Movie Tank

Évösszegzés 2011: TOP20 Legjobb filmek

2011. december 29. - Sparrow

20 helyezettet tartalmaz a múltkori lista ellenpólusa. Ez annak köszönhető, hogy a 2011 - es filmév igencsak pozitív volt. A többi filmről készülő összefoglaló poszt is kikerül hamarosan, illetve készülök egy legjobban várt 2012 - es filmek toplistával is.

A tovább mögött lapul a lista.

 

 

20. Super 8 ( írás )

Nagyon hangulatos sci - fi, az eredeti sablonokat megőrzi, de mégis újat mutat. A gyerekszereplők nem irritálóak, sokkal inkább szimpatikusak, Elle Faningből pedig egyszer még nagy színésznő lehet. A látvány elsőosztályú, a középpontban álló űrlény kidolgozása mesteri, bár eléggé a Cloverfieldre hajaz.

 

 

 

19.  Apollo 18

Az ál dokumentarista filmek idejében mindenképpen maradandó alkotás, izgalmas, félelmetes atmoszférával. Hatásos jelenetek, ügyes félelemkeltés, és nem utolsó sorban hiteles színészi játékok. Az alapötlet pedig egyenesen zseniális. 

 

 

 

 

18. Mission Impossible: Fantom protokoll ( írás )

Vitathatatlanul az év akciófilmje dugig látványos jelenetekkel, kiváló színészi játékokkal, elsőosztályú helyszínválasztásokkal. Brad Bird végig biztos kézzel tartja a projektet, Tom Cruise pedig nagyon kitesz magáért.

 

 

 

17. Álomháború ( írás )

Zack Snyder legújabb rendezése. Pörgős, kreatív, és nagyon zúzós. Mind e mellé sikerült az alkotóknak egy szolidabb, de azért elgondolkodtató történetet becsempészni, ráadásul a színészgárda minden tagja maximális teljesítményt nyújt.

 

 

 

 

16. Paul ( írás )

Nemcsak az év, de talán minden idők legjobb vígjátéka. Állati nagy poénok, kiváló főhősök, pazar színészi játékok. Emellett van mondanivaló és irónia is, olyan szinten, amit elsőre nem néznénk ki a Paulból.

 

 

 

15. Sorsügynökség

Akár az év meglepetése díjat is megkaphatná ez a pörgős, fantáziadús, váratlanul fajsúlyos, de ugyanakkor nagyon szórakoztató film. Matt Damon élete legjobbját nyújtja, az alapötlet pedig fantasztikus.

 

 

 

14. A majmok bolygója: Lázadás ( írás )

Az év egyik leglátványosabb filmje szemkápráztató akciókkal és hál' Istennek nagyon okos történettel. A motion capture pazar, Andy Serkis jól mozog ismét majombőrben. John Lithgow is nagyon jó játékot produkál, de James Franco sajnos elég gyenge.

 

 

 

13. Forráskód ( írás )

Első ránézésre könnyed, de valójában igencsak sokrétű film. Nemcsak, hogy pörgős és szórakoztató, de nem kicsi filozófiai mondanivalót is tartalmaz. Michelle Monaghan és Jake Gyllenhaal alakításai pedig elsőosztályúak.

 

 

 

 

12. Red State

Kevin Smith első műfajilag igazán komoly filmje. Azokat a rejtett gondolatokat, amiket eddig a vígjátékaiban közölt, ezúttal kőkeményen kimondja egy véres, merész horror keretein belül. Ki kell emelni a cselekményvezetést, ami kiváló, illetve John Goodmant, aki maximális teljesítményt nyújt.

 

 

 

11. Szalmakutyák ( írás )

Ritkán sikerülnek jól a remake - ek, de ezúttal kifejezetten az eredeti produkció megreformálását látjuk. A színészek jól veszik az akadályt, a rendező pedig kiküszöbölte az eredeti apró, de tetemes mennyiségben jelen lévő hibáit.

 

 

 

 

10. 11-11-11

Vallási témájú film, és mikor elkezdtem nézni, még fogalmam sem volt, hogy melyik listába kerülhet majd bele. Kreatív történet, ügyes témaválasztás, és hátborzongató hangulat. A film talán legnagyobb erőssége a félelmetes atmoszféra, de a színészi játékok sem elhanyagolhatóak. A nem egy Fűrész filmet jegyző rendező kiváló munkája.

