Movie Tank

Évértékelés 2012: TOP10 Legrosszabb Filmek

2013. január 22. - Sparrow

Habár jó érzékem van ahhoz, hogy többnyire jó filmeket válasszak megnézésre, azért néha belefutok egy-egy borzalmas darabba ( időnként persze direkt is, hogy például az ilyen listák megtudjanak születni ). Idén is jutott a krém romlott oldalából is egy adag, lássuk a tíz legpocsékabb celluloidhulladékot 2012-ből.

10. The Samaritan

2012_the_samaritan_005.jpgSamuel L. Jackson megelégelte, hogy csak jó filmekben szerepeljen, úgyhogy elvállalta ezt a mindenhonnan összelopkodott akciófilmecskét. Persze, nem mindenki fekete kedvencével van a gond, hanem tényleg azzal, hogy a The Samaritan tolvajmunka. Az akciófilm-történelemből másolja ki gyakorlatilag minden mozzanatát, és egy pillanatig sem próbál egyedi lenni. Az Oldboy fordulatának elképesztően pofátlan nyúlása pedig tényleg felháborító.

 

9. Képtelen kampány

will-ferrell-zach-galifianakis-the-campaign.jpgAz év egyik legnagyobb kihagyott ziccere. Itthon csak DVD-re jött ki, de egy fityinget sem ér. Rém gyenge vígjáték erőltetett poénokkal, lapos történettel, idegesítő karakterekkel, és pocsék színészi játékokkal. Pedig, ha belegondolunk, a politikai életet vicces oldalról megközelítve azért eddig elég ritkán láthattuk. Sokkal jobbnak kellett volna lennie.

 

8. Elveszett

Amanda-Seyfried-in-Gone-2012.jpgBorzasztóan fárasztó thriller, a csalódások között is olvashattatok róla. Minden elvárásomat alulmúlta. Sablonos thrillerféleség, amiben a szükséges feszült hangulatnak gyakorlatilag nyoma sincs, a rendezés förtelmes, a történet pedig értékelhetetlenül súlytalan.

 

 

7. Project X

project_x_6.jpgSzintén kihagyott ziccer, ugyanis ha belegondolunk, ez nem is lenne annyira, hangsúlyozom, annyira rossz film, hogyha a végén valami tanúság is helyet kapna, valami intés a fiatalok felé. Ehelyett az agybeteg tizenéves bulizókat internetsztárként, a házigazdát pedig hősként ünneplik. Hányingert keltő, gusztustalan, erkölcstelen, idegesítő, szánalmas. Az ilyet kéne kitiltani a mozikból.

 

 

6. Apa ég!

Thats-My-Boy-trailer-Ad-007.jpegAdam Sandler megmutatta, hogy van még lejjebb. Az az igazság, hogy én nem tudtam haragudni erre a filmre, viszont ez nem változtat azon, hogy nagyon rossz produkcióról van szó. Ízléstelenül gusztustalan, kétpercenként kavarja fel a néző gyomrát az Apa ég!, ráadásul tele van értékelhetetlen poénféleségekkel. Már az alapszituáció is kiveri a biztosítékot.

 

 

5. Abraham Lincoln, vámpírvadász

Abraham-Lincoln-Vampire-Hunter-Main-Review.jpgIsmét egy kihagyott nagy lehetőség, ezúttal a Wanted rendezőjétől. A legszomorúbb az, hogy volt pofájuk ezt a szennyet Steven Spielberg művével egy évben moziba küldeni. A főhős karakterén vérzik el elsősorban a film, aki mérhetetlenül súlytalan, gyakorlatilag szemközt köpték vele Lincolnt. Ezt fejeli meg az irreális akciókoreográfia és látványvilág, valamint az, hogy az alapból formabontó történetet nem tudják hitelesen bemutatni, így csupán idióta lesz, nem pedig eredeti.

4. House at the end of the street

House-at-the-End-of-the-Street1.jpgHogy Jennifer Lawrence mi az istent keres egy ilyen duplaB-kategóriás horrorban, arról fogalmam sincs, szerintem őt ugyanúgy átkúrták, mint engem az érdekfeszítő trailerrel. Ebben a produkcióban az unalom uralkodik, a feszültségkeltésre tett kísérletek kevés kivételtől eltekintve rendszerint elbuknak, a karakterek elképesztően kidolgozatlanok, a cselekmény fantáziátlan, és összességében az egész film bűzlik az ötlettelenségtől.

 

3. A holló

john-cusack-being-the-tortured-artist.jpgA sokadik elpuskázott lehetőség a listán. A holló lehetett volna izgalmas krimi, remek kalandelemekkel megfűszerezve, ám ehelyett egy valóságos káoszt kapunk, egy rendszertelen baromságorgiát, kibírhatatlanul szar cselekményt, és irritáló főhőst. John Cusack alakítása borzalmas, a hangulat pedig a béka segge alatt van.

 

 

 

2. Magic Mike

magic_mike_12.jpgA Magic Mike tökéletesen szemlélteti a mai mozinézők többségének igényét. Nulla történet, borotvált testű, kigyúrt, vonagló faszik, élen Channing Tatummal, erőltetett, nyálas dráma, összességében egy pofátlanul filmnek nevezett hulladék. Ez a kétórás hányinger csak annyi dicséretet érdemel, hogy ő gyakorlatilag az első mozgókép, ami elismeri, hogy a mai filmgyártás 80%-a plázakurváknak és buziknak szól.

 

 

1. Skeleton Lake

skeleton2.jpgTúlélni csak úgy lehet ezt a förtelmet, ha ráhangolódunk a másfél órán át tartó, kínunkban való röhögésre. Gyerekes, idióta, logikátlan, feszültségmentes, horrornak titulált birkaszar a Skeleton Lake, minimális fantáziát sem tartalmazó forgatókönyvvel, a gyilkost leszámítva borzalmas színészi játékokkal, igénytelen helyszínekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr355036108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.23. 09:19:25

szerencsés vagyok, mert ezek közül csak 1et láttam a többit kihagytam. :D
süti beállítások módosítása