Movie Tank

Csúcshatás

2011. augusztus 12. - Sparrow

Sziasztok!

Ezúttal Neil Burger idei sci - fije, a Csúcshatás lesz terítéken.

Az ihlethiányban szenvedő író, Eddie ( Bradley Cooper ) váratlanul találkozik volt felesége testvérével, Vernonnal ( Johnny Whitworth ), akiről hamarosan kiderül, hogy egy gyógyszergyártó cégnél dolgozik. Vernon egy újfajta drogot ad Eddienek, aminek a beszedése után állítólag képes lesz az egész agykapacitását használni. Magyarul: Kurva okos lesz. Eddie hitetlenkedik ugyan, de minden mindegy alapon elfogadja a tablettát, majd be is veszi. Hirtelen mindent átlát, minden problémát megold, és varázsütésre elkészül a könyve első negyven oldalával is. Ezek után meglátogatja Vernont, hogy kérjen még tőle az anyagból. Vernon azonban rejtélyes gyilkosság áldozata lesz, ám Eddienek sikerül megtalálnia a feldúlt lakásban egy zacskót, tele a csodabogyókkal. Innentől kezdve egyenes út vezet a sikerig és a gazdagságig, csakhogy Eddie egy idő után kénytelen szembesülni azzal, hogy a drog függővé tette, és előjönnek a mellékhatások is.

Az alapötlet nagyon érdekes, és jó alapanyag egy kitűnő filmhez. Sajnálatos módon azonban az alkotóknak nem sikerült kiaknázni a fantasztikus alap nyújtotta lehetőségeket. A történetvezetés érdekes ugyan, de időnként eléggé belassul, vérszegénnyé válik. A film befejezése pedig a nagybetűs CSŐD. Egy ilyen filmet nem lehet így befejezni! Egy drogfüggőséggel foglalkozó produkció céljának az elrettentésnek kéne lennie. A film viszont happy enddel zárul, és tulajdonképpen mosolyogva közli a nézőnek, hogy: Drogozz bátran, mert attól jobb leszel! A szánalmas szó illik rá talán legjobban erre a befejezésre.

A történettel ellentétben a színészi játékok hibátlanok. Bradley Cooper eddigi pályafutása legjobbját nyújtja. A filmben fontos szerepet kapott még Robert De Niro is, akiben természetesen nem csalódtam. Profin azonosul a karakterével, és kifogásolhatatlan színészi játékot produkál.

A film vizualitását tekintve is élnék pár dicsérő szóval. Nagyon ötletes képi megoldásokat kapunk, amik színesebbé teszik a produkció egészét.

A Csúcshatás című film hasonló hibába esett, mint a Pokolba taszítva. Egy kitűnő alapötletet ahol csak lehet, elszúrtak.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr713148306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása