Movie Tank

Sin City

2011. augusztus 01. - Sparrow

Sziasztok!

Mióta megnéztem a Sin City című 2005 - ös képregény adaptációt, folyamatosan azon jár az eszem, hogy én hogy a picsába nem láttam még eddig ezt a filmet. A Top10 kedvenc képregényfilmem listába 100%, hogy bekerült volna. Frank Miller képregénysorozatából Robert Rodriguez készített mozgóképet Quentin Tarantino közreműködésével, akit egyre jobban bírok.

A film az eredeti sorozat néhány történetét adaptálja. Hartigan ( Bruce Willis ) és Nancy ( Jessica Alba ) kalandját, Marv ( Mickey Rourke ) bosszúhadjáratát, és Dwight ( Clive Owen ) újabb találkozását az óvárosi lányokkal, akik szörnyű hibát követtek el.

A filmben vászonra varázsolt történetek magyarul is megjelentek, és még mindig kaphatók a könyvesboltokban. Hamarosan én is beszerzem valamelyiket. Frank Milleré a dicséret a profin összerakott történetekért és a szenzációs szövegkönyvért. Az egész film tökéletesen úgy működik, mintha egy mozgó képregényt néznénk. A legnagyobb pozitívum a fentebb már említett szövegkönyv. Zseniális monológok jellemzik a filmet, amik nem kevés mondanivalót tartalmaznak. Sin City a világ összes mocskát és bűnét magában foglalja, ezzel az egész civilizált társadalom elé állít görbe tükröt ( ami talán nem is annyira görbe ).

Szintén Frank Miller érdemli a bravót a szenzációs karakterekért. A kedvencem Hartigan, akin Bruce Willis még dob egy nagyot, ezzel a film legtökéletesebb karakterévé téve az öreg zsarut. Marv se piskóta, Mickey Rourke pedig nagyon kemény, a szó lehető legjobb értelmében. Dwight viszont eléggé vérszegényre sikeredett. Clive Owen pazar színészi játéka ugyan segít valamennyit a helyzeten, de maga a karakter elég gyenge. Meg kell még említeni az Elijah Wood által alakított Kevint, aki egy pszichopata sorozatgyilkos. Félelmetes karakter, tökéletesen megírva. Elijah Wood néha ugyan gagyin fest a szerepben, de összességében sok panasz nem lehet rá. Az óvárosi kurvák vezetőjét Rosario Dawson alakítja, aki nagyon odateszi magát, egy szavunk se lehet rá. Jessica Albáról végre megtudtam, hogy színészkedni is tud, ráadásul gyönyörű szép a filmben. Egy óvárosi punci szerepében feltűnik Alexis Bledel, aki a Szívek szállodája című sorozatból lehet leginkább ismerős. Őt szintén a szépsége miatt emelem ki, de a színészi játéka sem rossz. A Warból már ismert Devon Aoki egy könyörtelen gyilkos szerepében tündököl, és az előbb említett filmmel ellentétben itt hibátlan az alakítása. Marv felügyelőtisztjét Carla Gugino játssza meglepően jó alakítást produkálva. Michael Madsen Hartigan társát alakítja. Maga a karakter a tipikus korrupt zsaru, de van benne valami, amitől az embert a hideg rázza. A színész is odateszi magát, bár nincs túl sok jelenete.

Most pedig térjünk ki arra, ami a Sin Cityt igazán egyedivé teszi. A film fantasztikus képi világára, amit tökéletesen ültettek át a képregények lapjairól a vászonra. A rideg, hátborzongató, fekete - fehér képek az időnként megjelenő színekkel utánozhatatlan hatást kölcsönöznek a produkciónak. Szerintem Jessica Alba szépségének is jót tett a fekete - fehér ábrázolás. Ezenkívül az akciójelenetek nagyon érdekes megoldása, az ugrató autókkal, vagy a különböző atrocitások következtében ide - oda röpködő emberekkel szintén utánozhatatlanná teszi a filmet. A zenei aláfestés is jól működik.

A Sin City egy igazi klasszikus, egy halhatatlan darab. Aki szereti ezt a filmet, és még nem olvasta a képregényt az gyorsan pótolja, ahogy én is tenni fogom hamarosan. Ez a produkció nagy valószínűséggel felkerül a megújított Top20 Kedvenc filmek listámra ősszel. Azon túl, hogy piszok jó alkotás, még hatalmas kellemes csalódásként is szolgált számomra. Kötelező darab, amit mindenkinek látni kell!

Köszönöm, hogy elolvastátok! Sziasztok!

" Az öregember meghal, a fiatal nő életben marad. Ez az élet rendje. " ( Hartigan ) 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr953116131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.08.01. 11:39:25

Imádom ezt a filmet, amint lement a DVD ára 990 Ft-ra, gyorsan be is gyűjtöttem, és egy párszor meg is néztem. Lehet, hogy itt az ideje újra elővenni :)

Sh1mmy 2011.08.01. 12:31:37

Én is most pótoltam a filmet, teljesen egyetértek veled Sparrow, és jó írás lett.

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.08.01. 13:11:32

Azon kiváltságos filmek közé tartozik, amelyet beszereztem DVD-n. Az írás is jó, nagyon meghozta a kedvem a filmhez :D
Ezeken kívül örülök, hogy tetszett a film :)
süti beállítások módosítása