok

Friends-006.jpg

A valaha volt legjobb sitcom mit sem veszített a varázsából tíz év alatt. Az 1994 és 2004 között futott széria minden egyes epizódja aranyat ér, hiszen a fantasztikus poénokat, a remekül megírt és megkoreografált szituációkat, és a hat főszereplőt nem lehet megunni. Egymástól nagyon különböző és pont ezért együtt tökéletesen működő figurákról van szó, akiket a hibátlanul megválasztott főszereplők tökéletesen keltenek életre. Itt már bővebben is értekeztem a Jóbarátokról.

8. Game of Thrones (2011- )

Kreátorok: David Benioff, D.B. Weiss

Magyarországon: Trónok harca

gamefaces.jpg

A Vastrónért folyó, számos fontos játékost felvonultató háború lassacskán már annyi vérrel és halállal árasztja el Westeros földjeit, hogy ember legyen a talpán, aki képes állva maradni. A George R.R. Martin regényciklusa alapján készülő széria rendkívül sok karaktert mozgat, akik által a történet számos cselekményszálon haladva tárja elénk a sokféle emberi jellem által formált, feszült atmoszférába burkolódzó világot. A fantasztikusabbnál fantasztikusabb figurákat tehetségesebbnél tehetségesebb színészek és színésznők keltik életre, miközben a hullaszagban és ármánykodásban gázoló cselekmény izgalommal és sokféle érzelemmel tölti fel a néző nappaliját, aki elégedetten veszi tudomásul: Függő lett az HBO remekművétől.

7. Supernatural (2005- )

Kreátor: Eric Kripke

Magyarországon: Odaát

supernatural.jpg

Oda vagyok ezért a rendkívül változatos, mára már óriásivá nőtt mitológiát prezentáló szériáért. Vérfarkasok, vámpírok, dzsinnek, démonok, kísértetek, angyalok, skandináv istenek, görög istenek, cerberusok, és még megannyi különleges lény, amit rendkívül kreatív módon mutatnak be az alkotók, mintegy kivédvén az alacsony tévés költségvetés által eléjük gördített akadályt. Sam és Dean Winchesternek évadról évadra egyre nagyobb, egyre nehezebb kihívást kell legyűrnie, miközben némi jóízű poénkodásra, temérdek popkulturális utalásra, és a két testvér kapcsolatának jól megtervezett alakítására, formálására is marad idő. Sokan mondják, hogy az Odaát már jó ideje maga mögött hagyta fénykorát, de én nem értek egyet a fikázódó véleményekkel, minden évadról igazán jó emlékeim vannak, és kíváncsian várom a 10. szezont, főleg azok után, ahogy véget ért a 9. felvonás.

6. Lost (2004-2010)

Kreátorok: J.J. Abrams, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof

Magyarországon: Lost - Eltűntek; Pokoli Éden

Lost-.jpg

Tulajdonképpen túlélős kalandtörténetként indul, ám a cselekmény kisvártatva misztikus thrillerbe kevert, erőteljes drámába csap át, hogy végül kikerekedhessen az új évezred egyik legmeghatározóbb televíziós sorozata. A Lost sokféle részletet vonultat fel: Egy csapat túlélő az óceán közepén fekvő szigeten, rejtélyes jelenések, a dzsungelben bujkáló, suttogó idegenek, a fák között suhanó és pusztító fekete füst, a Dharma, a bunker, a világvége-gomb, a többiek, de még az időutazás is megjelenik. És mégis, a készítők végül bebizonyítják, hogy minden összefügg mindennel, nem esnek logikai hibákba, és gyönyörűen varrják el a szálakat. Persze, maradnak fekete lyukak a sztoriban, de ezek érezhetően szándékos húzások, hogy általuk még maradandóbbá váljon a sztori, és hogy a néző is hozzátehesse a maga fantáziáját az összképhez. A lenyűgöző flashback-rendszer által részletesen megismerjük a számos karaktert. A visszaemlékezések pazarul megírt hálózatának helyét az utolsó évadban valami más veszi át, ami a finálébeli kiteljesedésével minden idők egyik legnagyobb televíziós bravúrjaként él azóta is a nézők fejében. Nem is véletlenül.

5. Death Note (2006-2007)

Alkotó stúdió: Madhouse

Magyarországon: A halállista 

death note.jpg

Nem vagyok nagy animés, de az biztos, hogy a Madhouse remekművét nem kevésszer fogom még újranézni. A halálbüntetés pszichológiájára épülő, a távol-keleti mitológiát aktívan felhasználó, izgalmas thrillersorozat 37 részen át tartja fogva a nézőt, hiszen minden egyes epizód végtelenül magával ragadó, a történések kiszámíthatatlanok, és nagyon sok forog kockán. A csavaros cselekményvezetés dagályában fantasztikusan megírt karakterek mozognak, úgy, mint a bűnözők ellen kereszteshadjáratot indító Yagami Light, azaz Kira, vagy éppenséggel L, a különc nyomozózseni, és persze ott van a sorozatba némi fekete humort belevivő Ryuk is. Hatásos, fajsúlyos, elgondolkodtató, és végtelenül feszült remekmű. Kihagyhatatlan!

4. Rescue Me (2004-2011)

Kreátorok: Denis Leary, Peter Tolan

Magyarországon: Ments meg! 

Rescue-Me.jpg

Az alkoholista, öngyűlölettől és hőskomplexustól fűtött, nagybetűs bunkó, Tommy Gavin éppen randizik egy teljesen jelentéktelen, unalmas nőszeméllyel, aki kicsit sem izgatja hősünket. Ekkor hallja meg a sikolyokat. Nem messze egy bérház lángol, és Tommy futni kezd, ahogy a többi ember is. Ám a különbség közte, és a többiek között az, hogy ő az ellenkező irányba fut... A lángok felé...

Ilyen és ehhez hasonló, egymást érő, fantasztikus jelenetek prezentálják a Rescue Me esszenciáját, a történet lényegét. Learyék nagyszerű drámasorozata a halállal és a kétségbeeséssel dacoló hétköznapi ember kálváriáját mutatja be. Az aprónak tetsző, de annál fontosabb hőstetteket, a terjedő sötétség elleni küzdelemnek való, konok ellenállást. A pazar karakterek elsőosztályú színészgárda tolmácsolásában kelnek életre, miközben tombol a nyers, valós fájdalom, a cinikus, éltető fekete humor, és az általános gyászba és kilátástalanságba burkolódzó, vészjósló feszültség. Valami egészen egyedülálló bontakozik ki az alkoholizmus, a visszatérő holtak, a félelem, és 9/11 emlékének árnyékában. A Rescue Me nem boldog, ámde fontos dolgokról szól. Mindennapi szenvedésről, kisemberi tragédiáról, melankóliába öltözött kilátástalanságról. Hétköznapi hősökről.

3. 24 (2001-2010)

Kreátorok: Joel Surnow, Robert Cochran

Magyarországon: 24

24-jack-bauer.jpg

Ez volt az a sorozat, ami először tudott úgy magával ragadni, hogy esténként fel se tudtam állni előle, csak akkor amikor már ragadt le a szemem. Jack Bauer nyolc évados pokoljárása, küzdelme a jóért, az igazságért, a gonoszság és az igazságtalanság tengerében nem véletlenül örvend méretes kultusznak. Ez a valós időben zajló, kreatív, magával ragadó, végtelenül izgalmas, fordulatos akcióthriller valósággal elszabadítja az adrenalint a tévéképernyőkön. Nincs megállás, nincs boldogság, nincs kegyelem. Jack Bauer nem boldog, nyugodt életre teremtetett. Csupán egyetlen, kimondatlan küldetése van: Megvédeni a világot, és mindenekelőtt a végtelenül hálátlan Amerikai Egyesült Államokat az éppen aktuális fenyegetéstől. És ez a feladat nem tűri meg maga mellett a családot, az örömöt, a békességet. És habár a 24 2010-ben véget ért, a történetet végre elkezdték folytatni a 24: Live Another Dayben!

2. Sons of Anarchy (2008- )

Kreátor: Kurt Sutter

Magyarországon: Kemény motorosok

sons.jpg

Kurt Sutter rendkívül ötletes Hamlet-átirata az utóbbi évek egyik legfantasztikusabb TV-sorozata. A széria esszenciáját az adja, hogy a történet rossz emberekre, bűnözőkre, égetnivaló gazfickókra fókuszál. Nem tudunk velük szimpatizálni, de mégis érdekel a sorsuk, hiszen a maguk mocskos módján őszinte, igazságos, bár kissé marcona, és némiképp ijesztő fickók ezek. A kosárban rohadt alma van, és amikor az évekig vakon más parancsait követő Jax Teller végre észbe kap, maga körül az árulás, a hazugság, és az egyre terebélyesedő káosz hullámait látja felcsapni. Ennek a naturálisan ábrázolt brutalitással, megdöbbentő fordulatokkal, és szívszaggató drámával operáló, igazán minőségi szériának nem kérdés, hogy helye van a dobogón.

1. Breaking Bad (2008-2013)

Kreátor: Vince Gilligan

Magyarországon: Totál szívás

breaking bad.jpg

Walter White átalakulása, igaz valójának felszínre törése, a vérszomjas bestia eszeveszett tombolása nem véletlenül örvend kultstátusznak. A kimért tempóban haladó, minden percében végtelenül hatásos és feszült történet hétről hétre nézők millióit szegezte a képernyő elé. Az óvatosan adagolt, de kőkemény dráma garantáltan maradandó nyomot hagy, a jól felépített, tragikusan hiteles cselekményvezetés pedig az alkotók lenyűgözően keserű humora, és megvesztegethetetlen őszintesége által válik méginkább magával ragadóvá. Bryan Cranston és Aaron Paul párosa fantasztikus, de a mellékszereplőket sem kell félteni. Kétségtelenül a huszonegyedik századi televíziózás csodájáról beszélünk, egy olyan szériáról, amelyet nyugodt szívvel, vita nélkül nevezhetünk korszakalkotó mesterműnek.

 

Futottak még: Family Guy, American Horror Story, Smallville, Prison Break, True Detective

 

Ők lennének az én nagy kedvenceim. Nyilvánvalóan sokan hiányoljátok a Dextert, és erről csak annyit, hogy engem elkerült a varázs, pedig megpróbálkoztam a napfényes tengerparton gyilkolászó pszichopata történetével, de a harmadik évad végéig se jutottam el, ha jól emlékszem, 3X09-nél adtam fel végleg. A The Sopranos kimaradása miatt is valószínűleg sokan csikorgatják a fogukat, és igen, ez a széria sem idegen a számomra, asszem, háromszor is nekifutottam, de egyszer sem tudott magával ragadni. Nem, nem adtam még fel, amint lesz hozzá hangulatom, még egyszer nekiindulok, hátha.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr265825863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2014.05.21. 15:49:29

Ezekből nálam csak a Rescue me meg a Spartacus lenne listás, a Trónok harcát és a Walking Deadet pedig egyenesen legrosszabb sorozatok listájára száműzném. Hozzáteszem még, hogy a felsoroltak közül nem mindet láttam.

Tetsu 2014.05.21. 16:06:14

A Jóbarátokat levenném a listáróll... helyette Euréka.

Farkas55 2014.05.21. 16:37:34

Örömmel láttam a Death Note-ot a listán.

Tudnátok filmben/sorozatban/könyvben ilyen agyalgatós, ravaszkodós, tudom, hogy azt gondolja, ezért tudom, hogy ezt fogja tenni, de ő is tudja. hogy én ezt teszem stb. ajánlani?

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.05.21. 17:11:24

A True Detective hiánya fájó. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.21. 17:16:35

@FroG: Majd ha a második évad is lesz olyan jó, mint az első volt, akkor lesz helye a listában. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.21. 17:18:25

@Farkas55: Hát konkrétan olyan, mint a Death Note, nem jut eszembe, de a Homelandet, meg a Breaking Badet tudnám ilyen szempontból ajánlani, ha még nem láttad őket.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.05.21. 17:46:44

@Sparrow: Hát persze ezzel kapcsolatban az a legnagyobb kérdés, hogy ha lesz is olyan jó az évad, mint az elődje, hogyan fog kapcsolódni - ha egyáltalán fog - a két évad egymáshoz. Szerintem ha teljesen másról, más szereplőkkel és "filmnyelvvel" fognak ott mesélni, aligha tekinthető majd egy olyan egységes sorozatnak, mint a fent felsoroltak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.22. 08:31:20

hinnye mennyire más sorikat nézünk. :D

a lista nagyobbik részét még csak nem is láttam a kisebbik részét meg nem tenném rá.

Csak 1 kérdés, hol a maffiozók?!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.05.22. 12:05:02

Furcsa lenne, ha mindenkinek ugyanezek lenne a listáján. De volt egy pár jó ötlet a nyárra (ismertem már őket, csak valami miatt nem kezdtem bele).

2014.05.22. 12:27:48

Örülök, hogy az így jártam anyátokkal _nem_ került fel :)

Amit viszont mindenkinek a figyelmébe ajánlok: Orphan Black!

mertcsak 2014.05.22. 12:28:49

Six feet under, Nip/Tuck, Sopranos hol van?

2014.05.22. 12:29:12

Emellett nagy csalódások: Fringe és Heroes - mindkettő jól indult és annál csúfosabb véget ért.

Ha a jóbarátok szerepel, akkor a The Big Bang Theory-nak is lehetne helye.

bruderlein 2014.05.22. 12:33:55

Sherlock, IT Crowd... mindenkepp Top10ben a helyuk :)

Móró Kristóf 2014.05.22. 12:36:24

The wire?
Senki nem ismeri? Ha valami fejtörésre bír, és meghökkentő szórakoztatàsra, megismerésre...akkor a legjobbat kihagytátok.

Kolléga 2014.05.22. 12:36:40

Sherlock? Luther? Strike back? Ripper street?

nem várt fordulat 2014.05.22. 12:41:56

nekem az NCIS is bejön.

jó, hogy van pár tipp miket nézzek, mert roppant fájó, hogy a trónok harcából csak 10+ epizód készül egy évadban, és nem kérdés, hogy nálam ez az első hely.

2014.05.22. 12:45:16

Maradok a family guynál :)

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2014.05.22. 12:56:04

Nyilván szubjektív egy-egy ilyen lista, szóval abba nem kötök bele, hogy neked melyik tetszik. De szerintem nagyon sokat jelent egy sorozat "végeredményén", hogy hogyan lesz vége, ezért még futó sorozatokat nem vennék bele egy listába.

