Movie Tank

Az átok

2011. március 10. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy 2004 - es horrorfilmről lesz szó, Az átokról. A film egy japán produkció alapján készült, rendezője Takashi Shimizu, aki az eredetit is jegyzi.

http://www.asiaarts.ucla.edu/media/images/Grudge.jpgFőhősünk Karen ( Sarah Michelle Gellar ), aki önkéntes ápolóként dolgozik a tanulás mellett Japánban. Egy nap, helyettesíteni küldik egy idős nőhöz, ugyanis a nő ápolója nem ment be dolgozni, és nem lehet sehogy sem elérni. Karen a házban furcsa dolgokat tapasztal, és hamarosan bebizonyosodik, hogy rajtuk kívül van még valaki/mi a házban.

Többet nem írnék a történetről. Elég gyengére sikerült ez a film, már a nyitó jelenet is nevetséges, pedig ( gondolom ) inkább hatásosnak szánták az alkotók.

A színészi játékok egyszerűen pocsékak, egy embert sem tudok kiemelni a színészgárdából, akinek tetszett volna az alakítása. A karakterek sem voltak jól megírva. Sőt, nem is mondhatnám, hogy egyáltalán meg voltak írva. Jellegtelen, jellemtelen és unalmas volt az összes karakter.

Akad azonban pozitívum is a filmben. Szám szerint kettő. Az egyik az, hogy a történet több idősíkon fut. Folyamatosan ugrálunk az időben. Ez egy nagyon jó ötlet, és általában be szokott válni. Itt se rossz, de sokkal többet kihozhattak volna belőle, és, ha így tettek volna, akár a film összképe is pozitívabb lenne. A másik pozitívum, hogy a film végül is eléri a kívánt hatást, ugyanis kellőképpen ijesztő, félelmetes. Néha ugyan a félelmetesnek szánt jelenetek inkább nevetségesek, de többségében azért ijesztőek. És ha egy ilyen stílusú horror eléri, hogy a néző féljen, az már fél siker. De én emellett örültem volna egy jobban kidolgozott történetnek, legalább minimális szinten megírt karaktereknek, és legalább erős közepes szintű színészi játékoknak.

Az átok című filmet nem igazán tudom ajánlani, legfeljebb azoknak, akik szeretnének egy félelmetes estét. De aki a filmkészítés művészetében szeretne gyönyörködni, az nézze meg inkább a Fűrészt.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr912728508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása