Movie Tank

The Walking Dead - 5X14

2015. március 17. - Sparrow

Gyönyörű, íves zuhanással indult el a szakadék feneke felé a The Walking Dead a múlt héten, illetve amennyiben korrektebben akarok fogalmazni, már két héttel ezelőtt. Őszintén bevallom, hogy kezdett minden kedvem elmenni a sorozattól, és szinte már nem is reménykedtem abban, hogy az új epizód képes lesz nagyobb ívű változást bemutatni. Kezdtem belenyugodni a keserű ténybe, miszerint ez az évad már döglődni fog a maradék néhány hétben. Ám a tizennegyedik epizód mégis meglepően jóra sikeredett!

twd514.jpg

Ebben a részben a készítők végre észreveszik, hogy némely karakterekkel már epizódok óta egyáltalán nem foglalkoztak, így most igyekeznek kiküszöbölni a csorbát. A legjobb az, hogy nem beszélhetünk túlzott izzadtságszagról, sőt, kifejezetten érdekes ahogy a forgatókönyv, még ha kissé klisésen is, de építgetni kezdi Eugene figuráját. Bajusz kapitány is megkapja a maga idejét, láthatjuk ahogy meglehetősen hangulatos keretek között a kezébe veszi az irányítást az alexandriai építészbrigáddal töltött műszak során. És persze nem feledkezhetünk meg kedvenc beszari papunkról sem, aki az epizód végén kap néhány érdekes mondatot, amelyek még akár komolyabban is megkavarhatják az állóvizet a látszólag békés közösségben.

Tehát a karakterek terén nem igazán panaszkodhatunk. A történetvezetés és a rendezés? Hát bizony ezen területek szempontjából is elmondható, hogy a TWD magára talált! A két szálon futó cselekmény egyik vonalán Glenn és csapata próbálnak beszerezni egy fontos kiegészítőt a város elektromos hálózatához, ám hamar kiadós élőhalott problémával találják szembe magukat. Eközben Alexandria falain belül rendkívül jól komponált történetvezetés keretein belül épül a percről percre egyre súlyosabbnak tetsző konfliktus, majd az epizód zárómozzanata meglehetősen érdekes folytatás lehetőségét veti fel. Az akciójelenetek izgalmasak, a maszkmesteri munka pedig különösen véres. Bizony, régen láthattunk már ennyire durva, szaftos horrort a TWD hasábjain.

Egyelőre elmondhatom, hogy valamelyest visszatért a hitem a sorozatba, remélem, a szezon maradék két epizódja tovább emeli majd a színvonalat. Ez most simán 8,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr917278003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.18. 12:44:22

nincs itt kérem semmi zuhanás, sőt. ez a második félévad köröket ver a menetelünk terminus felé 4/2höz képest.
süti beállítások módosítása