Movie Tank

Sci - fi - hétvége: X - men - Az elsők

2011. június 04. - Sparrow

Sziasztok!

Hiába vagyok nagy képregényrajongó, és hiába szeretem a képregényfilmeket, az X - men - Az elsők egyáltalán nem hozott lázba. De mivel semmi rosszat nem hallottam róla, de jót igen, úgy gondoltam, mégis megnézem. Kíváncsi voltam, vajon hogyan lehet X - men filmet csinálni Patrick Stewart, Ian McKellen és Hugh Jackman nélkül. A válasz természetesen: Sehogy.

https://m.blog.hu/mo/movietank/image/x-men-first-class-movie-poster-04.jpgAki legalább egy kicsit is ismeri az X - ment, az tudja, hogy X professzor ( James McAvoy ) és Magneto ( Michael Fassbender ), azaz Charles Xavier és Erik Lehnsherr hajdanán barátok voltak. Együtt kezdték el összegyűjteni és kiképezni a fiatal mutánsokat. Ilyenek például Mistique ( Jennifer Lawrence ), Bestia ( Nicholas Hoult ) és Havok ( Lucas Still ).

A film cselekménye a hidegháború éveiben, az atomháború küszöbén játszódik. A fő gonosz, Sebastian Shaw ( Kevin Bacon ), aki maga is mutáns, ki akarja robbantani a harmadik világháborút, hogy ezzel pusztulásra ítélje az emberiséget, és a mutánsokat tegye uralkodó fajjá a Földön. Természetesen ezt kell majd megakadályozni hőseinknek.

A megérzésem jó volt, az X - men: Az elsők egyáltalán nem üti meg azt a szintet, amit az ember elvárna tőle. Messze lemarad az összes eddigi X - men filmtől, de, ha az összes Marvel filmet nézzük, ott is a sereghajtók között van. A történet igazából semmi különöset nem tartalmaz, lerágott csont az egész. Persze az atomháború veszélye egy kis borzongással tölti el a nézőt, de ezt is láttuk már nem egyszer. És a Watchmenben valahogy jobban kiaknázták ezt az elemét a történetnek. A cselekmény szín tiszta sablon. Erőltetett jelenetekből sem szenvedünk hiányt, és mindennek a tetejébe a film egyáltalán nem alkalmazkodik az X - men - Kezdetek: Farkashoz. A hab a tortán, hogy hosszú évek óta ez az első Marvel film, aminek a végén nincs bónuszjelenet. Rozsomák pár másodperces feltűnése a legjobb emlékem a filmből.

James McAvoy és Michael Fassbender nem alakítanak rosszul, de igyekeznek nem elszakadni a minimumtól. Jennifer Lawrence túl jó színésznő ahhoz, hogy ilyen gyengén megírt karaktereket játsszon. Mert Mistique karaktere egyáltalán nincs jól megírva, igaz, itt még fiatal. Kevin Bacon ripacskodik, a többi színészt meg inkább hagyjuk. Fáj kimondani, de Hugh Jackman a maga 10 másodpercében a filmben játszó összes többi színészt überelte.

Hatalmas negatívum még a látvány. Az effektek nagyon gyengék. A lebegő, röpködő tárgyaknál a zsinórt kerestem, amivel lógatják őket. Sokat akart a szarka, nem bírta a farka... A készítők elképzeltek egy elég magas színvonalú látványt, aminek csak kis hányadát sikerült megvalósítaniuk. Kisebb pozitívum a zene, de ez azért kevés, valljuk be.

Az X - men - Az elsők nem nézhetetlen film, de a mozijegy árát nem éri meg. Akiknek tetszettek az eddigi X - men filmek, azoknak csalódást fog okozni. Matthew Vaughn, te pedig állj fel abból a rendezői székből, kérlek szépen!

Köszönöm, hogy elolvastátok! A Sci - fi - hétvége hamarosan folytatódik!

Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr332956671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.06.05. 10:28:08

Jó, oké húzd le, saját véleményed, de véletlenül nem mozis verziót néztél? Gondolom ezt abból, hogy a látványt lehúztad. Nincs vele semmi baj, sőt néhány jelenetnél egészen gyönyörű. Lehet, hogy az én igényszintem más, de vizuálisan semmi baj nincs a filmmel.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.05. 11:11:46

@Swarm: Soha nem szoktam meggyalázni úgy egy filmet, hogy szemét mozis kamerás verziót nézzek róla. Ezt a filmet tegnap néztem meg moziban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.06.05. 11:25:44

Akkor végképp nem értem mi bajod a látvánnyal, no mindegy te tudod.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.05. 12:25:38

@Swarm: Ha egy mondatban kéne kifejeznem: Nekem túl mű volt a látvány.
süti beállítások módosítása