Movie Tank

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

2011. augusztus 10. - Sparrow

Sziasztok!

Közös élménybeszámoló már nem fog készülni belőle, úgyhogy írok egy kritikát az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmről, mely az utóbbi évek leggyengébb képregényfilmje.

A történet a II. világháború idején játszódik. Steve Rogers ( Chris Evans ) vézna, fiatal srác, aki minden áron katona akar lenni, és a hazát, azaz az Amerikai Egyesült Államokat szolgálni. Csakhogy a katonai orvosok rendszeresen elutasítják, mivel olyan vékony és gyenge, hogy nem élné túl a háborút. Egyszer azonban megjelenik az életében Dr. Abraham Erskine  ( Stanley Tucci ), aki azt az elvet vallja, hogy többet ér egy jó, de gyenge ember, mint egy erős, de gonosz személy. Ezért Stevet választja ki az új szuper - katona program alanyának. A különleges szertől ( amit valószínűleg Ozzy véréből nyertek ki :D ), Steve magasabb és erősebb lesz. Így születik meg Amerika Kapitány.

Az X - men: Az elsők című borzadály legalább rossz volt, de igazán. Ott legalább a szörnyülködés miatt nem unatkoztam. Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló viszont nem rossz. Hanem annál sokkal rosszabb. Súlytalan. Egyszerűen semmilyen. Egy unalmas, sablonos film, ami az eddigi legborzalmasabb moziélményemet hozta el ( bár az nem csak a film miatt volt ). Ez egy olyan film, amiről bátran kijelenthetem, hogy nem fogom újranézni. Csupán muszájból készült el a The Avengers elé, illetve egy kis plusz pénz reményében, hiszen a képregényrajongók úgyis beülnek a filmre. De legalább csalódnom nem kellett negatívan, hiszen nem vártam sokat ettől a filmtől.

Chris Evans játéka fájdalmasan súlytalan és unalmas. Az arcjátéka abszolút 0. A főhős szerelmét Hayley Atwell alakítja, meglehetősen pocsékul. Emellett ráadásul a szerelmi szál is borzalmasan van megírva, így igazából csak a film legvégén jövünk rá, hogy ezt egyáltalán annak szánták az alkotók. Stanley Tucci viszont nagyon jó, és a karakterét is sikerült eltalálni. Épp ezért nem szerepelhetett sokat egy ilyen alacsony színvonalú filmben, hamar le is lövik. Tommy Lee Jones hozza magát, így szerez a nézőnek néhány mosolygós percet, annak ellenére, hogy a karaktere színtiszta sablon. A fő gonoszt, Vörös Koponyát Hugo Weaving játssza. Elég jól odateszi magát, és én nagyon szégyellem, hogy addig észre se vettem, hogy szerepel a filmben, amíg a stáblistán ki nem írták. Valahogy nem ismertem fel. A film végén megjelenik a jó öreg Samuel L. Jackson, akiért már érdemes megnézni a filmet, annyira hihetetlenül jól azonosul a karakterével, Nick Furyval.

A fényképezés is elég furcsára sikeredett. A film képi világa, a környezet eléggé irreális, mondhatni, meseszerű hatást kelt, ami rendesen csökkentette azt a hatást, amit egy, a II. világháborúban játszódó filmnek el kéne érnie.

A stáblistát érdemes végignézni, ugyanis jön a szokásos bónuszjelenet, illetve nekünk még a The Avengers teaser trailerét is levetítették a film után.

A film utolsó 5 perce rendben van, amikor beindul a The Avengers - szál, de összességében nem tudom ajánlani a film megnézését. Moziba semmiképpen nem érdemes beülni rá.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr193139216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.24. 19:29:43

Nekem se tetszett! Alapból nem bírom a Marvelt de ez még azok közt is a leggyengébb!
süti beállítások módosítása