Movie Tank

Hazugságok hálója

2011. május 16. - Sparrow

Sziasztok!

Ma Ridley Scott 2008 - as filmjéről, a Hazugságok hálójáról lesz szó.

https://m.blog.hu/fi/filmekrolroviden/image/body-of-lies.jpgRoger Ferris ( Leonardo DiCaprio ) CIA ügynök, aki Jordániában és környékén igyekszik elkapni egy terroristavezért, Al-Saleemt ( Alon Aboutboul ). Rogernek Ed Hoffman ( Russell Crowe ) küldi az utasításokat Amerikából, miközben iskolába viszi gyerekeit vagy fia focimeccsén szurkol. Rogernek társulnia kell a jordán titkosszolgálat vezetőjéhez, Hanihoz ( Mark Strong ), hogy eltudják kapni a célszemélyt. Csakhogy a dolgok egyre jobban elmérgesednek, és Roger egyedül találja magát a teljes zűrzavarban.

A film elsőszámú pozitívuma a szenzációs forgatókönyv. Egyedi, ötletes történet. A szövegkönyv nagyon jó. A párbeszédek mind hitelesek, és tartalmasak. A karakterek nagyon jól megvannak írva, talán Ed Hoffmant tudnám kiemelni legjobbként.

Leonardo DiCaprio szokásához híven profi alakítást nyújt, és még Russell Crowe is összeszedte magát, akit én nem tartok igazán jó színésznek. Mark Strong nem kiemelkedő, de hozza a minimumot. Alon Aboutboult mindenképpen ki kell emelni, aki nagyon jó alakítást produkál a terroristavezér Al-Saleem szerepében.

A film tartalmaz egy jó adag kritikát az amerikai vezetőség, és a titkosszolgálat irányába, amit a lehető legjobb módon közölnek a néző felé, általában párbeszédek formájában. Kedvenc jeleneteim a telefonbeszélgetések Roger és Hoffman között. Hoffman, miközben épp lefényképezi a fia szögletrúgását vagy bekap egy kis édességet, szóban "aláírja" egy több ezer kilométerre lévő ember halálos ítéletét. Ez a zseniális párhuzam a legemlékezetesebb része a Hazugságok hálójának.

A film végével nem vagyok egészen kibékülve. Egy nagyobb, komolyabb csattanót vártam, esetleg egy tartalmas zárómondatot, amin aztán lehet gondolkozni ( ugyanis a film egy elég tartalmas idézettel indul ).

Egyszer mindenképpen érdemes megnézni a Hazugságok hálóját. A fasza szövegkönyv az érdekes történet és DiCaprio elviszik a hátukon a filmet.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr892908521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása