Movie Tank

A legjobban várt sci-fi filmek 2017-ből

2016. december 19. - Sparrow

Folytatódik 2017-előzetes listasorozatom. A drámák és a vígjátékok után az egyik legközkedveltebb műfajt, a science fiction-t veszem elő, ugyanis eme kategóriában is érkeznek nagyon érdekes produkciók.

Íme a legjobban várt sci-fi filmek 2017-ből!

majmok.jpg

 

Utazók

Magyar premier: január 12.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence a fiatal amerikai filmszínész-generáció kettő talán legközkedveltebb neve, így a mozgókép, amiben közösen játszanak, gyakorlatilag borítékolható sikernek örülhet. Az Utazók az előzetesek alapján kiszámíthatatlan alkotás, lehet nagyon jó, de akár kifejezetten gyenge is. Meglátjuk!

 

Páncélba zárt szellem

Magyar premier: március 30.

A jövő filmév egyik legjobban várt produkciója akár kifejezetten kimagasló is lehet. Az alapanyagon nem fog múlni, hiszen Rupert Sanders korszakformáló animéből dolgozhatott. Scarlett Johansson jó választásnak tűnik a főszerepre, remélhetőleg nem is okoz csalódást. 

 

Élet

Magyar premier: május 11.

Űrhajós hőseink marsi életformák után kutatnak, ám miután meglelik azt, amit kerestek, hamar visszájára fordul a dolog, és máris az életükért kell küzdeniük. Impozáns színészgárda, érdekes filmötlet. Várós.

 

Valerian és az ezer bolygó városa

Magyar premier: július 21.

Luc Besson újra űroperát komponál, ami nagyon, de nagyon jól néz ki. Gyönyörű látványvilág, részletgazdag univerzum és izgalmas akciók várhatók. Ha a történet is jó lesz, valószínűleg nemigen fogunk panaszkodni.

 

A majmok bolygója: Háború

Amerikai premier: július 14.

Andy Serkis harmadszorra is visszatér, hogy gyönyörű motion capture-ben életre keltse Caesart, a majmok vezérét. A harc kitör, bolygónk sorsa pedig végleg eldőlni látszik.

 

Alien: Covenant

Amerikai premier: május 19.

Óriási örömet okozott a hír, miszerint három hónappal a tervezett premier előtt érkezik Ridley Scott legújabb látomása. A Prometheus-hoz és A nyolcadik utas: a Halál-hoz is szervesen kapcsolódó történet várhatóan 2017 egyik kirobbanó filmélménye lesz.

alien_1.jpg

 

Szárnyas fejvadász 2049

Amerikai premier: október 6.

Ismét Ridley Scott, bár igaz, hogy a rendezői széket ezúttal átadta Denis Villeneuve-nek, aki az Érkezés után garantáltan nem fércművel fogja folytatni a legendás klasszikust. Harrison Ford is visszatér, mellette pedig Ryan Gosling-ot láthatjuk majd.

szarnyas.jpg

 

Star Wars VIII.

Magyar premier: december 14.

A Disney eddig nem okozott csalódást, hiszen első kettő Star Wars-filmjük megtalálta a közös pontot a rajongók nagy részével. Jövőre folytatódik az új trilógia, a második részt a Looper rendezője, Rian Johnson szállítja.

sw8.jpg

 

Annihilation

Még nem ismert a pontos premierdátum

Főhősünk egy biológus lesz, aki olyan vidékre téved, ahol nem a megszokott módon működnek a természeti törvények. Érdekes alapötlet, jó film lehet belőle.

annihilation.png

 

Anon

Még nem ismert a pontos premierdátum

Andrew Niccol visszatér a sci-fihez. A korábban nagy tehetségként számon tartott rendező az utóbbi években veszített a személyébe fektetett nézői bizalomból, de most javíthat. Antiutópisztikus történetének főszereplői Clive Owen és Amanda Seyfried lesznek.

anon.jpg

 

The Discovery

Amerikai premier: január 20.

Véleményem szerint 2017 legeredetibb filmje is lehet ez a produkció. A történet szerint a tudomány cáfolhatatlanul bebizonyította a halál utáni élet, a túlvilág létezését, hőseinknek pedig eme felismerés firss hatása alatt kell e világi mindennapjaikat élniük.

discovery.jpg

 

The Space Between Us

Amerikai premier: február 3.

Az emberiség végre-valahára kolonizálta a Marsot. Az első ember, aki a vörös bolygón született, most hazatér fajának szülőbolygójára, hogy megismerje annak szépségeit. Az egészen gyönyörűnek ígérkező produkció színészgárdáját Asa Butterfield és Gary Oldman erősítik. 

 

Mielőtt elmegyek

Amerikai premier: március 3.

A tinisített sci-fi filmek következő képviselője az időhurok jelenségét dolgozza fel. Az előzetes alapján a projekt egyszerre tűnik unalmasnak és érdekesnek. Reméljük, a kész film felbontja majd ezt a zavaró paradoxont!

