Movie Tank

Wanted

2010. szeptember 22. - Sparrow

Ma egy 2008 - as akciófilmről lesz szó, mégpedig nem másról, mint a Wantedról. Kezdeném azzal, hogy én ezt a filmet kifejezetten szeretem, és ennek egyik fő oka az, hogy ez az egyetlen film,amiben tetszik Angelina Jolie mind játékát mind szépségét tekintve.

http://onlinefilmnezes.uw.hu/img/wanted.jpg

A történet úgy kezdődik, hogy egy csávó kinyír egy csomó másik csávót, aztán őt is kinyírják. :) Tudom, hogy nem értitek, de ezt ennél értelmesebben nem tudom leírni. :) Tehát: adott egy halott csávó.

A film főhőse Wesley Gibson ( James McAvoy ), aki egy örök vesztes. Csalja a barátnője a legjobb barátjával, a főnöke állandóan terrorizálja, és le van égve anyagilag is. Mindennek a tetejébe feszült idegállapotban rátör a pánikroham.

Épp vásárol a film elején mikor találkozik Foxxal ( Angelina Jolie ), aki rohamtempóban közli vele, hogy Wes egy született gyilkos és nemrég megölték az apját ( a csávó a bejegyzés elejéről :) ) és valaki a többi gyilkosra is vadászik és csak ő, Wes tudja megölni őt. Hát Wes először hülyének nézi a csajt ( én is ezt tenném ), de aztán jön egy kis lövöldözés meg egy autós üldözés.

http://www.origo.hu/i/0710/20071031wanted4.jpg

Az autós üldözés talán a film legjobb jelenete. Nagyon szépen, igényesen, kreatívan, látványosan van kitalálva és megcsinálva.

Ezek után Fox elviszi a Szövetség nevű gyilkoscsoport főhadiszállására. Wes teljesen kiborul, és elrohan, mint állat. ( Miután egy elég hajmeresztő feladatra kényszerítették. ) Kiderül, hogy a pánikrohamok valójában a különleges tehetsége a gyilkoláshoz.

Másnap Wes felébred az ágyában és egészen addig azt hiszi, hogy álmodott, amíg a wc - ben rá nem talál egy pisztolyra. Ezután a munkahelyén, miután a főnök ismét felkúrja az agyát, rendez egy kisebb ámokfutást, ami amúgy megint csak nagyon jól néz ki. Majd ezek után ismét találkozik Foxxal, aki ismét elviszi a Szövetséghez, és elkezdődik a Wes számára eléggé féjdalmas kiképzés. A sztoriról ennyit...

Pozitívumként mindenképpen ki kell emelni a már emlegetett Angelina Joliet, mert ő tényleg nagyon szépet nyújt minden téren. A történet halomragyilkolászós akcióorgia, de ezek nagyon jól vannak kivitelezve és van még a filmben egy marha jó fordulat is.

Negatívumként a mellékszereplőket alakító színészek játékát tudom talán mondani, bár ők sem voltak vészesek.

Összességében a Wanted jó film, mindenképpen érdemes megnézni, de ingerült idegi állapotban nem ajánlatos.

Mára ennyi!

Sziasztok! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr1002315881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.17. 13:48:59

Hát itt még te se láttad az Elcserélt életeket, a Hatalmas szívet és az Észvesztőt. :)
süti beállítások módosítása