Movie Tank

A majmok bolygója: Lázadás

2011. augusztus 22. - Sparrow

Sziasztok!

Pár napja volt alkalmam megtekinteni moziban a legújabb A majmok bolygója filmet.

Will Rodman ( James Franco ) az Alzheimer - kór ellenszerét kutatja. A kísérleti szereket csimpánzokon tesztelik. Egy katasztrófába torkollott teszt után a csimpánzokat megölik. Egy kölyköt azonban sikerül megmenteni. Will hazaviszi a saját és alzheimer - kóros apja ( John Lithgow ) otthonába. A kis majmot Caesarnak ( Andy Serkis ) nevezik el. Telnek az évek, és hamar kiderül, hogy az Alzheimer - gyógyszer, amit teszteltek hatásos, ugyanis Will apja is felgyógyul, és Caesar, akinek az anyja volt kísérleti alany, napról napra egyre okosabb lesz. Miután Caesar csupán jó szándékból majdnem megöl egy embert, aki Will apjával veszekedett, elzárják egy menhelyre. Ott azonban a menhelyvezető szadista fia ( Tom Felton ) kegyetlenül bánik a majmokkal. Ez adja meg a végső lökést Caesarnak, hogy a többi főemlős élére állva elhódítsa tőlünk a Földet.

Bátran mondhatom, hogy az idei év eddigi legütősebb darabja A majmok bolygója: Lázadás. A történet azt hivatott nekünk bemutatni, hogy hogyan is kezdődött a majmok uralma a Földön. A cselekmény megtalálja az ideális tempót. Nem túl gyors, de nem is válik unalmassá. Hasonló a helyzet, mint a Zöld lámpás esetében, ugyanis az is eltalálta a tökéletes tempót. Az alkotók elérik, hogy teljes mértékben egyet értsünk Caesarral, ugyanis Willen, a barátnőjén ( Freida Pinto ) és az apján kívül nem igazán kapunk szimpatikus karaktereket. A filmvégi fordulat ütős és még egy lehetséges folytatás lehetőségét sem zárja ki.

Andy Serkistől már megszoktuk, hogy jól mozog a motion capture világában, itt is remekel. Ez elmondható az összes többi majmot alakító színészről is. Maga a motion capture is hihetetlenül jól sikerült. James Franco valahogy nagyon nincs toppon a filmben. Lehet, hogy maradnia kéne az összetettebb karaktereknél, mint mondjuk Aron Ralston. Freida Pinto a kötelező szép lány, sok vizet nem zavar. Aki viszi a prímet a színészek között, az John Lithgow. Eszméletlen mélységekig beleéli magát a néha javuló állapotú, néha a mélyben szenvedő, alzheimer - kóros idős ember szerepébe. Tom Felton hozza az irritáló köcsög karaktert, ami, ha elsőre nem is tűnik annak, igen fontos, hiszen az ő kegyetlenkedései adják meg a végső lökést Caesarnak a lázadás kirobbantásához.

Az akciójelenetek tökéletesen vannak kivitelezve. Hibátlan helyszínválasztások, marha jó koreográfia, és csillagos ötös látvány.

A mondanivaló is a helyén van. A film nagyon jól bemutatja az emberi faj kegyetlenségét, pusztító pénzéhségét, és azt, hogy ez így már nem mehet tovább sokáig, mert a természetnek már kurvára elege van abból, amit csinálunk vele.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!     

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr293171471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.08.25. 16:57:52

Biztos megfogom nézni moziban, egyelőre nem volt rá alkalmam, mindig közbe vágott valami. :/

jackass99 2012.07.30. 10:25:12

Szerintem nem alakított rosszul James Franco. Nekem nem volt bajom az alakításával. Amúgy a film szerintem is elég izgalmas és az akciók is elég látványosak voltak!
süti beállítások módosítása