Movie Tank

Horror - hétvége: Ringu - A kör

2011. április 30. - Sparrow

Sziasztok!

Októberi kikerülése óta, szinte töretlenül vezeti az olvasottsági listát A kör című amerikai remakeről szóló írásom ( a Mártírok vette csak át tőle a vezetést egy pár napra ). Úgyhogy épp eljött az idő, hogy írjak az eredeti alkotásról a japán Ringuról.

http://www.weirdwildrealm.com/filmimages/ringu.jpgA történet szinte teljesen megegyezik a remake sztorijával. Sőt, a jelenetek többsége is majdnem ugyanaz, csak persze más helyszíneken. Főhősnőnk, Reiko ( Nanako Matsushima ) riporternő, aki únokahúga halála ügyében kezd el nyomozni. Hamarosan rá is talál arra a bizonyos videokazettára és természetesen meg is nézi. Ezután kezdetét veszi a versenyfutás az idővel, Reikonak rá kell jönnie, hogyan lehet megállítani Sadakot ( azaz Samarát - Rie Ino'o ).

Mivel tényleg szinte teljesen megegyezik a történet az amerikai változattal, nem írnék többet róla. Nanako Matsushima a főszereplőnő. Közel sem olyan szép, mint Naomi Watts, és színészi játékban is messze lemarad tőle. A színészgárda többi tagjáról is elmondható, hogy teperhettek volna sokkal jobban. Mondjuk a színészek gyenge játéka még elnézhető negatívum lenne, ha a filmnek sikerülne elérni a kívánt hatást. De rohadtul nem sikerül neki. Egy ilyen stílusú horrorfilmen a takarót magára húzva, kuporogva kéne rettegnie a nézőnek. Én meg leginkább azért küzdöttem, hogy ébren maradjak. Félelmetes jelenet egy darab nincs. Persze az a szerencsétlen picsa itt is kimászik a tévéből a film végén, de ennek is sokkal nagyobb hatása van a remakeben ( mondjuk itt azért annyi pozitívum felhozható, hogy legalább nem tették olyan nevetségessé Sadako fejét ). Azt bizton állíthatom, hogy Hideo Nakata nem igazán ért a horrorfilm - készítéshez. Ő rendezte a remake második részét is, ami szintén nagyon vérszegényre sikeredett. Főleg, hogy ott volt előtte Gore Verbinski filmje, ami ha nem is a kedvencem, de legalább fostam rajta rendesen.

Tehát aki izgalmas és félelmetes horrorra vágyik, NE a Ringut válassza, akinek viszont altatódalra van szüksége, annak bátran ajánlom.:D

Köszönöm, hogy elolvastátok! Kövessétek továbbra is figyelemmel a Horror - hétvégét!       

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr472866742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása