Movie Tank

Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel (2015)

2015. március 20. - Sparrow

Négy éve volt már, hogy néhány nagy brit színész együtt elutazott Indiába, hogy ott jó hangulatú, tartalmas önismereti tréningen vegyenek részt úgy, hogy ennek tulajdonképpen nincsenek is tudatában. A Marigold Hotel jó film volt, bár eléggé nehezemre esett elképzelni, hogy vajon mit lehet még kihozni ebből a témából. Az első felvonás szépen le volt zárva, így tartottam az önismétlés esélyességétől. A második Marigold Hotel azonban maradéktalanul bizonyítja létjogosultságát!

marigold_1.jpg

Sonny Kapoor (Dev Patel) továbbra is igyekszik sikerre vinni idős vendégek számára alapított szállodáját, olyannyira, hogy Mrs. Donnelly-vel (Maggie Smith) amerikai kapcsolatok után néznek. Eközben a fiú nagyban készül esküvőjére, miközben a jól ismert törzsvendégek igyekeznek megragadni az indiai élet által felajánlott lehetőségeket. Ám hamarosan kiderül, hogy a kézenfekvő boldogsághoz vezető egyetlen lépés megtétele igenis komoly erőfeszítéseket igényel.

Ez a film egy kicsivel jobban sikerült a szintén színvonalas első résznél, és ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy a cselekményvezetés ezúttal kerüli a laposabb szakaszokat. A történet megkoreografálása ezúttal egyáltalán nem nevezhető vontatottnak, az eseményláncolat áramlása pörgős és végig érdekfeszítő. További fontos pozitívum, hogy a második Marigold Hotelen többet lehet nevetni, mint az elsőn. A poénok most nagyobb dózisban érkeznek, ugyanakkor az is megemlítendő, hogy a hangulat enyhén melankolikus töltete is kellő teret kap. A jó hangulatú, de mégis kissé keserédes sztori a nagyszerű szövegkönyv által válik teljessé, ami megható, őszinte gondolatokat közöl a néző felé. Önismétlésről szó sincs, a mondanivalót sikerül tovább építeni. A természetesen előkerülő öregedés mellett az élet által kínált lehetőségek, a boldogság mibenléte, és az életút titokzatossága szolgáltatják a tárgyalt témaköröket. Eközben minden karakter kellő teret kap, a forgatókönyv egyenlően osztja el a játékidőt, miközben Sonny esküvője adja a kontextust, John Madden hangulatos, dinamikus rendezése pedig biztosítja az erőteljes tálalást. Mindennek tetejébe a zenei aláfestések is emlékezetesek, az indiai környezet pedig remek hátteret szolgáltat a cselekményhez.

narigold2.jpg

A színészgárda ezúttal is nagyban fokozza az élményt. Judi Dench nagyon jól alakít, ahogy az új szereplőként érkező Richard Gere is szépen helytáll, ám a prímet a zseniálisan erőteljes játékot produkáló Maggie Smith viszi. Mellette még szintén kiemelkedően hiteles a mindig nagyszerű Bill Nighy, aki természetesen ezúttal is igazán szórakoztató alakítást nyújt. Vele egyetemben Dev Patel is emlékezetes, a fiatal színész lubickol karaktere bőrében, és számos jó poént sikerül még inkább felfokoznia. Ha van lehetőség rá, mindenképpen eredeti nyelven tanácsos megtekinteni a produkciót, mert úgy teljesednek ki igazán a színészi alakítások.

A második Marigold Hotel kellemes, tartalmas filmélményt biztosít, amit a remek színészgárda tesz igazán teljessé. Mindenképpen érdemes megnézni, különösen azoknak, akik szerették az első részt. 8,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr997284447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.20. 17:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása