Movie Tank

Top5 Legjobb Női Főszereplők 2014-ből

2014. december 27. - Sparrow

Most, hogy vége a karácsonynak, kezdetét veheti az évösszegzés, amelynek keretein belül először a legjobb női főszereplőket gyűjtöttem egy kis csokorba. 2014-ben kevés volt az igazán kirobbanó női alakítás, tiszteletét tette azonban néhány hölgy, akiknek játéka valósággal lélegzetelállító. Az alábbi öt helyezett mindegyike brillírozott a vásznon, nehéz is volt rangsorolni őket.

Végül azért sikerült.

5. Rosamund Pike (Holtodiglan)

David Fincher gyilkos hangulatú, rendkívül nyomasztó thrillerében kulcsfontosságú szerepe van a központi női figurának, az Elképesztő Amy Dunne-nak. Rosamund Pike elképesztő hitelességgel éli bele magát a szerepbe, félelmetes mértékben azonosul karakterével, hogy ezáltal megmutathassa Amy minden rétegét.

rosamund.jpg

 

4. Essie Davis (The Babadook)

Azt a fajta kegyetlenül sötét hangulatú, maróan kínzó összeomlást, és ádáz küzdelmet, amit Davisnek meg kellett elevenítenie az év horrorfilmjében, piszkosul nehéz munka lehet eljátszani. Ám az ausztrál színésznőn nem fogott ki a feladat, sőt, a végeredmény szinte már ledöbbentően vérfagyasztóra sikeredett, a lehető legpozitívabb értelemben.

essie.jpg

 

3. Rachel McAdams (Az üldözött)

Egyik, ha nem A kedvenc színésznőmről, továbbá a filmvásznon valaha feltűnt egyik leggyönyörűbb hölgyről van szó, aki természetesen ezúttal sem okozott csalódást. McAdams hibátlanul kelti életre Az üldözött kulcsfontosságú női karakterét. Hogy játéka a lehető legteljesebb legyen, a színésznő még egy enyhe német akcentust is belevitt produktumába. Vérprofi, Oscar-jelölést érdemelne!

rachel-.png

 

2. Jennifer Connelly (Noé)

Lehet a Noét szeretni, utálni, fikázni, és ajnározni is, de egyvalamit mindenkinek el kell ismernie. Az, amit Jennifer Connelly parádézik Darren Aronofsky filmjében, nem más, mint amiért a filmszínészetet kitalálták. Connelly letaglózó erejű alakítást produkál, mindenki mást elnyom teljesítményével, és olyan mély érzelmeket fejez ki, amelyekre még hónapokkal a mű megnézése után is élénken emlékszik a néző.

jennifer.jpg

 

1. Shailene Woodley (Csillagainkban a hiba)

Annyira jó lenne, hogyha a fiatal generáció egyik legtehetségesebb színésznője, Shailene Woodley a jövőben is inkább olyan filmeket vállalna be, mint a Csillagainkban a hiba, hogy ezáltal igazán képes legyen kibontakoztatni képességeit, és nem pazarolná az idejét A beavatott-féle hülyeségekre. Amit Woodley ebben a filmben csinál, az olyan pazar módon tökéletes, hogy szavakat is nehéz találni rá. Játéka maradéktalanul hiteles, dúskál az őszinte érzelmekben, és mélyen megérinti a néző lelkét.

shailene.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr527008337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 11:12:54

Hát én mondjuk baromira nem emlékeztem Connellyre élénken a Noéból, mondjuk lehet, hogy elnyomta az, hogy mekkora csalódás volt az egész film.
MacAdamsszel is hasonlóan vagyok, szerintem abban a filmben Seymour Hoffmann meg a csecsen srác vitte a prímet.

Hozzáteszem, annyira sok női főszereplőt idén sem láttunk, hogy könnyedén meg lehetne mondani, kiknek kéne szerepelni a helyükön. De talán a Starry Eyes főszereplőjét meg Cotillard-t a Két nap, egy éjszakából lehetne nevezni.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.27. 11:49:20

@danialves: Hú, Connelly engem oda meg vissza lenyűgözött a Noéban. A film egészét is nagyon szerettem, de az ő játéka talán a leginkább kiemelendő eleme a műnek. :)

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 13:07:23

Tudom, hogy egy ilyen listán már az ötödik hely is nagy szó, de női fronton idén nem találkoztam jobb alakításnál, mint amit Rosamund Pike nyújtott. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.27. 16:24:23

@Powerful900: Igen, ő valóban nagy kedvenc volt idén, de nálam nem jutott előrébb.
süti beállítások módosítása