Movie Tank

Rio

2011. szeptember 01. - Sparrow

Sziasztok!

Szerintem sokan egyetértenek velem abban, hogy a Pixar gyártja a legjobb animációs filmeket. Ettől még azonban más stúdiók is tesznek le maradandót az asztalra. Idén már kettő ilyen is volt. Év elején a Rango, majd később jött a Rio, amit ma volt szerencsém látni. A Verdák 2 - t még ugyan nem láttam, de a fent említett mindkét másik animációs film, biztos vagyok benne, hogy méltó vetélytársa a Pixar idei termésének. Nos, de akkor térjünk is rá a Riora, ugyanis a Jégkorszak alkotói egy igazán színvonalas filmet készítettek!

Azúr, a szép tollazatú arapapagáj boldogan él gazdájával, Lindával Minnesotában, nem foglalkozva a világ gondjaival. Azonban egy nap egy madárkutató, Tulio keresi fel őket azzal a szándékkal, hogy Azúrt Brazíliába vigye pároztatni egy tojóval. Mindez azért szükséges, mert máskülönben a faj kihal. Linda egy kis gondolkodás után beleegyezik a kalandba, és Tulioval Rio de Janeiroba utaznak. Azúr hamar találkozik a neki kiszemelt nősténypapagájjal, Csilivel, aki kezdetben barátságtalanul fogadja az új jövevényt. A pároztatás első estéjén elrabolják őket, hogy állatcsempészek jó pénzért túladjanak rajtuk. A szökés az egyetlen kiút. Ebben segítségükre van a helyi tukán, Rafael és a nyáladzó buldog, Luiz. Csakhogy az állatcsempész gonosz kakaduja, Nigel elkezd vadászni rájuk.

A Rio egy nagyon kellemes animációs film. Nem egy eget rengető műalkotás, de mindenképpen jó kis film. Ami a legjobban tetszett, az a történet. Ötletesnek és izgalmasnak tartom a cselekményt, és elég eredeti is. Továbbá pont jól eltalálták a játékidőt, így nem túl hosszú, és vontatott a film, ezért nem válik unalmassá. Fergeteges vígjátéknak ugyan nem nevezném, bár volt egy jelenet, amin majd beszartam a röhögéstől. Összességében azonban vidám film.

A karakterek többnyire jól megvannak írva, aranyosak. A főhős Azúr, Rafael, Luiz és Nigel figurája tetszett. Egy kicsit talán sablonosak, de abból viszont a legjobb fajtát képviselik. Csili is egész szimpatikus, bár a film elején elég gonoszan bánik hősünkkel.

De hát egy animációs film kapcsán mi másról lehet a legtöbbet beszélni vagy írni, mint a képi világról. Ami jelen esetben nagyon szép. Gyönyörű tájképeket kapunk Rioról, szép színekkel, látványos jelenetekkel. A szereplők kivitelezése is tökéletes. Érezhető, hogy az alkotók nyilván sok munkát fektettek a madarak mozgásának tanulmányozásába, mert láthatólag nagyon jól sikerült ezt filmre vinniük. A történet a karnevál idején játszódik, így nagyon sok színben pompázik a film. Eleve egy elég színes környezet Rio, de a karnevál ideje alatt nyilván a legszebb. Nem csoda hát, hogy az alkotók erre az időpontra írták a történetet.

Néha kapunk egy - egy zenés betétet, ezek azonban a film legnagyobb negatívumát képviselik. Borzalmasak és irritálóak ezek a jelenetek, és nagyon rontják az összképet.

Összességében a Rio egy jó, vidám és színes animációs film, ajánlom a megnézését.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr723195887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása