Movie Tank

30 várva várt film 2015-ből - 3. rész: A Top10

2015. január 01. - Sparrow

Miután napok óta álmatlanul fetrengtek, és izgalmatokban már a szemgolyótok is izzadni kezdett, úgy döntöttem, nem kínozlak tovább benneteket, és lerántom a leplet arról a tíz filmről, amit a legjobban várok 2015 felhozatalából.

Jó filmekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

 

10. A tenger szívében/In the Heart of the Sea

Ron Howard számomra már annyiszor bizonyított, legutóbb a Rush-sal, hogy nincs is kérdés, izgatottan várom legújabb alkotását. A Moby Dick történetének előzményét elregélő, igaz történetet bemutató alkotásban Chris Hemsworth annyira kemény, hogy még pisztolycsővel az arcában is rezzenéstelenül mondja, hogy márpedig ő nem fél. A látványvilág az előzetes alapján grandiózus, a történet pedig remélhetőleg nem vontatott, hanem izgalmas és érzelmes lesz.

in_the_heart_of_the_sea.jpg

 

9. Minyonok/Minions

A Gru-filmek varázsa eléggé elkerült engem. Az első részre már alig emlékszem, és habár a másodikat meglepően jónak találtam, valahogy azóta sem kívánom az újranézést. A kis sárga lények, a minyonok azonban az én agyamban is megragadtak. Kreatív, szórakoztató, vicces figurákról van szó, akiknek önálló kalandjából többet nézek ki, mint mondjuk még egy Gru-alkotásból. Sokkal többet...

minions.jpg

 

8. Hangya/Ant-Man

A Bosszúállók második része után a Marvel egy eddig a vásznon még nem látott szuperhőst mutat be a közönségnek. A Hangya tulajdonképpen a stúdió filmes univerzumépítésében a második fázis levezetőjeként, illetőleg a harmadik fázis megalapozójaként fog funkcionálni. A főszerepet kissé talán meglepő módon Paul Rudd kapta, ám én úgy gondolom, hogy a színész gond nélkül fogja venni az akadályt. Hank Pym szerepében Michael Douglast üdvözölhetjük, de helyet kapott a produkcióban Evangeline Lilly is.

antman.jpg

 

7. Spotlight

Oké, való igaz, hogy kissé elfogult vagyok, hiszen egy Rachel McAdams főszereplésével készült filmet nekem a legpocsékabb marketinggel is el lehet adni, ezúttal azonban nem csak a tehetséges, és igazán szép színésznő miatt érdekes a produkció. A mű megtörtént eseményeket mutat be, amelyeknek középpontjában a Katolikus Egyház berkein belül folyó gyermekmolesztálási bűntényekről a leplet lerántó Boston Globe helyezkedik el. A színészgárdát erősíti még a Birdmannel a filmvilágba visszarobbant Michael Keaton, és Mark Ruffalo is.

spotlight.JPG

 

6. Mad Max - A harag útja/Mad Max: Fury Road

Maga az eredeti trilógia rendezője, George Miller tért vissza a franchise legújabb, valószínűsíthetően remake/reboot jelleggel bíró produkciójának kedvéért. Mel Gibson utódjaként a tökéletes választásnak tűnő Tom Hardy lesz látható a címszerepben. Max remélhetőleg egy minden korábbinál őrültebb világba keveredik, ahol sok lesz a kreatívan kidolgozott sivatagi járgány és az ütős akció, na meg valami kis filozófiai, gondolkodós tartalmat sem vetnék meg.

madmax.jpg

 

5. Bosszúállók: Ultron kora/Avengers: Age of Ultron

Nagyon jó volt az első rész, bár bevallom, nem értem azt a hihetetlen nagy felhajtást amit kapott mindenfelől. A tél katonája és A galaxis őrzői külön-külön is mérföldekkel jobb produkciók, mégsem ajnározták őket úgy igazán. Ettől függetlenül való igaz, hogy Joss Whedon minimális tartalommal operáló látványorgiája működött... Egyszer. De még egyszer nem fog. Remélem, ezt az író-rendező úr is figyelem előtt tartotta, és ezúttal egy természetesen mindenképpen látványos, ugyanakkor azonban sötétebb tónusú, a mondanivalót sem szégyenlő produkciót hozott tető alá. Az előzetes nagyon, de nagyon kecsegtető, Ultron minden szempontból nagyon durvának tűnik.

the-avengers-age-of-ultron-.jpg

 

4. Agymanók/Inside Out

Igen, nem csalás, nem ámítás, a Pixar végre tényleg teljesen eredeti ötlettel érkezik. Nem utánérzéssel, nem folytatással, nem előzménnyel. Eredetivel. Márpedig a Pixarnak gyakorlatilag minden eredeti ötlete aranyat ért a múltban, és az előzetest elnézve elmondható, hogy az Agymanók is zseniális lesz. Az agyi folyamatokat, az érzelmeket különböző szórakoztató figurák személyesítik meg ebben a remélhetőleg egyszerre tartalmas és vicces animációban.

