Movie Tank

Köpök a sírodra

2011. augusztus 25. - Sparrow

Sziasztok!

Egy 2010 - es horror - remaket hoztam nektek, mely a Köpök a sírodra címet viseli.

Jennifer ( Sarah Butler ) írónő, aki leutazik vidékre, nyugodt környezetbe, hogy könyvet írjon. Ám hamarosan meggyűlik a baja a benzinkúton dolgozó huligánokkal, akik egy éjszaka betörnek hozzá, és bántalmazni kezdik. A lánynak sikerül elrohannia, és megtalálja a sheriffet ( Andrew Howard ). Csakhogy nem sokkal később kiderül, hogy a sheriff sem különb a vandáloktól, és ő is beszáll a buliba. Jennifert megalázzák, megerőszakolják és megverik. Végül a lány mocskosan, félholtan beleveti magát a folyóba. Az elkövetők elkezdenek vadászni a holttestre, csakhogy az nem kerül elő. Jennifer ugyanis nem hal meg. Szépen sorban elkapja támadóit, és Jigsawhoz méltó csapdákat állítva áll bosszút. Igazi, véres, kegyetlen bosszút.

Huh, hát én ilyet még nem láttam. Volt már dolgom elég sokféle filmmel, de ennyire ütős, ennyire kegyetlen, és mégis hiteles horrort még nem láttam ( persze a Fűrészt leszámítva ). A Köpök a sírodra egy mestermunka. Az eredetit nem láttam, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez jobb, hiszen az '78 - ban készült, akkor meg még más volt a brutalitás fekvése. Kicsit ugyan hosszú a felvezetés, és Jennifer bántalmazását is eléggé elnyújtják, de cserébe kapunk egy olyan kegyetlen, és őszinte bosszúhadjáratot, hogy azt csak a fotelben ugrálva bírtam ki. Mikor Jennifer a huligánok kvázi vezérének levágja a nemi szervét és belegyömöszöli annak szájába, hát ott akkorát röhögtem, hogy hihetetlen. A film tökéletesen eléri az elégedett bosszúérzetet, ami Az utolsó ház balra remake - nél nem sikerült. Fantasztikus bosszúsztori.

Sarah Butler félelmetes alakítást nyújt. A karaktere is nagyon jó. Ami a legfontosabb, hogy lehet vele szimpatizálni. Nem is kicsit. Egy percig sem irritáló, végig hiteles alakítást nyújt a színésznő. A megerőszakolásig egy ártatlan városi lány, aki élvezi az életet. Utána viszont kegyetlen, irgalmatlan bestia. Olyan hihetetlen karakterromlás, ami, ha belegondolunk nem egy vészes dolog a forgatókönyv szempontjából, hiszen az ilyet nem nehéz megírni. Viszont eljátszani már annál inkább. És Sarah Butlernek ez a tökéletesnél még jobban is sikerül. Egyszerűen félelmetes.

A zene fantasztikusan segíti a nyomasztó hangulatot, hogy az még sötétebb legyen. Helyszínválasztásnak a szürke erdő, az omladozó viskó tökéletesek. Ahogy a történetleírásban is megemlítettem, a Jennifer által felállított kínzócsapdák simán Fűrész - szintűek. Fantasztikusan kreatív ötletek.

A Köpök a sírodra egy mestermunka. Izgalmas, kegyetlen, brutális, és majd szétcsattan a bosszútól.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr973180358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.08.28. 07:39:15

Mestermunkának közel se nevezném, de egy átlagosnál jobb film, az biztos. Rám közel se volt ekkora hatással, de valószínűleg azért van, mert veled ellentétben én láttam már hasonló filmeket + az eredetihez is volt "szerencsém". Ajánlom még a The Loved Ones című filmet, az nekem egy fokkal jobban tetszett :)
süti beállítások módosítása