Movie Tank

Akció - hétvége: Tolvajtempó

2011. július 01. - Sparrow

Sziasztok!

Kezdetét veszi a harmadik tematikus hétvége, mely az akció műfaj jegyében fog telni. Kezdésként a Tolvajtempó című, 2000 - es filmet hoztam nektek, melyet a Boszorkányvadászatot is jegyző Dominic Sena rendezett.

Memphis Raines ( Nicolas Cage ) visszavonult autótolvaj, aki végleg leszámolt bűnös múltjával. Legalábbis azt hitte. Csakhogy egy nap felkeresi régi barátja, Atlee ( Will Patton ), azzal a hírrel, hogy Memphis öccse, Kip ( Giovanni Ribisi ) is kocsilopási ügybe keveredett. Memphis egyik napról a másikra visszacsöppen régi életébe, ugyanis kénytelen elfogadni egy ajánlatot egy Raymond Calitri nevű nehézfiútól ( Christopher Eccleston ), különben az öccsét megölik. Tehát Memphis összeszedi a régi csapatot, Ottot ( Robert Duvall ), Sphinxt ( Vinnie Jones ), Donnyt ( Chi McBride ), és Swayt ( Angelina Joile ). Együtt nekiállnak, hogy két nap alatt elkössenek ötven luxusautót, különben Kip meghal. Mindeközben a nyakukban liheg két rendőr, Roland Castlebec ( Delroy Lindo ) és Drycoff ( Timothy Olyphant ) személyében.

A történet megfelelő egy autós akciófilmhez. Nem túl bonyolult, de épp elég, hogy a film ne legyen túl buta. Logikai baromságokra se figyeltem fel. A karakterek tekintetében annál inkább van kivetni való. Az autótolvajos, kemény, faszagyerek stílust nagyon elszúrták. A lopásra zenével való ráhangolódás, és a kocsival való beszélgetés különösen nevetséges. A szereplőknek egyáltalán nem áll jól ez a lazáskodás, különösen Angelina Jolienak nem, aki egyáltalán nem illett erre a szerepre. Kivételt képez Atlee vérbeli autótolvaj karaktere, akit Will Patton hibátlanul kelt életre. Kár, hogy viszonylag kevés időt kap a filmben.

Nicolas Cage jól alakít, és Robert Duvallra sem lehet sok panasz. Angelina Jolie borzalmas, kicsit sem illik rá ez a szerep. A színészgárdából magasan kiemelkedik a fentebb már említett Will Patton, aki megint csak hibátlanul alakít, akárcsak a Megszólít az éjszakában és az Armageddonban ( utóbbiról az Akció - hétvége után írok ). Delroy Lindo és Timothy Olyphant is jól alakítanak. Utóbbi szövegelésén többször el is lehet mosolyodni.

Ki kell emelni még, hogy igazán szép kocsikat válogattak össze a filmbe, igaz nem vagyok nagy autós. Emellett említést érdemel még a produkció zenéje is, ami nagyon dallamos és szép. A filmvégi autós üldözés nagyon jól sikerült. Izgalmas, ötletes, és látványos.

A Tolvajtempó jó film, amit az autós filmek rajongóinak különösen ajánlok.

Ez lett volna az Akció - hétvége nyitánya. A harmadik tematikus hétvége holnap folytatódik!

Köszönöm, hogy elolvastátok! Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr273030986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása