Movie Tank

The Walking Dead - 5X12

2015. március 02. - Sparrow

Múlt héten kiszámíthatatlan, sejtelmes pontjához érkezett Frank Darabont sorozata. Nem igazán tudtam, mit várjak az új epizódtól, ám pont ezért volt izgalmas belevágni az aktuális negyven percbe. Tartottam az önismétléstől, és kíváncsi voltam arra, hogy a készítők mivel próbálják szélesíteni a The Walking Dead tárházát. És az új résznek vannak érdekes mozzanatai, ám összességében sajnos azt kell mondanom, hogy kedvenc zombiszériánk már régen produkált ennyire gyenge epizódot.

twd512.jpg

Na vajon mi vár hőseinkre a rácsokon túl? A magas falak mögött ismeretlen közösség sejlett fel az előző rész végén. Rick és társai azonban most felfedezik a túloldalt. Érdekesnek tűnik a dolog, legalábbis kezdetben. A láthatólag kevés lakót számláló csoport minden korábbinál közelebb áll a régi világ civilizációjához, egészen egészséges körülmények között működnek. Azonban hőseink bizalmatlanok. A jelenetek többségét erőteljes paranoia hatja át, ugyanakkor a zombivadonból jött csapat tagjai mintha kezdenének kicsit megnyugodni. Melankolikus, és kissé talán komikus is a jelenetsor, amelynek keretein belül Rick megszabadul ősemberi szakállától és hosszú hajától. Előkerül a túlélés filozófiája és az elgyengüléstől való félelem is.

De valahogy az egész nem tart sehová.

Érdektelen, dögunalmas epizódról van szó. Rickék bejárják az Alexandriának nevezett mesterséges közösség területének utcáit és házait, miközben változó mértékben mutatnak hajlandóságot az integrálódásra, de igazság szerint semmi érdekeset nem csinálnak eközben. Rick egyszer megijed, mert szem elől téveszti a gyerekeit, aztán megnyugszik, mert megvannak, Carl tol egy etap Playstation-t, Glenn pedig összetűzésbe keveredik a közösség ügyeletes faszfejével. Mintha csak a játékidőt akarnák kihúzni a készítők. És ha már faszfejet említettem. Előjön a sorozat régi hibája. Unszimpatikus karakterek. Az új szereplők közül jó néhányat bemutatnak nekünk az alkotók, de mindegyikük bicskanyitogatóan ellenszenves.

Az epizód végkövetkeztetéseinek összessége felvet néhány érdekes kérdést, Rick zárómondata pedig egészen megdöbbentő, és itt látszik is, hogy a sorozat építkezik. Ám valahogy mégis úgy érzem, hogy nem a jó irányba. Remélem, nem ragad meg sokáig a cselekmény Alexandriában, és hőseink végre megnézik, mi van Washingtonban. Ez most nem volt az igazi. 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr957234507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.04. 09:00:00

Daryl számszeríja miért nem volr fegyver és vették el?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2015.03.04. 09:54:51

@doggfather: Ez nekem is feltűnt, de szerintem csak rohadtul nem volt hajlandó átadni nekik. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.04. 12:15:48

@Sparrow: és az, mikor beszél a főnöknővel az oposszum farka olyan, mint egy esernyő??
:D:D
süti beállítások módosítása