Movie Tank

Horror - hétvége: [REC] 2

2011. április 30. - Sparrow

Sziasztok!

A Horror - hétvégét a spanyolokkal folytatom, ugyanis tavaly kijött a [REC] folytatása. Utóbbi klasszikusnak számít az ál - dokumentarista filmek műfajában. A [REC] 2 - ről eddig csak negatív véleményt hallottam, de most hogy láttam, tudom, hogy legalább egyvalakinek tetszett. Nekem.:D Ugyanis szerintem ez a film sokkal jobb, mint az első rész.

http://filmletoltes.netfilmek.eu/wp-content/uploads/2010/10/rec2_6.jpgA történet két szálon fut, amik aztán találkoznak. Az egyiken egy kommandós egység van a középpontban, akiknek az a feladatuk, hogy bevigyék Dr. Owent ( Jonathan Mellor ), a magát egészségügyi szakembernek álcázó papot az első részből már jól ismert épületbe. A másik szálon három fiatalt követhetünk nyomon ( akiknél természetesen van egy kamera ). Egy szennyvízelvezető csatornán keresztül ők is bejutnak az épületbe. Mindezt puszta fiatalos kalandvágyból teszik. Hamarosan kiderül, hogy a zombik egy démon által megszállt testek. A kommandósoknak az a feladatuk, hogy Dr. Owen vezetésével megtalálják a kislányt, akitől elindult a fertőzés, vagyis akit először szállt meg a démon. Dr. Owennek ugyanis vérmintára van szüksége az ellenszer elkészítéséhez.

A történet a második részben éles kanyart vesz a vallás irányába, ami szerintem egy nagyon érdekes és jó ötlet. Főleg, hogy ezt jól kihasználják. A jelenetekből egyértelműen lejön egy egyházat kritizáló mondanivaló. A másik szálon meg simán a fiatalok rossz dolgokat eredményező vakmerőségét mutatják be nekünk, ami szintén tetszett. Itt már a színészi játékok is sokkal jobbak, mint az első részben, és a karakterek is jobban megvannak írva. A forgatókönyvírók ( Jaume Balagueró, Manu Díez, Paco Plaza - Balagueró és Plaza a film rendezői is. ) elrugaszkodtak a sablonszemélyiségektől. A film egy egész jó csattanóval zárul, és nyitva hagyja a történetet ( készül már a harmadik rész ).

És akkor térjünk rá a film legfontosabb pontjára. Az operatőri munkára, ami nagyon jó. Ráadásul változatos, ugyanis néha a kommandósok sisakkameráján keresztül nézzük az eseményeket, néha meg a kamerás kommandós készülékén. Nem egy, hanem legalább három, de a sisakkamerákat is beleszámítva körülbelül öt kamera képét láthatjuk a film alatt. Ugyanis a kommandós kamerája megsérül egy zombival vívott harc folytán, a fiatalok kamerája pedig lemerül. Hogy a harmadik kamera honnan kerül elő, azt nem árulnám el, mert akkor egy kisebb fordulatról is lerántanám a leplet.

A stáblista alatt szóló dal megint csak nagyon jó, érdemes végighallgatni.

Szerintem a [REC] 2 sokkal jobb lett, mint az első rész, remélem a harmadik felvonás sem fog csalódást okozni.

Köszönöm, hogy elolvastátok! A Horror - hétvége holnap folytatódik!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr222867697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása