Movie Tank

2013-Évértékelés: TOP10 Legrosszabb Filmek

2014. január 26. - Sparrow

2013 sem képez kivételt, ahogy minden filmév során, úgy ezúttal is akadtak olyan celluloidhulladékok, amik megnézése után azt kívánta az ember, hogy bárcsak sose hallott volna róluk. Alább összeválogattam 2013 legbüdösebb, leggusztustalanabb szennyesét, azt a 10 filmet, amit semmilyen körülmények között sem tudok ajánlani. Lássuk hát!

Carrie-remake-2013-most-anticipated-and-scary-moments-including-shower-scene.jpg

10. Mama

mama_mama_2013_webrip_1360173486-656852.gifOlyanfajta horror ez, ami előzetesen, a szinopszisokat elolvasva abszolút vállalhatónak, sőt, kifejezetten érdekesnek tűnik. És a nyitójelenet hozza is, sőt, felülmúlja az elvárásokat, ám a főcím után akkorát zuhan a színvonal, hogy az az instabilabb egészségi állapotú nézőknél akár agyvérzést is okozhat. Andrés Muschietti abszolút nincs a toppon, rendezői és írói feladatait sem tudja megfelelően ellátni. A Mama úszik a meggondolatlan cselekményvezetés okozta hibákban, és a logikai hülyeségekben, mindezt pedig a pocsék látvány fejeli meg, de jó keményen. Ne nézzétek meg! Itt bővebben, hogy miért ne.

9. Machete gyilkol

MACHETE-KILLS-Danny-Trejo-Image-02.jpgÉrdekes, hogy Robert Rodriguez Frank Millerrel közösen tető alá hozta minden idők egyik legjobb filmjét, a Sin Cityt, azonban a két úriember külön-külön képtelen normális minőséget produkálni. Rodriguez már a Machete első részével is alaposan pusztította az agysejtjeinket, de a második felvonás még így is szintekkel alulmúlja az előzményt. A forgatókönyv rettenetesen szar, a kivitelezés pedig ha lehet, csak tovább rontja az összképet. Rodriguez egy normális akciójelenetet sem képes összehozni, a film poénjai pedig már távolról izzadtságszagúak. Mindez persze a rettenetesen irritáló Danny Trejoval a főszerepben.

8. A bűn éjszakája

the-purge03.jpgMekkora társadalmi ko-ó-rkép lehetett volna ebből a filmből! Igazi klasszikus mestermű! De nem lett az. Mert a remek alapötletet a forgatókönyv lebutítja egy elképesztően sablonos, ZS-kategóriás horror színvonalára, amin sem szórakozni, sem izgulni, sem félni nem tudunk. Unalmas, feszültségmentes képsorok váltogatják egymást, mi meg majd elalszunk, hiszen képtelenek vagyunk kivárni a pontot, amikor végre történik már valami. Egy idő után már eme pont létezését is kétségbe vonjuk. Végül hiába teremtenek érdekes finálét az alkotók, a végső befejezés logikátlan és idegesítő. Itt bővebben.

7. Lenyűgöző teremtmények

Beautiful-Creatures-Alice-Englert.jpgMegint csak egészen jó ötletekről van szó, amiket a készítők kegyetlen módon elcsesznek. Az idióta, fantáziátlan tinifantasyszerelem-faszságot minden elé helyezik, így az ütős fordulatok odavannak, a kreatívnak tűnő zárás végül elképesztően pocsék, klisés befejezésbe megy át, ráadásul a majd kétórás játékidő alatt haladó cselekményvezetés baromi unalmas, szörnyen vontatott. A főszereplők pocsékul alakítanak, remélem ezzel le is tűnnek Hollywood radarjáról, mert én aztán nagyon nem vagyok rájuk kíváncsi. Itt bővebben.

6. Carrie

chloe-moretz-in-carrie-2013-movie-image-2.jpgBrian De Palma 1976-os remekműve számomra a valaha készített egyik legemlékezetesebb horror, hiszen úgy adagolja a feszültséget, hogy mire elérkezünk a fináléhoz, már ugrálunk a fotelben, és nem csak az első megtekintés alkalmával. A produkció a mai napig őrzi hatását, egyáltalán nem fogott rajta az idő vasfoga, éppen ezért volt teljesen fölösleges a remake. A remake, ami minden ízében pocsék. A klasszikus mű cselekményvezetését pontról pontra lemásolják az alkotók, azonban képtelenek feszültséget gerjeszteni, így azok a jelenetek, amelyek alatt De Palma hegedült az idegeinken, itt csupán egyszerű, unalmas képsorok. A vérgőzös finálé pedig abszolút fantáziátlan, mivel előtte nem termelődött bennünk semmifajta izgalom, nem érezzük a robbanást, csupán egy vontatottan tálalt mészárlást bámulunk. Chloë Grace Moretz borzasztóan alakít, igazán kikophatna már Hollywoodból.

5. Kick-Ass 2.

kick-ass-2-still.jpgMár az első rész sem tetszett, de ez a második már egyenesen botrányszámba megy. Hihetetlen, hogy ilyen szemétnek létjogosultsága, sőt, nézettsége van a huszonegyedik században. Fantáziátlan, idióta, olykor gusztustalan poénok váltják egymást, miközben a balfasz szereplők idióta ruhákban futkároznak ide meg oda. A cselekményvezetés szörnyen vontatott, a hangulat pedig olyan, mintha valami paródiát néznénk, ami olyan szar, hogy egyik kifigurázott filmre sem ismerünk rá. A színészi játékok kiábrándítóan rosszak, Aaron Taylor-Johnson főszereplőként azonnal elvérzik, Christopher Mintz-Plasse-nél pocsékabbul pedig még senki nem alakított filmes gonoszt. Felháborító az egész!

4. Horrorra akadva 5.

reg_1024.Scary4.ms.031913_copy.jpgHát ez is egy borzadály. Hol van már a franchise első részének meglehetősen minőségi színvonala! Az 5. részre még a legalább kicsit vicces poénok is kifogytak. Ez a film nem áll másból, mint néhány nagy sikerű mozifilm egy-két jelenetének gusztustalan átiratából, illetve már amúgy sem túl jó horrorok még pocsékabbá alakításából. A színészgárda természetesen Hollywood legbotrányosabb bugyraiból van összekaparva, hiszen nyilván nehéz olyan aktorokat találni, akik részt vállalnak egy ilyen szennytengerben. Cselekmény nincsen, színvonaltalan, funkciótlan képekben azonban úszik a produkció, amelyről itt írtam bővebben. 

3. A Föld után

0603-after-earth-630x420.jpgM. Night Shyamalan már nem él. Meggyilkolták, és egy skrull lépett a helyére, akinek elsődleges küldetése, hogy a rendező neve alatt szarabbnál szarabb filmekkel gyengítse az emberiség mentális védvonalát, hogy a nagy invázió idejére már sík hülyék legyünk. A Föld után elképesztően rossz. Elbaltázott jelenetek váltják egymást a történetvezetés rémesen unalmas tengerében hánykolódó néző fokozatosan egyre véreresebbé váló szemei előtt, miközben Jaden Smith balfaszkodásait nézhetjük. Komolyan, ez a srác a valaha filmen látott egyik legrosszabb színészi játékot produkálja, ráadásul Will Smith sem csinál mást a produkció alatt, minthogy rondán néz. Itt bővebben.

2. Hupikék törpikék 2

smurfs-2-T3.jpgLegrosszabb rémálmaim 2013-ban visszatértek. Mostanra már eljutottam odáig, hogy nagyjából végigalszom az éjszakát, ám sokáig kísértettek, miközben az ágyban fetrengtem, ezek a ronda kék szörnyetegek, akik az eddigi egyik legdurvább jó ízlés ellen elkövetett merényletet képezik. A Hupikék törpikék című rajzfilmsorozatot egészen színvonalasnak tartom, viszont az, amit már másodszor műveltek a filmesek a klasszikus mesefigurákkal, nemes egyszerűséggel undorító. Íme, így teszik tönkre, a filmesek és a szülők közösen, a mai kisgyerekeket! Hallelujah! Itt bővebben.

1. Nagyfiúk 2

maxresdefault.jpgVicces, hogy 2013 legrosszabb filmjét még filmnek nevezni is nehezemre esik, a szavak égetik a torkomat és a billentyűzeten pattogó ujjaimat. Adam Sandler és haverjai felbéreltek néhány operatőrt, akik felvették a srácok egy napját. A rendszertelen, bárminemű összefüggést mellőző jelenetek vagy gusztustalanok, vagy fantáziátlanok, vagy egyszerűen csak nem viccesek, de leggyakrabban ez a három jellemző egyszerre jelentkezik. Ilyet nem kéne a mozikba engedni. Itt bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr465779277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.26. 13:04:48

Szerencsés vagyok, ha ezen tíz film közül egyet sem láttam? :D

A Robert Rodriguez körüli hype-ot egyszerűen nem értem. Egy-két jó filmje tényleg van, de szerintem pocsék stílusa van a csávónak. A Machete első részét utáltam, a másodikra pedig abszolút nem vagyok kíváncsi. A Danny Trejo-ról alkotott véleményedet maximálisan osztom. Egyszerűen rühellem ezt a palit. Itt van 60-70 évesen és ilyen marhaságokban szerepel, ő meg ennyi idősen még mindig elhiszi magáról, hogy kurva kemény fickó.

A bűn éjszakája sokáig nagyon érdekelt, de minden egyes kritika, amit olvastam róla azt emelte ki, amit te is mondtál. Röviden, tömören: jó alapötlet rossz kivitelezésben.

A Carrie-nél meg elég ránéznem arra a képre, amit te beszúrtál...
Leáldozóban lenne Moretz csillaga?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.01.26. 13:41:01

@Powerful900: Igen, tényleg szerencsés vagy, ha sikerült elkerülnöd eme műveket. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.26. 16:37:04

csak a machete-t láttam ezek közül, de az sajnso tényleg ide való. :S
süti beállítások módosítása