Movie Tank

2013-Évértékelés: TOP5 Legjobb Betétdalok

2014. január 20. - Sparrow

A mozgóképek esetében nagyon fontos hangulatfokozó szerepe lehet a jó betétdalválasztásnak, akár egy korábban írt szerzeményt szúr be a rendező a művébe, akár külön berendel valamilyen előadótól vagy zenekartól egy nótát. 2013-ban is akadtak szebbnél szebb szerzemények, a mélyen elgondolkodtatótól a pörgős pihentetőig. Lássuk az 5 legjobbat!

all-is-lost-main.jpg

5. Alexander Ebert - Amen ( Minden odavan )

Alex Ebert a Robert Redford főszereplésével készült Minden odavan című filmnek nemcsak teljes eredeti filmzenéjét szerezte, hanem a soundtrack zárásaként még egy rendkívül hangulatos nótát is összerakott Amen címmel. Saját elemzésemben ez a nóta csak megerősíteni tud, ugyanis hasonlóan vizsgálja a főhőst, ahogy azt én is tettem. Valóságos magas színvonalú költészet ez, rendkívül kellemes dallamokkal. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor megfogom hallgatni. A filmről itt írtam.

4. Jon Boden, Sam Sweeney, és Ben Coleman - How Long Will I Love You ( Időről időre )

Valahogy így kell kinéznie egy minden réteg számára fogyasztható szerelmes dalnak. Igazi vidám, pörgős, tartalmas nóta, remek dalszöveggel. Csak dicsérni lehet Jon Boden fülbemászó énekhangját. A dal ütemességének, élettel teltségének köszönhetően bárki arcára képes mosolyt csalni. A filmről bővebben itt írtam.

3. Electric Light Orchestra - Long Black Road ( Amerikai botrány )

Mi más illene jobban David O. Russell mesterművéhez, mint egy ilyesmi laza rock 'n' roll. Ütős riffek, pörgős ének, és magával ragadó ütem jellemzi az ELO szerzeményét. Kicseng belőle az a fajta izgalmas őrület, ami a film hőseinek életét is irányítja. Sokszor hallgatós lesz! A filmről bővebben itt írtam.

2. Coldplay - Atlas ( Az éhezők viadala: Futótűz )

Az éhezők viadala - franchise második felvonása eléggé sötét tónussal rendelkezett, és ehhez híven a Coldplay sem az élet napos oldaláról énekel Atlas című szerzeményében. Személy szerint imádom az ilyen jellegű dalszövegeket, amiken el lehet gondolkodni, lehet fejtegetni a sorok jelentését. Fajsúlyos nóta fajsúlyos témáról. A filmről bővebben itt írtam.

1. Ed Sheeran - I See Fire ( A hobbit: Smaug pusztasága )

Sheeran kellően epikusan, magával ragadóan énekli meg Thorinék útját a Magányos Hegyhez, majd az összecsapást Smauggal. Fülbemászó dallamok, kissé folkos hangzás, és kimért tempó jellemző erre a mindenképpen maradandó műre, amelyet érthetetlen módon mellőznek a díjátadókról. A filmről itt írtam bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr885761433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zakk (törölt) 2014.01.21. 10:22:15

All is lost is one of the best picture in years..and surely the best of Redford's efforts. I like him very much.. Sparrow :) I'm watching you
süti beállítások módosítása