Movie Tank

A kör

2010. október 14. - Sparrow

Sziasztok!

Mai filmünk egy japán horror 2002 - es amerikai remakje, A kör. Az ötlet eredeti nagyon, ezért mindenképpen érdemes megnézni. A baj az, hogy lelőtték előttem a film végét, mielőtt még láttam volna, de így se volt rossz.

http://filmezz.eu/nagykep/a-kor.jpg

A film története a gyilkos videókazettáról szól, amin félelmetes és látszólag értelmetlen képek sora található. És miután megnézted, megcsörren a telefon, és egy hang azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. A film elején láthatjuk is, ahogy egy lány meséli a barátnőjének, hogy látta pont egy hete ezt a filmet, de nem vette komolyan. Még jó én se tenném :). De ezután viszont tényleg meghal, ráadásul a hulla feje úgy néz ki, mintha eltalálta volna két ellentétes irányból érkező serpenyő. :) Főszereplőnk Rachel ( Naomi Watts ) újságíró és a sztori nyomába ered, azonban miután megnézte a filmet és megcsörrent nála is a telefon, eddigi szkepticizmusát felváltja a félelem, és miután véletlenül kisfia is megnézi, fokozódik a rémület. Rachelnek egy hete van, hogy rájöjjön a képek közti összefüggésre és arra, hogyan menekülhetnek meg a haláltól.

A történetről nem írnék többet. Az alapötlet nem rossz, de a vége nem igazán tetszett. Naomi Watts viszont nagyon jó. Szerintem amúgyis egy nagyon szép nő, ráadásul remek színésznő, úgyhogy ő a film legnagyobb pozitívuma. Mellesleg a film kellőképpen, horrorhoz méltóan félelmetes, úgyhogy, ha többet nem is, de egy megnézést mindenképpen megér. A maszk viszont nevetséges, komolyan én nem féltem, inkább röhögőgörcsöt kaptam, mikor ezt megláttam:https://m.blog.hu/fi/filmdroid/image/armida/A%20k%C3%B6r%20Samara.jpg

Ne mondjátok, hogy ez félelmetes! 6 évesen talán féltem volna tőle, de hát ez nem gyerekhorror ( nem is tudom, hogy van e olyan :) ).

 

 

 

 

 

Ennyit A körről, egy nézést azért megér. Hamarosan lesz itt a blogon A kör 2, de az      valószínűleg videós formában, a Predators második része után.

Köszi, hogy elolvastátok! :)

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr542371055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turanga Leela 2010.10.14. 14:42:44

Megvan az összes japán változat prugának. Még nem vettem rá magam,h megnézzem:D Még ringu 0 is van,elképesztő:D Viszont a Shutter eredeti,thai (asszem) változatát mindenképp érdemes megnézni!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.14. 14:47:20

@Turanga Leela: Igen, általában az eredeti az mégis csak eredeti, és általában az a jobb. Mindenképpen megakarom majd nézni a Ringut.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.10.14. 19:52:00

Az eredetit nem láttam, de a remake tetszett. Elég kezdő horroros voltam még, amikor a tékákba került, szóval én azért paráztam rajta :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.14. 19:53:42

@Dr.Jones: Én is féltem rajta rendesen, de a vége szerintem inkább vicces volt, mint félelmetes. :)
süti beállítások módosítása