Movie Tank

Marvel magyar módra - Előzetes az Infinity Hunt rajongói filmhez

2016. november 06. - Sparrow

Minden filmzsánernek megvan a maga fanatikus rajongói köre. A Marvel minden bizonnyal az egyik legnagyobb és legszéleskörűbb ilyen háttércsoporttal rendelkezik. Magyarországon is sokan imádják a stúdió filmjeit, na meg az eredeti képregényeket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a hazai képregénybörzék félévről félévre egyre népszerűbbek.

Most egy lelkes magyar csapat összeállt, hogy készítsen egy Marvel fanfiction filmet, aminek megérkezett az első előzetese. Igen, ez egy rajongói mű, ami rendkívül alacsony költségvetésből valósul meg, így az amatőr felszín kétségtelenül érződik, ám ez alig zavaró, hiszen minden képkockán látszik a rengeteg belefektetett munka és az őszinte lelkesedés. Egészen ügyes kis projektnek tűnik, hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr9611933735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.11.06. 13:15:46

Az ilyen projektekből látszik Hollywood mindenhatósága. Nem azért mert őket utánozzák, hanem mert nem sikerül rendesen a rengeteg munka és tényleges szakmai tudás ellenére sem.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.11.06. 15:31:34

@Madnezz: Szakmai tudás? 0:50-től konkrétan beszélni nem tud a narrátor...

Pont az a baj, hogy Hollywoodot akarják utánozni, hogy majd ők megcsinálják a low-budget Bosszúállókat, legalább annyi karakterrel, történetszállal és vizuális effekttel. Magyarul éppen azokra az eszközökre helyezik a hangsúlyt, amiket biztosan csak rosszabbul lehet megvalósítani egy filléres filmben, ráadásul még meg sem próbálják valami kreatív irányba elvinni a témát, hogy legalább kevesebb párhuzam adódjon a Marvel-filmekkel.

Nem véletlen, hogy a sikeres rajongói darabok jellemzően nem a színészi alakításokra meg történetmesélésre építenek (mert tudják, hogy egyikük sem Joss Whedon meg Robert Downey Jr.), hanem viszonylag olcsón reprodukálható kaszkadőrmunkára és praktikus effektekre. Na ez az, ami tényleges tudás, nem az, hogy érzékletesen tudok majmolni egy filmet, azt konkrétan egy 0 forintos svédelt előzetes is hozza, még akár jobban is.

Itt van pl. a Darth Maul: Apprentice és utána a werkje, hát finoman szólva sem egy liga a fenti trailerrel, szerintem sok magyar profi alkotó mögött nincs olyan háttér, mint amit ők egy 10 perces shortnál összehoztak.
www.youtube.com/watch?v=Djo_91jN3Pk
www.youtube.com/watch?v=aDCNTLzTgSo

Vagy ott van a Shadow of Mordor, abban sem a színészi alakításokra helyezik a hangsúlyt, meg nem akarják leforgatni egyből a következő Gyűrűk urát...
www.youtube.com/watch?v=5xK7e0-_3oQ

Ehhez képest mi jön le ebből a trailerből? Nincs mögötte semmilyen erőforrás, ezzel még nyilván nincs semmi baj, nincs mindenkinek 200 millió dollárja, és egyébként meglepően ügyesen palástolják ezt. De a színészek sem jók, nincs benne eredeti ötlet sem képileg, sem sztori szempontjából, gyakorlatilag megcsinálták azt, ami valószínűleg az Infinity War trailere is lenne. Szóval kaptunk egy relatíve nagy költségvetésű svédelt előzetest, amiben tulajdonképpen mi is a jó és értékes? Hogy egy felhájpolt brandet használ fel?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.11.06. 16:32:01

@danialves: Szakmai tudásnál a trükkökre gondoltam, mert azok jók voltak. :) A hangokat lehetne utószinkronizálni, mert mind hamisnak tűnt, szóval a szereplők tényleg gyengék. Mondjuk jómagam a videóbloggereket is becsülöm, mert én egy hónap alatt sem tudnék egy olyan videót készíteni, mint amilyet ők hetente hármat megcsinálnak és ebből leszámítom még a mondanivalót. A színészekről még annyit, ha egy mezei modellt meg lehet tanítani tűrhetően eljátszani egy szerepet, akkor erre egy átlaghaver is képes lehet, ha már az arcát adja egy filmhez.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.11.06. 21:37:22

@Madnezz: Hát nemtom, én még nem találkoztam azzal az iskolával, ami tömegével képezné át a modelleket színésznek. :) Néha adódik valaki, akinek van tehetsége hozzá, de azért tegyük hozzá, hogy aki eleve valamilyen formában éveket tölt a kamera előtt (modell, énekes stb.), az elég komoly előnnyel indul az átlagemberhez képest.
süti beállítások módosítása