Movie Tank

Top5 Legjobb Férfi Főszereplők 2014-ből

2014. december 27. - Sparrow

Ezúttal már nehezebb volt a lista összeállítása, mint a hölgyek esetében. Itt már fájó szívvel kellett kihagynom idén egészen kiváló teljesítményt nyújtó aktorokat. A végeredménnyel azonban igazán elégedett vagyok.

5. Guy Pearce (Országúti bosszú)

David Michôd filmjében kevés dolog történik a cselekményvezetés, ám annál több a színészi játékok szintjén. Guy Pearce óriásit alakít a titokzatos főhős szerepében. Legyen szó akár brutális tekintetről, akár vérfagyasztóan hiteles érzelmekről, Pearce minden esetben kiválóan megállja a helyét.

guy.jpg

 

4. Matthew McConaughey (Csillagok között)

McConaughey jóformán egyedülálló minőségű irányváltást vitt végbe karrierjében. Az igazság ára, a True Detective, és a Mielőtt meghaltam után ismételten drámai szerepben parádézott. Pásztora ezúttal nem más volt, mint Christopher Nolan, aki a csillagok közé repítette főszereplőjét, hogy az ott aztán elképesztően nagyot alakíthasson. Arról az érzésről van szó, hogy amikor Matthew McConaughey sír az IMAX-vásznon, mély érzelmeket, és lélekbemaró hitelességet közvetítve, szíved szerint te magad is könnyekre fakadnál.

matthew.jpg

 

3. Michael Keaton (Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje))

Michael Keaton nem egyszerűen visszatért, hanem egyenesen visszarobbant a filmvilágba, és a filmes köztudatba. Alejandro González Iñárritu hamarosan klasszikussá váló tragikomédiájának főszereplője kiválóan kelti életre a régi sikerszerepének bűvköréből kitörni akaró, de a csillogás iránti vágyakozást leküzdeni képtelen színészt, Riggan-t, akire mindenki Birdmanként tekint. Keaton tolmácsolása által lenyűgöző, szórakoztató hitelesség jegyében elevenedik meg a lányával, a kollégáival, a kritikussal küzdő, de elsősorban önmagával viaskodó karakter.

michael.jpg

 

2. Philip Seymour Hoffman (Az üldözött)

Életének utolsó főszerepében óriásit parádézott Philip Seymour Hoffman. A színész elképesztő profizmussal építi fel, és viszi végig karakterét a történeten, miközben gondosan odafigyel minden apró mozzanatra, minden egyes érzelemre, hogy aztán a fináléban hatalmasat, katartikus erejűt robbantson.

philip.jpg

 

1. Jake Gyllenhaal (Éjjeli féreg)

Lehet, nem gondoltad volna, hogy ez bekövetkezik, ám most itt van az ideje, hogy félj Jake Gyllenhaal-tól. Ez a fiatalember ugyanis olyan lehengerlő erővel tapaszt a székbe vérfagyasztó alakításával, hogy azt bizony, nehéz lesz kiheverni. Gyllenhaal játéka mérhetetlenül hiteles, meghökkentően gonosz, és letaglózóan vérfagyasztó. Idén nem volt vetélytársa az első helyért folyó küzdelemben.

jake.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr647008509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 16:08:44

Ugyan nem láttam az összes filmet a listáról, de így is nagyon masszív, erős ötös lett. Ethan Hawke (Sráckor), Brad Pitt (Harag), Ben Affleck (Holtodiglan) nálam ott lennének az élmezőnyben.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.27. 16:26:11

@Powerful900: Azért lennének ott, mert nem láttad az összes filmet a listáról :P
Amúgy Hawke a Sráckorban mellékszereplő volt, Ellar Coltrane volt a főszereplő, de őt természetesen közelébe se engedtem ennek a listának.
süti beállítások módosítása