Movie Tank

Egy újragondolt farkasember Londonban - A remake-hullám következő áldozata

2016. november 08. - Sparrow

Óriási mánia ma a mozis univerzumépítés. A Marvel, a DC és a Harry Potter nyomán a Universal stúdió is elhatározta, hogy újragondolja klasszikus szörnyeit, hogy benépesíthessen velük egy komplett, hátborzongató világot. A múmia következő feldolgozása Tom Cruise főszereplésével érkezik, de a blogon nemrég tárgyalt Egy amerikai farkasember Londonban is készülhet elkerülhetetlen sorsának fordulatára.

A remake rendezője Max Landis lesz, aki nem más, mint az eredeti produkciót dirigáló John Landis fia, így talán még nagyobb teher nyomja majd a vállát. Az Egy amerikai farkasember Londonban a klasszikus vérfarkastörténet újragondolása volt 1981-ben (a szereplők emlegetik is a Universal 1941-es A farkasemberét). A mű két srácról szól, akik a fenevad támadása után szörnyetegekké változnak: egyikük meghal és rothadó élőhalottként tér vissza kísérteni barátját, aki viszont magában hordozza a fertőzést, ami teliholdkor farkasemberré változtatja. 

Ez egy olyan horrorklasszikus, ami nemigen kiált újragondolásért, hiszen már eleve megelőzte korát kiváló vizuális effektjeivel, például a filmtörténelem talán legemlékezetesebb átváltozós képsorával. Ez utóbbit a tovább után meg is nézhetitek.

americanfarkas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr9111943341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása