Movie Tank

He7edik

2010. szeptember 25. - Sparrow

A tegnapihoz hasonlóan a mai film is egy thriller, az 1995 - ös Hetedik.

seven_.jpg

Ahogy balra is láthatjátok, két elég népszerű színész játsza a két főszerepet. Morgan Freeman és Brad Pitt. Nekem mindkettőjük alakítása csalódás volt, az egyik pozitív, a másik negatív értelemben. Morgan Freemant ugyanis egy nagyon jó színésznek tartom, ő már-már színészlegenda. Ebben a filmben nekem mégse tetszett az alakítása. A pozitív meglepetés viszont Brad Pitt volt, akinek szerintem két jó filmje van. A Benjamin Button különös élete és a Hetedik. Hatalmasat alakít ebben a filmben. Főleg a film végén, mikor elég erős érzelmeket kellett megjelenítenie. Nagyon átjött, nagyon jól csinálta.

A film története is hatalmas ötlet. Ugye ismerjük a hét főbűnt? Kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, restség és harag. Egyik reggel William Somerset nyomozó ( Morgan Freeman ) új társat kap David Mills nyomozó ( Brad Pitt ) személyében. Első ügyük egy rendkívül furcsa gyilkosság, melyben egy embert halálra etettek. Az áldozat amúgy kényszeres evő volt. Másnap megölnek egy ügyvédet is és a vérével a fösvénység szót írják a hulla mellé. Ekkor ötlik Somerset agyába a hét főbűn. Visszamegy a halálra etetett fickó házába és a hűtő mögött megtalálja, zsírral a falra írva a torkosság szót. Tehát egy sorozatgyilkossal van dolguk, aki a hét főbűn alapján választ magának áldozatot. A filmnek fontos eleme Mills és Somerset kapcsolata, hogy hogyan nyílnak meg fokozatosan egymás felé. Mills hamar meg is hívja magához a társat és bemutatja feleségének ( Gwyneth Paltrow ). A film szenzációs történetvezetéssel juttatja el a szereplőket és a nézőt a nem olyan hatalmas, de annál nagyobb hatású csattanóhoz. Mindenképpen meg kell említenünk a gyilkost, a Kevin Spacey által alakított John Doe - t. Ez is egy kiemelkedő alakítás.

A film rendezője David Fincher, aki ezzel a munkájával egy életre beírta magát a filmtörténelembe.

A Hetediket valószínűleg a thriller - rajongók nagy része látta már, de aki esetleg még nem, az mindenképp nézze meg, hiszen egy vitathatatlan klasszikusról beszélünk, egy kötelező darabról.

Ez volt a mai bejegyzés, hamarosan újra írok.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr842322810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.09.25. 18:38:42

Pont ezt terveztem a hétvégére a Ragadozókon kívül, így már tudom, mire is számítsak! :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.25. 19:09:05

Na, látod kitaláltam a gondolatodat. ;) Szerintem tetszeni fog, nagyon jó film. És Brad Pittnek tényleg a legjobb alakítása.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.25. 19:28:53

Aztán majd írd le, hogy tetszett!

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.09.26. 16:57:33

Megnéztem. Hatalmas film, hatalmas végkifejlettel. Hamarosan élménybeszámolót csinálok belőle, mert ezt nem tudom magamban tartani :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.26. 17:19:16

Bizony, én mondtam, hogy nagyon jó film. Kíváncsian várom az élménybeszámolót. Vagy tudod mit? Csinálhatnánk egy közös élménybeszámolót. Bár csak akkor, ha te is jó ötletnek tartod.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.26. 18:17:48

@FroG: Igen, videóra gondoltam. Akkor majd megbeszéljük, hogy s mint legyen :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.09.26. 18:33:20

Tudsz írni msn, vagy Skype címet?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.26. 19:06:08

msn: dadoo@t-online.hu
skype - om nincs, de ha msn nem lehet hangot rögzíteni, akkor csinálok magamnak skype - ot.
süti beállítások módosítása