Movie Tank

Csak szexre kellesz

2011. október 21. - Sparrow

Sziasztok!

Ezúttal az idei év egyik leggyengébb, legfölöslegesebben elkészített filmjét, a Csak szexre kelleszt hoztam nektek. És nem, ez a film nem rossz. Hanem egyszerűen semmilyen. Egyszerűen egy fikarcnyi egyéniség sem szorult a produkcióba, a végeredmény olyan, mintha el se készült volna. Egy nagy 0. És ez szerintem még a rossznál is rosszabb.

Emma ( Natalie Portman ) és Adam ( Ashton Kutcher ) gyerekkorukban találkoznak először egy táborban. Már akkor eléggé összemelegednek, és a következő években többször is összefutnak, közös ismerősöknek köszönhetően. Mikor Adam egy súlyos ( és eléggé morbid ) trauma miatt a sárga földig issza magát, másnap reggel egy teljesen ismeretlen lakásban ébred, ahol megint csak Emma jön vele szembe. Ahogy magukra maradnak, hamar egymásnak esnek, és ezzel együtt egyezséget is kötnek, miszerint a kapcsolatuk kizárólag a szexualitásra fog épülni, és semmi szerelem. De aztán az egyik szerelmes lesz, és blablabla...

Minek is folytassam a történetleírást? Hiszen tök érdektelen a forgatókönyv, és nem akarom, hogy ez a hangulat az írásomra is átragadjon. Szóval a történet ugye két fiatalról szól akik szexelnek, miközben a poszter szerint barátok. Na de könyörgök! A szex előtt kb. csak háromszor találkoztak. Akkor hogy lehetnek barátok!? Ettől még el lehetne tekinteni, ha a történet többi része normálisan lenne bemutatva. Például - mivel ugye ez egy romantikus vígjáték - nem ártana pár vicces jelenet, amin legalább mosolyogni lehet. Igen, bevallom, egy - két morbid poén elnyerte a tetszésemet, de ez édeskevés egy több, mint másfél órás filmbe. Ezen a " műalkotáson " egyszerűen nem lehet nevetni, egyszerűen nem vicces. A cselekményfelépítés úgy szar, ahogy van. Az hagyján, hogy teljesen sablonos, de láttunk már olyat, hogy ezeket a sablonokat sikerül jól bemutatni. Itt viszont még a kb. előre megírt elemeket is elszúrták. Akárhogy csűröm - csavarom, nem tudok mást mondani: A történet annyira lapos és érdektelen, amilyennel én még nem találkoztam.

Színészi alakítások terén is van megemlíteni való, de itt sem pozitív értelemben fogom szőni a mondatokat. Ashton Kutcher játéka még elmegy egynek, vele nem volt komolyabb gond. De amit Natalie Portman csinál! Az egy filmtörténeti katasztrófa! Egy világ dőlt össze bennem. Az a színésznő, aki elsőosztályúnál is jobb alakításokat nyújtott a Fekete hattyúban, vagy a V, mint vérbosszúban, az képes kiokádni magából egy ilyen szemét játékot! Natalie Portman egyszerűen szar. Aki még nem látta ezt a filmet, lehet, hogy nem hiszi el, de így van. Portman játékának színvonala egyenlő a lencsefőzelék utáni híg fossal. Akit talán kicsit pozitívabb hangnemben megtudnék említeni, az Kevin Kline, akinek az alakítása nem élvonalbeli ugyan, de érezhető rajta, hogy az egész stábot hülyének nézi, és csak szórakozni jött a forgatásra. És hozzáfűződik még a történet nagyon morbid eleme is.

Nem is húznám tovább a drága időtöket ezzel a szeméttel. Ne nézzétek meg! Sok jó film készült idén, nézzétek meg inkább Az igazság árát vagy A hódkórost, vagy igazából akármelyik másik, idei filmet!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr863320993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása