Movie Tank

Eden Lake

2011. március 07. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy brit horrorfilmről, az Eden Lakeről lesz szó.

https://m.blog.hu/dr/drmozi/image/eden02.jpgFőhőseink Steve ( Michael Fassbender ) és Jenny ( Kelly Reilly ) fiatal szerelmesek. Hétvégére elutaznak az Eden tóhoz, mely mesés környezetben található. A vakáció jól is indul, azonban a szerelmesek hamar összefutnak egy helyi gyerek bandával, melyben az egészen kicsi gyerektől a kb. 16 - 17 évesig minden korosztály megtalálható. Miután a huligánok ellopják a kocsijukat, fokozatosan durvulni kezd a helyzet. Miután Steve véletlenül leszúrja a bandavezér kutyáját, kezdetét veszi a véres üldözés.

Ennyit a történetről. Hiába kutatok az emlékezetemben, nem igazán találok olyan filmet, ami jobban felidegesített volna, mint az Eden Lake. Ahogy ezek a seggfej taknyos kölykök terrorizálják a főhősöket. A film olyan jeleneteket tartalmaz, melyektől az épeszű emberben alaposan felmegy a pumpa. A film alapötlete amúgy nem rossz. Csak a kivitelezés lett irritáló, bár lehet, hogy egy ilyen sztoriból, ami egy vérszomjas gyerekbandáról szól, nem is lehetett volna mást kihozni.http://www.weboid.hu/pictures/inarticle/inarticle-b-6sjs3m4hrq.jpg

Kelly Reilly alakítása nagyon tetszett, félelmetesen beleélte magát a szerepbe. Viszont a taknyos, köcsög, szemét, rohadék gyerekeket alakító színészek szintén irritálóak voltak és reménykedtem, hogy a film végére kapnak legalább egy jó nagy pofán vágást. Van, aki ennél még többet is kapott, de van aki megúszta. A film végét nem szeretném lespoilerezni, de elárulom, hogy nem happy end. Még egy pozitívumot azért ki tudok emelni. Nem mást, mint az elég sokszor érdekes operatőri munkát. Érdekes megoldásokkal, és kameraállásokkal dolgoztak, ez tetszett.

Az Eden Laket jó szívvel nem ajánlom senkinek. Idegesítő film, mely csak arra jó, hogy az embert másfél óráig bassza az ideg. Vannak benne jó megoldások és pozitívumok, de ez mit sem változtat a végeredményen.

 

 

Köszönöm, hogy elolvastátok! Kommentelni nem szégyen, örülök neki.:D

Sziasztok!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr662717604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.07. 18:28:23

Izgalmas film volt és egyben a kölykök olyan idegesítőek voltak, hogy legszívesebben felálltam volna a székből, benyúltam volna a képernyőbe és felpofoztam volna mindegyiket:)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.03.08. 22:04:17

Túlértékelt fos, ami logikáról még csak hírből sem hallott. Az egyik legbutább film, amihez szerencsém volt.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.03.09. 18:22:05

@Dr.Jones: Szerintem ez a film inkább megbotránkoztató akart lenni, mint logikus.

Sh1mmy 2011.04.22. 22:48:37

Az áll a borítón: Egyik legprovokatívabb film az évben..."
Ez igaz, nagyon kiprovokálja a nézőből az agyfaszt.
Hát igen, sok elmeháborodott szociopata gyerek. Csak az a helyzet hogy előfordul ilyen a valóságban is... Ezt jól bemutatta. De itt a film le is ragadt.
Logikára már nem jutott több papír a forgatókönyvben... :/
süti beállítások módosítása