2014.05.22. 12:56:38

A Gyilkos ügy dán eredetijét láttam. Elképesztően jó, a végén teljesen függővé váltam.

tjunior 2014.05.22. 13:00:13

House of Cards nélkül komolytalan ez a lista nekem

aso 2014.05.22. 13:10:56

Person of interest!!!!! A legeslegjobb!!!!!! :-)

petropeter 2014.05.22. 13:14:38

a legjobb, the top!!! fájdalmasan szánalmas embereknek, tegyük hozzá, elkeseredett, borúlátó, kishitűeknek. Akinek a gyilkolás, hullák jelentik a kikapcsolódást nem ebben a világban élnek, hanem a saját maguk által kreált képregényvilágukban.
Kikapcsolódni, kellemes élményt jelent, humoros, könnyed, elérhető vágyakat keltő szép környezetet látva lehet. Ekkor nyugszol meg, kapcsolódsz ki, töltődsz fel.
Aki ezt csak hullákkal, ármánnyal, intrikával, elkeseredett harcokkal tudja, az nem tudja, hogy nem tud kikapcsolódni, csak a kis képregényvilágába menekülni...
Futottak még (ahol emberi érzések, szép tájak, humor van): Castle, Halál a Paradicsomban, Heartland, No Fear, Person of Interest...

shua55 2014.05.22. 13:21:50

Jobb lett volna egy lista a most futó, illetve közelmúlt legjobb sorozataival, mert így azért pár nagy klasszikus, mint nálam akár ER, X-akták, Babilon 5 vagy Űrháború 2063 erősen hiányzik a listáról, gyakorlatilag, mintha 2000 előtt Tv se létezett volna :). (Ja és amilyen jó a Death Note első pár része, annyira rém gagyi és erőltetett az utolsó fele, harmada).

hellrod 2014.05.22. 13:29:28

Sherlock, House of cards na ja...
gondolom azért nem került említésre, mert még elég fiatalka, de azért egy Fargo se maradjon ki

Editor Bob 2014.05.22. 13:58:08

Azért a Dextert (a relatív gyenge lezárása ellenére) szvsz nem kellett volna lehagyni a listáról.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.22. 14:00:45

@Editor Bob: azért az utolsó 2-3 évad is gyenge lett nem csak a befejezése.

Roltii 2014.05.22. 14:07:09

Firefly? Meg ha 24 ott van, akkor ott lehetne akár a Greys Anatomy is... 24-nek volt 1-2 jó évada, de ennyi (nézem, de inkább vicces mint jó...)
Ha ott van a Supernatural, akkor simán elférne egy Castle vagy Person Of Interest is. És akkor a pl a TwinPeaksről vagy Dallasról nem is beszéltünk..vagy ha még régi, akkor megemlíteném az Ally McBealt is mindenképpen.
De ahogy más is mondta ott van a Dexter is, vagy éppenséggel Blacklist, HIMYM stb (csak hogy teljesen különbözőeket mondjak).
Ez így elég vacakul összeszedett lista..

eßemfaßom meg áll 2014.05.22. 14:26:53

azért jó lenne tudni, hogy a szerző milyen sorozatokat ismer amikből ezeket válogatta ki.

Mondjuk az a lista amin ott a spartacus és nincs ott a battlestar galactica, oz, vikings, dr who, life on mars, ashes to ashes etc... az minimum kérdőjeles mint "legjobb sorozatok" max a "én ezeket a sorozatokat láttam és ezekből ez a tizenöt teccett legjobban" listaként értékelhető.

False_GOD 2014.05.22. 14:56:29

Kihagytad Sutter előző remekművét a SHIELD-et, azt kell hogy mondjam, hogy jó a SoA, de a Shieldhez képest sehol nincs, nézd meg. A másik, A BSG, az az emberiség eddigi legjobb alkotása, ha szerinted nem, akkor nem is tudom minek van blogod, akkor az jön át, hogy fingod nincs semmiről. És Firefly. Ha nem tudod mi ez, az emberi kasztba se tartozol. Akkon pont olyan vagy mint a náci Cifka Miklós.

goodwaytolearnenglish 2014.05.22. 15:50:41

Köszi a listát, adott egy két jó ötletet. Az első helyezettel teljesen egyetértek!

Én is adnék párat:
Jóbarátok - ez sosem kedveltem. Maga a könnyed vicces stílus bejön, ezeket szeretem ebben a kategóriában:
- Big Bang (szerintem szuper)
- Weeds (nem csak szívósoknak!)
- Mom (elég új, az első évad fejeződött be nemrég, szerintem aranyos)
- How I Met Your Mother (szintén aranyos, és végre vége!)
- Office
- Community (jól kezdődött, így az 5. évad felé kezd ellaposodni, de azért ajánlani tudom!)

Mostanában nagy kedvenc, 2. évad fejeződött be épp ma:
- Americans (80as években az USAba beépülő KGB ügynök család)

Kicsit komolyabb kategória, nehezebb nyelvezettel, jogi/média világ:
- The Good Wife (szuperül megcsinált, igen változatos, sok sok bírósági jelenet)
- Suits (ebben is ügyvédek vannak, de inkább a Big Corp kategória, egész jó néha)
- News Room (elég pörgős, várjuk a 2. évadot!)

Hát ennyi jut eszembe most, remélem adtam pár jó ötletet! Ja igen, aki szeretne kicsit tudományosabb sorozatot nézni, ami egyben érthető is, annak nagyon tudom ajánlani a Cosmos-t!

+ 1 Bonus: Almost Human (az alapötlet nagyon jó, szépen meg van csinálva, bár kicsit gyerekes a történet vezetés, mint a Person of Interestben)

goodwaytolearnenglish 2014.05.22. 15:59:57

@goodwaytolearnenglish: Sorry, helyesen The Newsroom, és a 3. évadot várjuk!

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.05.22. 16:42:36

Sherlock, Miért éppen Alaszka (de komolyan:)).
Animéket szerintem nem véletlenül nem szoktak sorozatos listákra tenni, nehezen összemérhető, és ha az ember ráfekszik a műfajra, egészen meglepőeket tud találni (bár a Death Note is jó tényleg).
A Sons of anarchyt nagyon érik,hogy bedaráljam.

qper 2014.05.22. 17:31:21

Shameless és Mad men :)

kukko 2014.05.22. 17:52:35

Nálam a Róma az örök kedvenc.

HunYetti 2014.05.22. 19:35:31

Azért ne tépjétek le valaki fejét, mert nem látott a valaha készített párszáz sorozatból mindent...

75. Vladys 2014.05.22. 19:35:33

Supnat? haha. CW sorozattól mentsenek meg az istenek.

@Farkas55: Dexter esetleg.

agika88 2014.05.22. 20:39:30

Végre látok egy toplistát, amin ott van a Rescue me! hurrá. :D
Ha a Killing bejött, akkor a svéd/dán féle hidat is ajánlanám.
Plusz a Banshee-t, azt csak azért mert nagyon jó. :D

eßemfaßom meg áll 2014.05.22. 21:42:56

@HunYetti: aki alapműveket nem látott az ne írjon posztot "TOP15 Legjobb TV-sorozatok" címmel.

orvlat 2014.05.22. 21:54:39

Aki igazi fejbevágóra vágyik: Black mirror.

jet set 2014.05.22. 23:23:47

Jóbarátok hogy kerül a listára?

Pszt! 2014.05.23. 01:19:28

@Dr.Jones: Ez olyan hipszter dolog, hogy utálni kell a legsikeresebb dolgokat. Pedig, ha egy sorozat az emberek elsöprő többségének bejön, akkor az valszeg jó is.

Eisbär JM · https://www.facebook.com/mester4s 2014.05.23. 10:09:12

"aki alapműveket nem látott az ne írjon posztot "TOP15 Legjobb TV-sorozatok" címmel."

Vagy inkább legyen a címe "Az általam látott 15 sorozat sorrendben". Ebben a formában nem sok értelme van, kihagyni az Orphan Black, The Big Bang Theory, Boardwalk Empire, Shameless, Vikings, IT Crowd, Dexter sorozatokat, (és még hosszan sorolhatnám) alapvető bűn a témában jártasak számára. A 24 viszont nálam toronymagasan veri az összest.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.23. 12:14:52

Azért az zseniális, hogy a legtöbb kommentből (és tényleg tisztelet a kivételnek) tökéletesen kiolvasható, hogy basztátok végigolvasni a listát, csak egyszerűen végigpörgettétek a helyezetteket.
Ott van a végén egy Futottak még cikkely, illetve az utolsó paragrafusban gondosan leírtam, hogy miért nincs a listán Dexter és The Sopranos. Persze, valószínűleg nem fogjátok elolvasni ezt a kommentet, mert kurvára lusta vagyok minden érintettnek bejelölni a válasz opciót, mert még annyit sem értek, ha úgy okoskodtok, hogy nem olvassátok el, amit írok. Csak tudnám, hogy van annyi szabadidőtök, hogy nincs is más dolgotok, mint az Indexet bújni, és rengeteg idő és energiabefektetéssel, lelkesedéssel elkészített cikkeket fikázni.
És még egyszer: TISZTELET A KIVÉTELNEK! Akinek nem inge, ne vegye magára.

eßemfaßom meg áll 2014.05.23. 12:19:36

@Pszt!: ezek szerint megtaláltuk magyarország legjobb televiziós produkcióját a barátokközt "személyében" hiszem amit ennyien imádnak 16 éve minden hétköznap az csak kiemelkedő alkotás lehet.

ps.: szeretem a himymet és a jóbarátokat is...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.23. 12:26:03

És akkor ez a komment szóljon a társaság normális felének. Köszi az elismerő véleményeket, örülök, ha adtam ötleteket akár a nyárra, akár máskorra. :D
Akik ajánlottak sorozatokat, azoknak nagy köszönet, jó néhányat listára is vettem, persze csak azokat, amelyekhez nem vagyok túl fiatalka...
Köszi még egyszer minden rendes hozzászólónak!

eßemfaßom meg áll 2014.05.23. 12:27:57

@Sparrow: igen, igazad van, mindig a kommentelő a hülye a poszter soha

eßemfaßom meg áll 2014.05.23. 12:37:24

@goodwaytolearnenglish: Mivel az almost humant cancelezték az 1 évad végén, igy az egész nem maradt más mint pár epizódnyi világító fejű androiddal tuningolt csi. Csak annak javaslom megnézni akinek a sci-fi környezet látványa felülirja a lezáratlanság miatti kurvaanyázás élményét.

Roltii 2014.05.23. 20:29:40

@Sparrow: Eszem faszom megáll, a posztert az zavarja, hogy kikerült a posztja az indexre és sokan kommentelnek? Itt valaki nagyon el van tévedve...

paráznabillegető 2014.05.24. 13:12:28

vikings - hát senki sem nézi?
aztán a spartacus bekerült, pedig az első évad után mélyrepült rendesen, de bezzeg a nagy előd RÓMA, az meg nem?
fikalista ez így...

dívamacska 2014.05.24. 13:38:08

@khamul: Dettó. A remake nem is érdekel, tapasztalatom szerint az amerikaiak, ha legmásolnak egy skandináv filmet, abból az eredetihez képest egy szar jön ki.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.24. 13:43:39

@paráznabillegető: Bezzeg ha a Róma meg a Vikings lenne benn a listában, a Spartacus pedig nem, akkor valószínűleg azért lenne fikalista, mert az nincs benne. Tökmindegy mit ír az ember, milyen listát állít össze, az így is, úgy is fikalista lesz, hogy a te szava járásoddal éljek.

Alick 2014.05.24. 14:58:49

Ez a lista nyilván személyes izlés, preferencia kérdése...

zaphodbeeb 2014.05.24. 16:11:09

10-et kiválasztani hülyeség. Meddig megyünk vissza? A Dallasig? Vagy az Onedin család?
Viszont senki nem említette az Entourage-t.

eßemfaßom meg áll 2014.05.24. 16:33:09

Továbbra se tudjuk, hogy a szerző egyáltalán milyen sorozatokat látott már amikből ezeket találta a legjobbaknak. Mert pl a vikings 6x körbepisálja a spartakust kivéve ha az epizod/csöcs'n'baszás kategóriában indulnak.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.24. 17:46:53

@eßemfaßom meg áll: Csak hatszor? Mondj nagyobb számot, akkor elhiszem. ;)

nemigazmá 2014.05.24. 18:29:15

The Wire. Persze ez valószínűleg a kattintásvadász posztolónak, és hasonlóan tájékozott kommentelőinek sem mond semmit. További jó meddő vitát. Roma, Spartacus pfffffff... Beszarok!

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.05.24. 19:16:43

supernatural szerintem nagyon gagyi

eßemfaßom meg áll 2014.05.24. 19:33:34

@Sparrow: én megnéztem mindkettőt, te?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.24. 20:23:34

@eßemfaßom meg áll: Nem, a Vikingst nem láttam, de nem is mondtam véleményt róla, amúgy is már gondolkodom egy ideje, hogy elkezdem nézni. Azért szóltam vissza neked, mert nem értem, hogy miért kell ilyen stílusban elszólni az én kedvenceim egyikét. Hatszor körbepisálja, ilyet, baszki! Írd le, hogy szerinted jobb a Vikings, vagy írd azt, hogy szerinted jó ötlet lenne megnéznem a Vikingst, mert szerinted jobb, mint a Spartacus. Hiszen direkt kértem is a poszt bevezetőjében, hogy írjatok, ajánljatok címeket. Persze, ezek szerint te, ahogy a Vikings a Spartacust, úgy hugyozod körbe azt amit én írtam a posztban, illetve azt az általános elvárást, hogy más munkáját normális stílusban illik kommentálni. És mielőtt azzal jönnél, hogy én milyen hangnemben írtam feljebb, azzal kapcsolatban csak annyit, hogy meguntam, hogy némelyek (amúgy asszem pont te nem, szóval nem tudom, mit baszogatsz) úgy kötnek bele a posztomba, hogy nem olvassák azt végig. És a mocskolódó, trollkodó megnyilvánulásokból is elegem van, amik nem egy Indexre kikerült bejegyzésemet érték már. És ha nem olvastad volna el a poszt elején, a lista szubjektív, érted, SZUBJEKTÍV! Ez a szó azt jelenti, hogy csak az én véleményemet tükrözi. Továbbá nyilván csak olyan szériákról tudok írni, amiket láttam. A Vikingst nem láttam, és tök jól esett például goodwaytolearnenglish kommentje, aki sokféle sorozatot ajánlott nekem. Te is írhattad volna egyszerűen azt, hogy Sparrow, vagy szerző, vagy poszter, mert úgy veszem észre mostanában ez a divatos kifejezés, szerintem nézd meg a Vikingst, mert úgy gondolom, jobb, mint a Spartacus. Lehet, hogy igazad van. És ellenőrizni is fogom, mert már régóta kíváncsi vagyok a Vikingsra, de azt, hogy szerinted annyira jó, leírhattad volna normálisabban is. Mindössze ezért írtam vissza neked az előbbi ,enyhén gúnyolódó hangvétellel bíró kommentemet. A vitát pedig ezzel lezártam, kérlek, erre a kommentre inkább ne is válaszolj, mert számomra ezzel véget ért a beszélgetésnek nevezett idegtépés. Szia!

eßemfaßom meg áll 2014.05.24. 21:18:15

@Sparrow:

ha nem ezt a cimet adtad volna a posztnak:

"TOP15 Legjobb TV-sorozatok"

majd nem ismétled meg ugyanezt képben, hanem megelékszel egy "Kedvenc sorozataim" szerényebb verzióval kevésbé veri ki sokaknál a biztosítékot.