inside-out_1.jpg

 

3. Knight of Cups

Amikor Terrence Malick filmet rendez, oda kell figyelni! Pláne akkor, amikor olyan elképesztően ütős előzetest kapunk az alkotáshoz, mint amilyen az alábbi. Nem igazán tiszta, hogy miről is fog szólni ez a produkció, a legbiztosabb tipp talán az, hogy egy céltudatos ember a fényűzés és a hírnév hatására való elromlása lesz a középpontban, de ez tényleg csak találgatás. A színészgárda természetesen ezúttal is igencsak impozáns. A főszerepben Christian Bale lesz látható, aki mellett feltűnik még Natalie Portman, Cate Blanchett, Teresa Palmer, Joel Kinnaman, Ben Kingsley, és Antonio Banderas is.

knightofcups.jpg

 

2. Chappie

Neill Blomkamp az Elysiummal kissé melléfogott, ez igaz, de ettől még mindig ő az az ember, aki megalkotta a District 9 című mesterművet, így minden egyes lépésére oda kell figyelni. Főleg most, amikor előreláthatólag 2015 egyik legjobb filmjét hozza el. Valóban, a téma nem túl eredeti, de a tálalás egyedisége már az előzetes alapján érezhető. Mély érzelmekkel operáló, látványos, és nagyon tartalmas műre számítok.

chappie.jpg

 

1. Star Wars: Az ébredő Erő/Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Tarthatnánk a messzi-messzi galaxisba való visszatéréstől, ez igaz, de véleményem szerint nincs ok az aggodalomra, hiszen kalauzunk az a J.J. Abrams lesz, aki Star Trek-filmjeivel már bizonyította, hogy képes science fiction legendát feltámasztani, és új energiákkal felruházni a régi értékeket. Ha van rendező, akinél feltétlen biztonságban van ez a projekt, akkor az ő, és csakis ő. Nem mellesleg megjegyzendő, hogy jó ómenként az eredeti trilógia főszereplői is visszatérnek, továbbá érdemes milliomodszorra is megtekinteni a meglepően korán bemutatott első előzetest, ami szerintem az utóbbi évek egyik legjobb trailere. Sok mindent megmutat, felcsigáz, de mégsem árul el semmit.

sw7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr677016623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HavasiG 2015.01.01. 23:56:17

A 10 -es, az 5 -ös és az 1 -es érdekes, a többi trailer alapján felejthető. Az 1 -es zakózhat hatalmasat, az 5 -ös képregényfilm, nagy elvárásaim nincsenek, a 10 -es meg a téma miatt érdekes.

Aki pedig minyon -nak fordította a minion -t, azt innen is csókoltatom...

Laci1982 2015.01.01. 23:59:08

Chappie jónak ígérkezik, a többi nulla. Star wars-ot meg csak nyomik és homo-k néznek

invalid username 2015.01.02. 09:09:18

Huh, ez nagyon vegyes felvágott. Mi alapján válogatod te a "legjobban várt" listádat?

jog-ász 2015.01.02. 10:05:59

huh mind felejtős, tom hardy-t baromi jó filmekben is lehet látni, gyere ki a multiplexből.

kuki123 2015.01.02. 10:13:46

@Rongy Rázó: olyan alapon mint a többi hatásvadász top tizes lista

KATTINTS veszekedj másokkal, KATTINTS újra

mad max 6.

ez el is mond mindent

bosszúállók, kb mint a több tucatnyi a rakás szar marvell adaptáció 5 éves gyerekeknek.
Spotlight...pedo felgöngyölítő film...gratulálok
rohadt érdekes lehet
Hangya marwel fos

a 10-től 20-ig és a 20-től 30-ig listán értelmesebb filmek vannak.
inkább azokat csekkoljátok

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.02. 10:15:23

Minden év elején jönnek ilyen listák. Már februárban kikiáltják a "botcsinálta kritikusok" az év ilyen, meg olyan filmjét is. Aztán meg miután látták, írnak róla jó lehúzós kritikát, mert úgy gondolják, hogy egy kritika csak vitriolos lehet. Szóval köszi a gyűjtést, Chappie kecsegtető (és eddig nem láttam az előzetest), de az elmúlt években megtanultam, hogy nem érdemes kritikákat olvasni, legfeljebb egy film megnézése után.

invalid username 2015.01.02. 10:36:59

@kuki123:

Épp ezért csodálkoztam, mert a knight of cups jó filmnek ígérkezik, talán a choppie is, és én a spotlight-ot is megnézném - nade hogy kerül a csizma az asztalra? MARVEL filmek, ezek mellett? Mintha visszaugranánk az oviba... :--/

==T== 2015.01.02. 11:33:18

Nálam a top3-ban mindenképp benne van a Terminátor Genesis is.
süti beállítások módosítása