Movie Tank

Akció - hétvége: A szupercsapat

2011. július 02. - Sparrow

Sziasztok!

Folytatódik az Akció - hétvége a 2010 - es A szupercsapat című filmmel.

Hannibal Smith ( Liam Neeson ), Szépfiú Peck ( Bradley Cooper ), Rosszfiú Baracus ( Quinton 'Rampage' Jackson ), és Eszement Murdock ( Sharlto Copley ) képezik a katonaság legütősebb egységét. Ők négyen mindent túlélnek, és minden küldetést sikeresen hajtanak végre. Ennek pedig csak egy oka van: Egyikük se normális teljesen.

Mikor a csapat árulás áldozatává válik, Hannibalékat tíz év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélik, ám nem maradnak sokáig a rácsok mögött. Mindössze fél évig. Ahogy megszöknek, ráállnak a hat hónapja félbehagyott küldetésre. Eközben a nyakukban liheg Charisa Sosa főhadnagy ( Jessica Biel ), aki szintén az árulás áldozata. Századosból fokozták le főhadnaggyá.

Egyvalami biztos: Négy ilyen elbaszott beteg arcot nem láttatok még egy filmben. A négy fő karakter szenzációsan van megírva. A kedvencem Eszement Murdock, aki a szó szoros értelmében elmebeteg. De a rendkívül leleményes Hannibal, és a mindig laza Szépfiú is szimpatikusak. A színészi játékok pedig tökéletesek. Talán Baracus lóg ki egy kicsit, akivel 'Rampage' Jacksonnak nem mindig sikerül azonosulnia. Aki viszont nagyon rossz, az Jessica Biel. Hihetetlenül irritáló, ahogy közel két órán keresztül úgy pattog a bőrkabátjában, mintha ő szarta volna a spanyol viaszt. A karaktere is nagyon el lett szúrva. Viszont mindezért kárpótol minket Biel rendkívül szép teste és arca. A Szupercsapat ellenfeleit Patrick Wilson és Brian Bloom játsszák. Utóbbi jól, előbbi kevésbé jól.

A forgatókönyv nagyon kreatív és a szövegkönyv is jól megvan írva. A film tartalmaz egy meglepő fordulatot, amit a legjobbkor dobnak be a készítők. A látványos akciójelenetek mind elvannak találva, ráadásul nagyon változatosak. A környezetválasztás is telitalálat minden esetben. A játékidő alatt a sivatagtól a nagyvároson át a kikötőig mindenhol kapunk egy adag akciót a nyakunkba. A stáblista alatt futó zenét is ki kell emelni, ami nagyon jó.

A szupercsapat jó film, melynek megnézése után kedvet kaptam az eredeti tévésorozat megtekintéséhez. Remélem az is legalább ennyire jó.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr293033308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2013.07.04. 11:24:02

A bővített változatot érdemes megnézni, mert kerekebb a történet és jobban érthetővé válik minden motiváció.

Keveselltem az eredeti dallam felcsendülését, és Rosszfiú hőn szeretett autóját is hamar kiírták, pedig kultikus jármű.

Az a jó ebben a filmben, hogy az eredeti sorozat ismerete nélkül is élvezhető, továbbá értelmes eredettörténetet ad a sok évadnyi szórakozásnak.
süti beállítások módosítása