Tudod, ha az emberek beülnek a moziba a "Világ legnagyobb mellű női" filmre majd a filmben a rendező a 75B-s feleségét mutatják be, a közönség egy pillanatig azt fogja érezni, hogy nem azt kapta amiért beült akkor is ha a rendező a film elején elmondja, hogy ő életében 1 nőt látott meztelenül, a feleségét, így a film szubjektív lesz.

eßemfaßom meg áll 2014.05.24. 21:23:04

@Sparrow: "Te is írhattad volna egyszerűen azt, hogy Sparrow, vagy szerző, vagy poszter, mert úgy veszem észre mostanában ez a divatos kifejezés, szerintem nézd meg a Vikingst, mert úgy gondolom, jobb, mint a Spartacus"

Ha nem is pont ezekkel a szavakkal, de kb ezt leírtam:

" eßemfaßom meg áll 2014.05.22. 14:26:53
azért jó lenne tudni, hogy a szerző milyen sorozatokat ismer amikből ezeket válogatta ki.

Mondjuk az a lista amin ott a spartacus és nincs ott a battlestar galactica, oz, vikings, dr who, life on mars, ashes to ashes etc... az minimum kérdőjeles mint "legjobb sorozatok" max a "én ezeket a sorozatokat láttam és ezekből ez a tizenöt teccett legjobban" listaként értékelhető. "

Elnézést, hogy kérésed ellenére válasszal terheltelek. Engedélyt kérek ponttá zsugorodni.

efbéú 2014.05.24. 22:20:34

Nekem a Califorgia is beférne. És én is hiányolom a régieket. Egy rettenetes nap után az alábbi sorozatok bármelyik része jöhet: Csengetett Mylord, Halló-halló, Forró szél, Mézga. Tényleg, ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnék: '94 környékén futott késő éjjel egy sorozat, aminek a sztorija egy manipulált fénykép köré volt felépítve, és elég misztikus volt. Nem tudom, hogy ma tetszene-e, de akkor nagyon bejött. Viszont nem emlékszem a címére. Valaki esetleg?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.25. 10:01:31

@efbéú: Californication jó volt egy ideig, az első három évad tetszett. Aztán a negyedik már nem volt több néha párbeszédekkel megszakított softpornónál, úgyhogy abbahagytam.

@eßemfaßom meg áll: Nehéz eset vagy, hallod-e! :) Mivel ez az én blogom, az én cikkem, az én munkám, a szerző:-höz az én felhasználónevem van írva, ezért egyértelmű, hogyha azt írom, hogy a 15 legjobb, akkor az kizárólag a szerintem vett 15 legjobb, vagyis a 15 kedvencem. Ez a kettő ebben az esetben ugyanazt jelenti. Értem, én, hogy kiakadtál, amiért néhány nagy kedvenced nem szerepel a listán, de hát ki az aki úgy állít össze egy ilyen rangsort, hogy a létező összes sorozatot megnézte. Pont ezért írtam, hogy idővel talán frissíteni fogom a listát, ahogy mostanában frissítettem több másik listámat is. Köszönöm az ajánlatokat, a Vikingst biztosan megfogom nézni, mert ezek után még jobban érdekel. ;) Biztos jó, elhiszem, majd írok is róla valószínűleg, és lehet hogy néhány év múlva egy frissített listán már rajta lesz.
Azt azért sajnálom, hogy kettőnk közül csak én lettem volna hajlandó kulturált eszmecsere lefolytatására, mert úgy érzem, hogy te nem vagy az a mindenbe belefikázó troll, egyszerűen csak felhúzott, hogy szerinted alapműnek számító szériák nem kaptak helyet a listában, mert nem láttam őket (bár ki tudja, hogyha láttam volna őket, akkor benne lennének-e, nekem a Dexter sem tetszik, pedig rengetegen imádják).

fritoz222 2014.05.25. 13:13:56

Walking dead mit keres a listán? Rémesen középszerű és vontatott sorozat amit csak a poszt-apokaliptikus környezet tart lélegeztetőgépen.

fritoz222 2014.05.25. 13:15:18

Arra meg már ki se térek, hogy a Wire-House of Cards-True detective trió miért nincs a listán. :D

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.05.25. 14:01:36

A Maffiózókat kihagyni nagy hiba!!
Az minimum a TOP 3-ban van, ha nem éppen az első. Az volt az a sorozat, ami megváltoztatta a TV-sorozatokat még a 20. század végén. Korszakalkotó és csúcs egyben. És megismételhetetlen James Gandolfini tragikus halála miatt. RIP, James!

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.05.25. 14:12:08

Ha szubjektív a lista, akkor "TOP 15 kedvenc sorozataim" címet kellett volna adni neki. A jelen címmel félreérthető.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.25. 16:02:22

@Jedburgh, Darius R.: van olyan blog ami nem szubjektív listát tesz közzé?!

Pinkaqua Aquapink 2014.05.25. 17:10:53

most komolyan, olyan kultsorozat mint a Maffiózók sehol?!

eßemfaßom még áll 2014.05.25. 17:26:00

@Sparrow: Nem akadtam ki azon, hogy a szerintem jobbak nincsenek a listámn, azon akadtam ki, ahogy nekiálltál lebaszni a kommentelőket akik szerint ez így kicsit fals.

...és hogy a problémakezelésed egészen a "kitilt" gombig terjed, az valami zseniális :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.05.25. 17:59:59

@eßemfaßom még áll: Hallod, tényleg annyiszor szoktak kitiltani, hogy van egy vészfelhasználód? :D Te tényleg egy szánalmas troll vagy. :D

nemigazmá 2014.05.25. 18:35:58

@fritoz222: minden tiszteletem a felsorolt 3 sorozatért, de hagyjad már, szerencsétlen nem is hallott a House of Cardsról.

eßemfaßom meg áII 2014.05.25. 18:47:35

@Sparrow: nyilván akit már tiltottak ki a blog.hu-n valamilyen topikból veled hasonló fejlettségű vitakultúrával megáldott bloggazdák, az csak troll lehet:)

Tony Almeida 2014.05.26. 09:02:50

Ami hiányzik nekem: Stargate, Dexter.

Ja, és persze a 24-et kettővel előrébb rangsorolnám ;)

nem várt fordulat 2014.05.26. 22:31:15

@Sparrow: szerintem ezt most egy kicsit túllihegted. az első hosszabb kommentedre teljesen normálisan válaszolt, én legalább is nem éreztem benne trollkodást.

ha ezért még ki is tiltottad, akkor szerintem ez a blogolás műfaj nem neked való.

Tina77tina 2014.08.31. 12:31:32

Szerintem a legjobb a Revenge!

sage5 2014.09.10. 03:15:02

Lehet ha a maga idejeben nezem akkor mas (elfogultabb) lenne a velemenyem de a 24 elso evadjat tavaly lattam eloszor es nekem rettentesen eroltettnek tunik az egesz, szamomra ez egy oriasi kakukktojas a listadban. Erdekes masok egyertenek veled, lehet ez olyan dolog mint pl hogy szerintem a Taken egy full szar film, az emberek 90 %-a megis imadja.

Amit helyette tennek a felsorolasba az a Prison Brake, nekem az volt az elso "egy ejszaka megnezos" sorozat, es szinte midnen ismerosom hasonloan volt vele.

Amugy kosz, mert adtal 1-2 tippet amit meg nem lattam es megnezek, es az is tetszett hogy betettel egyetlenegy sitecom ot, tobbet viszont nem, mert akkor lehetett volna meg 4-5.

A rangsolorolast viszont mellozhetted volna, mert igy kiirni hogy a legjobb 15 es rangsorolod, anelkul hogy odairnad ( en velemenyem szerint) az inkabb a reszedrol trollkodas:P Valoszinu nincs meg1 ember a vilagon aki pont igy allitana fel a listadat...

Ja igen.. eshat aki szeret angolul sorozatot nezni, annak a True Detective szerintem nem kihagyhato innen, bar szinkronosan valoszinuleg nem ugyanazt a szintet kepviseli.

baranyp 2014.10.18. 22:43:56

A listád alapján kerestem néznivalót, Breaking Bad számomra ismeretlen volt, de felejthetetlen marad! Meg kell nézni! Csak ajánlani tudom!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.10.19. 09:38:39

@baranyp: Örülök, hogy általam megismertél egy ilyen remek sorozatot. :D A többi közül is szemezgess! :)

CJKrisz 2014.11.24. 21:27:06

@baranyp: Én pont fordítva voltam vele. Ismertem a címét, de nem volt időm nekikezdeni. Aztán többen biztattak, hogy el kellene azért indulni egyszer rajta, de figyelmeztettek, hogy kicsit lassan indul be, az első pár rész döcögős lehet, de majd kialakul szépen. Nem tudom, a 2. évad vége felé járok, meddig kell még várni, hogy beinduljon? Csak mert én konkrétan halálra unom magam rajta. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy a dráma nem az én műfajom, mondhatni vallatni lehet a drámákkal.

Szekely Istvan 2015.10.26. 15:37:48

80%-ával egyetértek DE pld a Gengszterkorzó, Vikingek, Peaky Blinders, Róma, simán beleférne, az olyan faszságok meg mint a walking dead (aminek 3 részét bírtam megnézni, a hol csoszogó, hol rohanó zombik miatt és hogy a legelemibb jelző drótot, sem tették ki soha), persze ki nem gondolkozik annak tuti bejön :D

kecskebeka 2015.12.25. 12:45:28

Végre egy lista ahol a Spartacust is látom számomra az az N1 .

wakamaka 2016.07.12. 15:08:32

Rosszul vagyok ettől a túlzott breaking bad imádattól.Nem értem miért van ennyire túlhypolva...
Vikingeket meg kár volt lehagyni a listáról.

Vicuskaa 2016.09.15. 22:57:04

Jaj olyan kár, hogy kitiltottad a srácot, olyan jót nevetgéltem a vitáitokon...
Most újra felírtam pár sorozatot a listádról hátha valamelyik bejön, mert legutóbb mikor erre a posztra bukkantam leszedtem a The Killing-et, de az valami borzalom volt, végig se bírtam nézni kb. a feléig jutottam.
Javaslom tényleg nézd meg a The Americans-t nagyon jó sorozat, és a Vikings is!

DarrellEReviS24 2016.12.23. 22:21:44

Maffiózók,Kártyavár sehol...???Szerintem a következő cikket hagyd másra basszus..
süti beállítások módosítása