Movie Tank

Itt van a 74. Golden Globe-gála teljes jelöltlistája

2016. december 12. - Sparrow

Megérkeztünk a díjszezon küszöbére. Sok emlékezetes filmet láttunk 2016-ban, de persze a jelöltek egy része még nem jutott el a mozikba.

Ma délután bejelentették a 74. Golden Globe-gála kategóriáinak jelöltjeit.

 

goldenglobes.jpg

Ahogy már megszokhattuk, a Hollywood Foreign Press Association két fő kategórián belül alakít ki jelöltcsoportokat. Drámakategóriában A fegyvertelen katona, a Hell or High Water, a szélesebb körben jövőre elérhetővé váló Lion, a Manchester by the Sea és a Moonlight fognak versengeni.

hacksaw1.jpg

A komédiák és musicalek között természetesen a Kaliforniai álom a legnagyobb esélyes, Damien Chazelle rendezése mellet viszont helyet kapott még a Sing Street, a 20th Century Women, a Florence Foster Jenkins és bizony a Deadpool is.

Nagy meglepetés és öröm, hogy Amy Adams jelölést kapott az Érkezésben nyújtott nagyszerű teljesítményéért, bár sok esélye nincs a győzelemre, hiszen versenytársai között ott van a Jackie Kennedy-t alakító Natalie Portman.

arrival_1.jpg

Meryl Streep most sem maradt ki a névsorból, de nagy boldogságra jelen van Viggo Mortensen is a Captain Fantastic képviseletében.

A rendezők kategóriáját erős nevek fémjelzik, hiszen Chazelle mellett Mel Gibson és Tom Ford (Éjszakai ragadozók) is felkerültek a táblára.

lalaland.jpg

A tévésorozatok között természetesen a Westworld sikere majdhogynem borítékolható, de azért helyet kapott a drámacsoport versenyzői között a Trónok harca eléggé erős hatodik szezonja is. A Mr. Robot most csak Rami Malek által lesz jelen a jelöltek között, és a Breaking Bad Saul-ját spin-off sorozatban életre keltő Bob Odenkirk is beférkőzött a küzdő felek közé.

A teljes listáért kattintsatok ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr812042999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása