Movie Tank

Halloween 2012: Vampirella - Vérszomj ( Rendhagyó )

2012. október 30. - Sparrow

vampirella.jpgHabár bolti ára 2000 forint, a pár hete megesett huszonsokadik képregénybörzén olcsóbban, mindössze 500 pénzért hozzá lehetett jutni a Kingpin kiadó által itthon megjelentetett Vampirella - Vérszomj című kötethez ( ha lehet egy 48 oldalas képregényt egyáltalán kötetnek nevezni ). Több ezerért nem érte volna meg, már csak a kevés oldalszám miatt sem, viszont a történet és a festett képek, továbbá a magyar kiadás pazar minősége miatt érdemes volt végül beszerezni.

A történet egy nagyon szórakoztató, és igazán véres horrorsztori, mely a bevezető előzmény összefoglalás után a sorozatból kiragadva is érthető. Főhősnőnk az elképesztően szexi Vampirella, aki halála után a Pokolba, azon belül Drakulonba kerül, ami érdekes módon az otthona. Itt találkozik szerelmével, Adammel, aki emberi lény, szintén halott természetesen. Drakulon irányítója nem más, mint Lilith, Vampirella anyja, aki saját halhatatlansága megőrzése érdekében, elzárta a Sztüx folyó forrását, így halálra ítélve a vidék lakóit. Vampirella így döntésre kényszerül: Vagy a saját anyját ítéli halálra, vagy mindenki mást.

Persze, lehetne kötözködni a sztorival, hogy nem elég intelligens, meg túl sablonos cselekménnyel rendelkezik, stb. Viszont, rendkívül fantáziadúsan megtervezett elemekből épül fel, így az elég erőteljes sablonosságon gond nélkül túltesszük magunkat. A rövid terjedelem ellenére eléggé alaposan sikerül megismernünk a karaktereket is, felfedezzük Adam ambícióit, rálátást nyerünk Vampirella vívódására, továbbá megtudjuk, hogy Lilith sem feltétlenül gonosz, egyszerűen csak a halálfélelem vezeti.

Joe Jusko festőművész csodás képei erőteljes, dinamikus színvilággal rendelkeznek, a különböző akciójeleneteket pedig hihetetlen rugalmasságban ábrázolja a készítő. A szereplők kidolgozása is remek, Vampirella például hihetetlenül dögös, formás leányzó. Adam erős, kigyúrt Schwarzi-utánzat, de a muszklikat a még hihető tartományon belül tartja Jusko. Lilithnek pedig egyfajta Hófehérke-beli gonosz boszorkány külsőt kölcsönöz. Juskot érdemes megdicsérni még a vér elképesztően, pokolian hatásos ábrázolásáért.

A Vampirella - Vérszomj című képregényt a könyvesboltokban 2000 forintért vesztegetik, ami egyszerűen irreális, viszont különböző képregényes rendezvényeken a kiadó általában ad rá jelentős engedményt. Ha így van, érdemes beszerezni, mert pazar minőségű kötetről van szó. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr604877048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.30. 20:51:45

nekem ez a képregény egyáltalán nem jött be, megvettem én is, de nem is bánom, hogy nem lesz folytatása.
süti beállítások módosítása