Movie Tank

Családi üzelmek ( 2013 )

2013. december 11. - Sparrow

2012 minden tekintetben nagyon erős év volt, így vígjátékok terén is nem egy emlékezetes darab látott napvilágot ( Amerikai pite: A találkozó, Ted, A diktátor ). Idén azonban elég szegényes a komédiák színtere. Befejeződött ugyan a Másnaposok trilógia, viszont a zárórész borzasztó gyengére sikeredett, különösen az előző epizódokhoz képest. A későbbiekben pedig olyan hülyeségekkel próbáltak meg megnevettetni minket, mint a hupikék szörnyetegek legújabb, még ijesztőbb kalandja, vagy Adam Sandlerék balfaszkodása, ami csak akkor lett volna vicces, ha mi is ott vagyunk a srácokkal, és nem a képernyőn át kell néznünk az eseményeket ( itt ). A Horrorra akadva 5. 2013 eddigi egyik legrosszabb filmje, és az Eleven testek sem az igazi. A Női szervek azonban kifejezetten szórakoztatóra, és nagyon viccesre sikeredett, az év vígjátéka... volt eddig. Ugyanis Rawson Marshall Thurber rendezésétől senki nem várta volna, hogy szinte tökéletes, fetrengve visítós vígjátékként mutatkozik majd be. Márpedig a Családi üzelmek elképesztően jól sikerült!

we-re-the-millers03.jpg

David Clark ( Jason Sudeikis ) drogdíler, Denver legjobb minőségű füvét árulja, és élete, a maga unalmas, koszos módján rendben is megy egészen addig, amíg néhány utcagyerek ki nem rabolja. Így nem tud fizetni főnökének, Bradnek ( Ed Helmes ), aki ezért különösen nehéz melót varr a férfi nyakába. Át kell hoznia egy lakóautóra való marihuánát a mexikói határon, tudván, hogyha lebukik, akkor körülbelül 15 év közép-amerikai börtönélet vár rá. Így Davidnek álcáznia kell utazásának célját. Felbérel magának egy kamucsaládot. A nyers stílusú hajléktalan lány, Casey ( Emma Roberts ), a lánya, a szomszéd lúzer, Kenny ( Will Poulter ), a fia, és a kilakoltatott sztriptíztáncosnő, Rose, ( Jennifer Aniston ) pedig a felesége lesz. Ők így együtt a Miller család, akik előtt minden idők legkeményebb vakációja áll.

Jó az alapötlet, hiszen a családi álcába bújtatott drogcsempész már alapból is sok-sok bonyodalmat ígér, és a helyzet csak tovább fokozódik, ahogy kiderül, hogy az ideiglenes családtagok mennyire nem passzolnak egymáshoz. Rendkívül jól sikerült a négy, egymástól jól elkülöníthető jellem kidolgozása. Mindannyian másképp szimpatikusak. Davidben bírjuk mérhetetlen lazaságát, azt, hogy képes mindent viccesen látni. Casey szabad szájú, magával ragadó lány, Rose pedig irigylésre méltóan független. Kenny sajnos egyáltalán nem rokonszenves, ellenben annyira irritáló, hogy egyből a film legnagyobb, ám szinte egyetlen negatívumává lép elő.

A cselekményvezetés a kétórás játékidőhöz ( ajánlom a bővített változatot, amivel teljesebb képet kapunk a történetről ) képest csaknem végig fenntartja a néző figyelmét, hőseinket pedig változatos galibákba sodorja, amelyek alatt mi rendszeresen fetrenghetünk a röhögéstől, ugyanis Thurber valami hihetetlenül profin komponálta meg a jeleneteket. A rekeszizomtorna a végletekig van fokozva a Családi üzelmekben, a szereplők elképesztően beteg, és, hál' Istennek, merész megpróbáltatásoknak vannak kitéve, lépten-nyomon szembe jön valami elborult bonyodalom. Az utolsó tíz percben kissé elapad a lelkesedés, de a befejezésre megint összeszedi magát a történet. Ami engem még nagyon megfogott a szkriptben, az a rendkívül sok popkulturális utalás. 8 mérföld, Precious, Tom Waits, Jóbarátok, Micsoda nő, stb...

Were-The-Millers-17.jpg

A színészgárda szinte hibátlanul lett összeválogatva. Jason Sudeikis eddigi talán legszimpatikusabb arcát mutatja meg, ezután talán már tényleg beléphet az élvonalba. Jennifer Aniston természetesen a produkció legnagyobb húzóneve, a színésznő szokásos korrekt játékát hozza. Ráadásul negyvenhárom évesen még mindig olyan teste van, mintha huszonéves lenne. Emma Roberts ismerős lehet az American Horror Story 3. évadából, ahol ő alakítja Madison Montgomeryt. A Családi üzelmek csapatából talán Roberts játéka fogott meg a legjobban, ugyanis egészen meglepő, hogy a figura viszonylagos egyszerűségéhez képest mennyit kitudott hozni a színésznő Casey karakteréből. Will Poulter sajnos genetikailag irritáló, mint a pávián segge, nagyon rossz választás volt a szerepre. Ed Helms azonban remekül alakít, és eddig ismeretlen arcát sikerül megmutatnia.

Nagyon kellemes csalódás a Családi üzelmek. Remek vígjáték, rengeteget lehet rajta röhögni, izgalmas a történet, és sok a kikacsintás. Pazar munka! 9/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr635685984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.12.11. 14:47:27

Szerintem ez egy korrekt, nézhető vígjáték lett, semmi több. Egy picivel jobb, mint a Jennifer Aniston-átlag, de attól még közepes.
Mondjuk elég nagy eltérés lehet az ízlésünkben, ha neked tetszett a Női szervek, na én azt nem bírtam végignézni :)

Porcelán az elefántboltban 2013.12.12. 02:20:16

@Dr.Jones: szinte hajszálra ugyanez a véleményem mindkét említett filmről. Női szerveket csak 10 percig bírtam. :D

Nikuyome 2013.12.12. 08:13:27

Szerintem annak nincs ízlése akinek a női szervek tetszett. Életem egyik legrosszabb filmje, ilyen szemetet kár volt megalkotni. Ezt még nem láttam, de ha valaki olyan mondja, hogy jó, akinek a női szervek tetszett, akkor biztosan szar, és kár rá az időt pazarolnom.

JanDítě 2013.12.12. 10:11:25

@Porcelán az elefántboltban:
pedig jó, érdemes adni neki még egy esélyt, de valóban az eleje kicsit vontatott de a vége egy szép kerek kicsit primkó de szerethető vígjáték.
Ha már primitív: This is the End/Itt a vége annyira szar hogy már jó kategória.
Nekem az év legjobb vígjátéka egyébként a The World's End Simon Pegg-el és Nick Fros-aé. ezt a filmet pedig a napokban lesem meg

Alpika 2013.12.12. 10:13:24

Szerintem meg mindenkinek más az izlése. egyáltalán magyar szinkronnal láttátok a női szerveket? Szerintem baromi jó beszólások vannak benne. És igen, az ez évi felhozatalhoz képest az év vígjátéka.
Ez a családi üzelmek viszont tényelg nem nagy durranás. Poénos meg minden, de úgy nem igazán üt nagyot. én inkább a mosolygós kategóriába raknám mint fetrengeve röhögősbe. Persze mindenképp nézhető. Az szerencsétlen Will Poulter pedig tényleg rohadt idegesítő. A karakterek jók, a sztori viszont kissé lapos és fordulat mentes.
süti beállítások módosítása