Movie Tank

Halloween 2012: TOP10 Filmes Sorozatgyilkosok

2012. október 31. - Sparrow

Halloweenkor a filmrajongó emberke számára talán nincsenek is népszerűbb karakterek a kedvenc horrorjaiban zúzó sorozatgyilkosoknál. Értelemszerű, hogy eme, körülbelül már fél éve tervezett toplistámat ezen alkalomra időzítsem. A rangsorolásnál a karakterekre kifejezetten, mint sorozatgyilkosokra néztem, igyekeztem kizárólag a gyilkolással kapcsolatos mivoltuk alapján sorrendbe állítani őket.

TopMovieSerialKillersAtDinner.jpg

10. Chucky ( Gyerekjáték - 1988 )


Chucky-the-doll.jpgMelyik hibbant slasher rajongó szívét ne ragadná meg rögtön az életre kelő játékbaba, aki utánozhatatlanul gonosz kifejezéssel az arcán áll neki gyilkolni. Chucky kegyetlen, emberi testét már megölték, ő mégis itt van, így nem ismer félelmet. Nagyon agresszív, és borzasztóan gonosz. Ha meglátod felfelé szaladni a lépcsőn, kezdj imádkozni!

 

 

 

 9. Clyde Shelton ( Törvénytisztelő polgár - 2009 )


clyde.jpgTökéletes karakter egy tökéletes bosszúfilmben. A megtört apa, akinek szeme láttára mészárolták le családját, szíve többé már nem ismer félelmet, szánalmat, vagy megbocsátást, tiszta lelkiismerettel vág neki hosszú és, ezt ő is jól tudja, végzetes útjának, de tisztában van azzal is, hogy magával rántja a gonosz lelkeket is, akik tönkretették életét. Gerard Butler élete alakítása.

 

 

 

 

8. Freddy Krueger ( Rémálom az Elm utcában - 1984 )


freddy.jpgNincs lelked, ha nem kezd el ugrálni a gyomrod, és a szíved a torkodban dobogni, mikor meghallod, hogy késujjait végighúzza az acélon, látod, hogy felvágja a saját beleit, és közben pokoli módon vihog, mielőtt végez veled, ráadásul a saját rémálmodban, miközben az ágyadban alszol, és azt hiszed, semmi rossz nem történhet. De Freddy eljön érted!

 

 

 

 

 

7. Bőrpofa ( A texasi láncfűrészes mészárlás - 1974 )


leatherface2.jpgBőrpofa nem csak veled végez, de életeddel együtt elvesz egy darabot az emberiségből is. Ő bizonyítja a társadalom tökéletlenségét, példázza a világban uralkodó tökéletes agressziót, megtestesíti a káoszt, és nem hagy nyugtot egészen addig, míg fel nem szecskázott láncfűrészével, hogy ezzel megmutassa: Mit ér az ártatlanság, ha mellette százszor akkora a gonoszság!

 

6. Norman Bates ( Psycho - 1960 )


Norman-bates.pngVan az általános közhit az őrült sorozatgyilkosokról, miszerint a hétköznapi életben ők a valaha látott legnormálisabb emberek, hiszen a lebukástól tartva igyekeznek már-már természetellenesen tökéletesek lenni civil életükben. Bates tökéletes példa erre. Kezdetben ártalmatlannak tűnik, eszedbe sem jutna, még véletlenül sem, hogy milyen pokoli fenevad, elvetemült, tébolyodott, oidipusz komlexusban szenvedő gyilkos. A filmvégi sátáni vigyor egy életre beleég a néző agyába, és verejtékező, sötét éjszakákon kísért. Mindörökké.

 

 

5. Jason Voorhees ( Péntek 13. folytatások - 1981-től )


jason_1.jpgNagydarab, izmos, megrendíthetetlen, hokimaszkjában pedig már-már földöntúli hatást kelt. Egy mérhetetlenül elbaltázott franchise egyetlen üdítő színfoltja. Saját pusztító kisugárzása nyomán nem marad élő tinédzser, talán csak egy, hogy legyen, aki terjessze a kristály-tavi veszedelem hírét. Nem ajánlatos ebben a kempingben kirándulni, hiszen könnyen machetével a fejedben találhatod magad, kiömlő beleiddel a tenyeredben.  

 

 

4. Mark Lewis ( Kamerales - 1960 )


mark.jpgŐ nem akart semmi rosszat, csupán rendezni. Megrendezni a tökéletes filmet a tökéletes gyilkossági jelenettel. Az már nem az ő hibája, hogy egy tökéletes gyilkossági jelenethez valódi gyilkosságra van szükség. Mark olyan gyilkos, aki saját megtört lelke okán, és sorozatos gyermekkori traumák következtében gyilkol, egy természetes pszichopata, a listán szereplő nevek közül a legemberközelibb, értsd úgy, hogy vele tud a néző leginkább azonosulni.

 

 

 

3. John Doe ( Hetedik - 1995 )


johndoe.jpgA megváltó. Aki saját küldetéséül választja a hét főbűn képviselőinek elpusztítását, hogy ezzel példát statuáljon. Módszerei kegyetlenek, de észérvekkel támasztja alá tetteit. Gátat akar szabni egy mocskos világ undorító szokásainak. A nézőt az rettenti meg különösen, hogy egy ilyen brutális gyilkos mennyire logikusan és értelmesen látja át a világot, ezáltal elgondolkodtatva: Vajon mindannyiunkban rejtőzik egy Doehoz hasonló szörnyeteg?

 

 

 

 

 

2. Jigsaw ( Fűrész - 2004 )


jigsaw.jpgKétségtelenül a kedvenc karakterem, és kizárólag sorozatgyilkosként tekintve rá is simán második. Okai John Doe indítékaihoz hasonlóak, ám ezermesteri profizmusának köszönhetően áldozatai szenvedését egészen extrémmé tudja tenni, hogy azok a lehető legváltozatosabb módokon szembesüljenek a halál kínzó ölelésével. Hiszen a jó öreg John ad menekülési lehetőséget. Nem tudsz élni vele? A te bajod!

 

 

 

1. Michael Myers ( Halloween - A rémület éjszakája - 1978 )


MichaelMyers.jpgMert A Gonosznak igenis van otthona, és John Carpenter klasszikusában haza is tér, hogy sötét birodalmának vélt bitorlóit eltörölje a föld felszínéről. Okai nincsenek, hitvallásról még csak nem is hallott, semmilyen filozófiai szabály nem illik rá, a fizika törvényei kudarcot vallanak, hogyha az egyenlet jobb oldalán Michael Myers áll. Ő a halál, a szenvedés, a pusztulás, a civilizáció végső romba döntője. Kegyelem... pffh... az meg mi a fasz?!

Halloweenkor még inkább számíthatsz rájuk, hiszen konyhakés, machete, láncfűrész, kameraláb, és halálcsapda ide vagy oda, az ő asztaluknál mindig lesz egy szabad hely számodra is. A vacsorát már nem éled túl, de hát ez van...

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr574882139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.31. 17:45:56

jó lista, a sorrendem mondjuk más lenne, de a lista jó.

Aleka 2012.10.31. 20:43:20

Hannibal Lecter? Vagy ő nem játszik? :)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.10.31. 21:38:35

Szerintem Clyde Shelton baromira nem akkora szám, mint a listában leírtad, egyáltalán nem éreztem rajta a megtört apa karakterét, meg azt sem, hogy mekkora letargiába zuhant a családja elvesztése után. Az meg már más kérdés, hogy a bosszúja számomra eltúlzott volt.
süti beállítások módosítása