 

9. The Woman ( írás )

Az emberi kegyetlenség, és szörnyű személyiség kiváló bemutatása, vérfagyasztó fináléval. Pollyanna McIntosh eszméletlenül hiteles játékától a hideg kirázza a nézőt, de a mellékszereplőkre sem lehet sok panasz. A terror kiváló érzékeltetése teszi tökéletessé a The Womant.

 

 

 

 

 

8. Warrior ( írás )

A Rocky Balboa és A pankrátor után ismét egy kiváló drámai sportfilm. Tom Hardy és Joel Edgerton maradandó alakítást nyújtanak, Nick Nolteról pedig meg már ne is beszéljünk. Fantasztikus karakterábrázolás, és elsőosztályú történetvezetés jellemzi a filmet.

 

 

 

 

 

7. Srác a biciklivel ( írás )

Egy, az összeomlás szélére sodródott emberi sors kiváló bemutatása ez a teljes mértékben európai film, mely számos díjat is nyert. A főszereplő ügyesen tartja a karakterét a jó oldalon, és nem válik irritálóvá. A cselekményvezetés, a fordulópontokon megszólaló, gyönyörű zenével pedig verhetetlen összhatást keltenek.

 

 

 

6. Az igazság ára ( írás )

Matthew McConaughey remekel a főhős ügyvéd szerepében, aki lépésről lépésre szembesül a jogi világ minden mocskával, mindezt tökéletes cselekményvezetés kíséretében.

 

 

 

 

 

 

 

5. Drive ( írás )

Minden akciófilm pozitívumai egybegyúrva, kiváló zenei aláfestéssel és fényképezéssel, meglepően naturális jelenetekkel, és kiváló főhőssel. Ryan Gosling pedig remekel.

 

 

 

 

 

4. A hódkóros ( írás )

Mel Gibson megérdemelte volna, hogy ezzel a filmmel visszatérjen. Jodie Foster rendezésében ő maga és Gibson is maradandó alakítást nyújtanak, Jennifer Lawrence pedig ismét kiváló. Az alapötlet nagyon jó, a történetvezetés pedig kiváló. A végkifejlet megható.
 

 

 

 

3. Az élet fája ( írás )

Malick mesterműve. Monumentális alkotás. Történet életről, halálról, világmindenségről, Istenről, örökkévalóságról. Brad Pitt ismét remekel, ahogy szinte mindig teszi. Az univerzum kialakulását bemutató, körülbelül fél órás jelenet, gyönyörű zenei aláfestésel pedig varázslatos.

 

 

 

 

 

2. Melankólia ( írás )

Lars von Trier önkúrálásának második felvonása. Sokkal jobb, mint az Antikrisztus, elszomorító mondanivalóval. A címszereplő hangulat az első perctől az utolsóig ráül a nézőre, és talán még utána sem hagyja békén egy ideig. Kirsten Dunst minden idők egyik legjobb alakítását nyújtja, melyért mindenképpen Oscart érdemelne.

 

 

 

 

 

1. Another Earth ( írás )

Egyszerűen verhetetlen. Példátlanul sokrétegű mondanivaló, kiváló hangulat, és elsőosztályú színészi játékok. A szövegkönyv pazar, tele van kiváló monológokkal, melyeknek mondanivalóin van mit gondolkodni. 2011 egyértelműen legjobb filmje, akár még az Oscarra is odaérhet.

 

 

 

Ők lettek volna a legjobbak. Hamarosan jön az összegző írás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr143502629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.12.29. 10:36:35

Ennek is pont a felét láttam, abból 5 fog szerepelni a saját listámon is :)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.29. 10:49:53

Nem rossz lista, bár van pár elég erős kérdőjel. Az első 3 mondjuk kétségtelenül ott van, no meg a Drive.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.12.29. 21:52:44

Érdekes lista, habár a kritikáid alapján arra számítottam, hogy a Zöld darázs és az Ismeretlen férfi is szerepelni fog rajta.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.12.30. 18:26:48

Jó kis lista, bár nekem az Álomháború és a Paul csak egy negatív hangvételű listán érne el komoly helyezést.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.01.02. 12:53:14

Érdekes, elég sokan innen jó pár filmet a legrosszabb top10-be raknának. Ami meglepett, az a Sorsügynökség és Az igazság ára előkelő helyezése, szerintem mindkettő jó film volt, de nem ennyire.
A top3at még nem láttam, de mindenképpen meg fogom nézni.
süti beállítások módosítása