Movie Tank

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles

2011. március 19. - Sparrow

Sziasztok!

Csütörtökön debütált nálunk A Föld inváziója - Csata: Los Angeles című amerikai sci - fi, mely óriási látványorgiának ígérkezett, ugyanis ebben a filmben ismét megtámadnak minket a földönkívüliek. A filmbe nem szorult sok eredeti ötlet, és a hihetetlen látvány is elmaradt. Helyette kaptunk egy háborús mozit földönkívüliekkel.

http://movie-quake.com/wp-content/uploads/2011/03/battle-la-poster.jpgA főhős Michael Nantz törzsőrmester ( Aaron Eckhart ), akit épp leszerelni készül, de mikor a csillagászok meteorzáport jósolnak, egy   tapasztalatlan egység mellé helyezik egy evakuációs művelet erejéig. Csakhogy a meteorok valójában idegen űrhajók. A földönkívüliek a jelek szerint gyarmatosítani akarják bolygónkat, mert a Föld vízkészleteire fáj a foguk. Tehát a törzsőrmesternek és az egységnek ki kell hozni a civileket az idegen csapás sújtotta Los Angelesből.

A történetről nem írnék többet, mert nem is érdemes. A film sablonokból építkezik. A színészi játékok sem kiemelkedőek. Feltűnik Michelle Rodriguez is, de nem kap sok teret. Aaron Eckhart sem nyújt az erős közepesnél jobb alakítást. Ahogy fent is írtam, a látványorgia is elmarad. Ennek ellenére a film nem nézhetetlen. Egy tipikus háborús film, annyi különbséggel, hogy most nem emberek lőnek egymásra, hanem emberek és földönkívüliek nyirbálnak. Én nem vagyok a háborús filmek rajongója, de aki igen, annak mindenképpen ajánlom e mű megtekintését. Ami kiemelkedő pozitívum, az a zene. Illik a puskaropogós, pörgős hangulathoz.

Mint általában az ilyen stílusú filmekben, itt is előjön az amerikai hősiesség, és a dicső, bátorító monológok. Ezt sokan nem szeretik, de én igen. Itt lehetett volna ez egy kicsit erőteljesebb. Ugyanis ez a heroikus hangulat volt az, ami nagyon megfogott A hazafiban és A függetlenség napjában is. De, ahogy írtam, itt kicsit többet is kihozhattak volna belőle.

Akik még nem tudták eldönteni, hogy megnézzék e A Föld inváziója - Csata: Los Angelest, azoknak egy mondatban annyi iránymutatást tudok adni, hogy a film jobb, mint a Világok harca, de A függetlenség napjának a közelébe sem ér.

Köszönöm, hogy elolvastátok, kommenteljetek!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr962753916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.03.19. 22:38:01

én is ma néztem meg, most jöttem meg a moziból. Jobbra számítottam, de nem volt rossz film, de azért el kell ismerni, azért azok a nagy totálok a lezúzott Los Angelesről, és a robbanások nagyon ott voltak.. És igen, sablonokból van összetéve, de nem rosszul, mert erről az idegenes témáról már úgyis bőrt lehúztak, de itt szerintem jól kombinálták össze ezzel a modern háborús hangulattal. De az is igaz, hogy a Függetlenség napja jobb.

Amúgy ezt még a Sólyom végveszélyben-hez tudnám hasonlítani, csak igen, ahogy írtad, kicserélték az embereket idegenekre:D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.03.20. 13:12:49

@Sh1mmy: A nagy totálok valóban jók voltak.
süti beállítások módosítása