 

God Particle 

Még nem ismert a pontos premierdátum

A Cloverfield váratlanul filmuniverzummá nőtt történetfolyama jövőre megkapja harmadik felvonását, már ha minden jól megy. Korábban nem volt ismeretes a tény, miszerint a produkció ezt a funkciót is betölti, mindössze néhány hónapja derült ki, hogy a God Particle J.J. Abrams titokzatos sci-fi világában fog játszódni.

godpart.jpg

 

Ha úgy érzed, vannak még fontos és várós címek, amiket kihagytam, kommentben írd meg!

 

Ha tetszett a poszt, like-old a blog Facebook-oldalát! Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr8212055203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Umberto 2016.12.20. 11:21:33

Jó lista, a legtöbb filmhez felkeltette az érdeklődésemet.

inebhedj - szerintem 2016.12.20. 11:27:53

"A Disney eddig nem okozott csalódást, hiszen első kettő Star Wars-filmjük megtalálta a közös pontot a rajongók nagy részével. "

Abszolút PC

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2016.12.20. 13:40:31

@Umberto: Köszönöm, örülök, hogy tetszett a poszt! :-)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.20. 13:40:50

Tökjó, de nem lehetett volna eredeti trailereket berakni? Aki nagyon magyarul akarja, kapja feliratosan. Élvezhetetlen ez a fostaliga szinkron és így a bejegyzés is.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.20. 13:42:14

Legalább írd oda az eredeti címét, hogy rákereshessek youtube-on

Void Bunkoid 2016.12.20. 14:12:24

@Eltévelyedés: úgy hiányzott ide a hisztid, mint egy jó vesénrúgás.

Inkább vedd vissza a hedszetet, és adj el még harminc karácsonyi bizbaszt, mert ha nem lesz meg a kvóta, túlórázni kell, és nem jut idő ledarálni még két évad eredeti angol egykaptafa, kalózban letorrentezett netflikszsorozatot este.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.20. 14:40:37

@Void Bunkoid: lehet sértegetni, lehet hisztinek minősíteni, de attól még tartom. Eredeti, vagy semmi. Én meg a szinkronmániát érzem rétegigénynek és mániákus hisztinek.

Void Bunkoid 2016.12.20. 15:22:46

@Eltévelyedés: akkor gyere el velem egyszer egy grúz vagy francia filmhétre, minden eredetiben :)

Valamiért azt gyanítom, akkor bezzeg hisztiznél a szinkron miatt, mert "én a filmet akarom nézni, nem a feliratokat olvasgatni".

A legtöbb eredetiért nyafogós emberke _a réteg_, akik marha nagy hipszternek képzelik magukat azért, mert tudnak angolul. Meg fogsz lepődni, én is tudok, sőt, szerintem jobban, mint te :) - ettől függetlenül én üdvözölni szoktam minden normálisan sikerült magyar szinkront (vannak valóban pocsékak, ezek többnyire valami amerikai tömeg-sorozattévé által elkövetett sorozatok szinkronjai, amiket a tévék általában vidéki első-másodéves színitanodásokkal, főiskolásokkal csináltatnak, akik persze, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, de azért egy (blockbuster) filmnél még odafigyelnek a dologra.

És különben is, nem csak az anglomán hipszter jár moziba, hanem rengeteg ötven fölötti is, akiknél nemigen dívik az angoltudás, és igen, ők sem szeretnek kétsoros feliratok olvasgatásáért fizetni súlyos ezreket (akkor már inkább néznék a filmet), valamint még több fiatal, de kib*szottul funkcionális analfabéta tiv tivyke, aki nemhogy külföldiül, egyáltalán OLVASNI sem tud normálisan. Na, miattuk kell a szinkron :)

Void Bunkoid 2016.12.20. 15:28:44

@Void Bunkoid: ha meg netán azzal jönnél, hogy "bezzeg akkor jobb lenne az idegennyelv-tudás itthon, ha eredetiben néznék az emberek", már többször, több fórumon, hogy igen, lehet szórakozva is tanulni, meg fejlődni, de mindennek megvan a helye. Az ember, amikor moziba megy, akkor szórakozni, filmet nézni meg, és nem nyelvet tanulni.

Amikor valaki a nyaralásán lemegy a tengerpartra, akkor sem azért megy, hogy beálljon a parti bárba pultozni, mert az milyen jó munkaptapasztalatszerzési lehetőség.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.20. 15:38:27

@Void Bunkoid: A Grúz annyira nem világnyelv, a francia filmhéten meg el kell fogadnom, hogy sokmindenből kimaradok, hiszen omlette du fromage a teljes francia szókincsem, és szerintem ez is helytelen. Marad a felirat.
A blocbuster szinkron.. hát... rosszul voltam a bejegyzés első filmjének, a passangernek a trailerétől. persze, szódával elmegy, de... mindenki jobban jár az eredetivel. Vagy az olvasással. Az analfabéták meg érezzenek némi nyomást, hogy meg kéne tanulni legalább olvasni, ha nem akarnak kimaradni a világból. Esetleg nézzenek valami jó kis reality-t.

2016.12.20. 15:56:49

Én is felirattal nézem a filmeket, igen, alkalomadtán a grúzt vagy nigériait vagy dél-koreait is, főleg az ázsiai filmek esetében elképesztően gagyik a szinkronok, gagyogós-affektálós-vinnyogósak és teljesen életszerűtlenek, nem adják vissza az eredeti hangulatot. Nekem nincs bajom azzal, ha szinkronizálnak egy filmet, ha nincs más, megnézem úgy. Az előzetesek szinkronja különösen gagyi szokott lenni, gyakran inkább elveszi az ember kedvét a filmtől.
Ez nem sznobság. Másrészt lehet egyszerre olvasni a feliratot és nézni a filmet, a jó felirat ismérve, hogy tömör, és igyekszik pontosan megragadni a lényeget. Vannak a feliratozásnak szabályai, akik komolyan csinálják, igyekeznek is betartani, persze, sokszor kell kompromisszumot kötni, de a szinkronnál ugyanez van, csak ott az eredetit nem hallod.

Mindegy, pár filmet a listáról én is várok. Sajnos az Utazókról eddig nem sok jót olvastam :/

elemes 2016.12.20. 16:27:42

mondhatjuk, hogy ízléseinknek kicsi a metszete...? :)

1. Utazók - ez érdekesnek tűnik. De legalábbis eredeti.

2. Palackba zárt szellem - csipetnyi Macskanő, beoltva egy kis (talán) Star Warsba ("hazudtak neked", mintha ezt is hallottam volna párszor): újabb bőrt húz le a nárcisztikus álmaikat kiélni vágyó tinik pénztárcájáról, hogy illő képzavart gyártsak.

3. Élet - az előzetesben sok az ismert panel, Jake Gyllenhaal-ért nézem meg. Ha.

4. Valerian - még a szuperhősfilmeknél is van lejjebb, a tini szuperhős szuperrendőr fiúlány-páros.

5. Majmok bolygója - a keret is régi, a téma is (a monumentális küzdelem a bolygóért), minden percében kiszámítható. Mint egy pornófilm rutinos szereplőkkel.

6. Alien - sajnos a Prometheus elbaszta a sorozat presztízsét

7. Blade runner 2 - kiváncsi vagyok rá (bár újra kell nézni a régit is), van-e még téma az elektromos bárányokban

8. Star Wars - a 7. résszel a Disney nagy horpadást okozott, amit a Zsivány egyes kicsit kikalapált, szóval óvatosan várom

9. Annihilation - hát, ez alapján lehet jó is meg lehet facepalm is, de akkor tíz perc után kimegyek a moziból

10. Anon - ???

11. Discovery - ez inkább dráma mint scifi, Ted Chiang egyik novellája jutott eszembe (Hell is the Absence of God), ha az, akkor lehet még jó is

12. Space between us - szeretem az űrhajósfilmeket, ez lehet jó is (Bradbury hangulat?)

13. Mielőtt elmegyek - de jó, hogy az előzetesben elhangzik a "déja vu" szó, ugye nem kell mondanom, miért...? :))))) Mormota nap, Forráskód, A holnap határa... csak (megint) tini környezetbe ültetve.

Ha már scifi, Stanislaw Lemet idézném: sokkal több jó film készül ma, mint pár évtizede, de könnyebb volt tíz szemét között megtalálni az egy értékes művet, mint egymillió szemét között az ezer értékeset.

elemes 2016.12.20. 16:30:09

@Void Bunkoid:

pedig én is szinkronellenes vagyok.

2016.12.20. 23:32:39

@Eltévelyedés:

szerintem meg röhejes, hogy a szinkronellenes banda mindent összemocskol.
senki nem akadályozza meg őket a letöltésben, a dvd megrendelésében, a filmek egy része feliratos, sőt még a szinkronizált filmekből is vetítenek néha eredeti hanggal.
mi kéne még?

2016.12.20. 23:35:17

(amúgy a szinkron mellett legalább annyi érv szól mint ellene, tehát ha valaki ezen az alapon hülyézi a szinkronpártiakat, ő maga is hülye, ezen túl meg az általános igény számít, nem egy szubkultúra hőbörgése)

2016.12.20. 23:39:12

@Void Bunkoid:

a legtöbb ilyen kis jobbára középosztálybeli hisztis elkapatott majom gyorsan visszavenne az arcából, ha én választanék nekik 5 angol nyelvű filmet, melyet először látnak és véletlenszerűen megkérdezném, mit is mondott az imént az illető...na nyilván olyanokat, melyeket itt-ott angol nyelvű országban is feliratoznak vagy éppen egésze speciális szakszókincset használnak...
mer ugye angolul mindenki szuperül tud...
süti beállítások módosítása