Movie Tank

Komfortos mennyország

2011. február 06. - Sparrow

Sziasztok!

Peter Jackson 2009 - es regényadaptációját hoztam nektek. Ez a Komfortos mennyország, mely elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem.

http://www.bscreview.com/wp-content/uploads/2010/04/the-lovely-bones-dvd-review.jpgSusie Salmon ( Saoirse Ronan ) tizennégy éves volt, amikor meggyilkolták. Ezután egy különös helyre kerül. Az ő saját mennyországába a Menny és a Föld közé. Hosszú ideig innen tekint le a családjára. Az anyja ( Rachel Weisz ) már szeretné túltenni magát lánya halálán. Viszont az apja ( Mark Wahlberg ) nyomozásba kezd. Mindenképpen megakarja találni a gyilkost. Aki nem más, mint a család szomszédjában élő George Harvey ( Stanley Tucci ).

Ennyit a történetről. A film első fele nekem egyértelműen csalódás volt. Elsősorban azért, mert az első egy óra teljes mértékben komolyan vehetetlen ( ez volt a bajom a Kick Assel is ). A történet egy tragédiára, egy gyilkosságra épül, de a film első felében ezt nem lehet átérezni. Túl könnyed, túl idióta. És, ami még dob ezen, az nem más, mint Susie mennyországa, ami úgy néz ki, mint egy jóllakott drogos látomása. Viszont aminek örülök, az az, hogy a film második felére a hangulat drámaibbra vált. A második egy óra már egyáltalán nem volt csalódás, mert azt már komolyan tudtam venni. Egy jelenetet mindenképpen ki kell emelnem. Amikor Susie apja Harvey nyomába ered, egészen a kukoricásba követi. Ott a halott lány apja véletlenül egy épp arra járó, fiatal szerelmes párra ront rá. A lány barátja elég csúnyán megveri a férfit. Ez a jelenet erős dühöt váltott ki belőlem, és szerintem ez is volt a célja. Ez elég nagy piros pont.

Nézzük a színészi játékokat. Nagyon meglepődtem, azon, hogy Saoirse Ronan milyen jól alakít. Különösen, mikor érzelmeket kellett kifejeznie. Nagyon tetszett a játéka. Mark Wahlberg viszont kifejezetten gyengén alakít, Rachel Weisz meg olyan semmilyen. A filmben szerepel még Susan Sarandon, aki Susie nagymamáját alakítja egész jól. Aki viszont viszi a prímet, az egyértelműen Stanley Tucci. Már eleve George Harvey karaktere is nagyon jól meg van írva, a színész még rátesz egy lapáttal, annyira tökéletesen játsza el.

Az általam látott filmjei közül ez Peter Jackson leggyengébb munkája. A gyűrűk ura trilógia és a King Kong színvonalától messze lemarad. De ettől még nem egy rossz film, sőt a második egy óra, és Stanley Tucci miatt kifejezetten jó.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr412641707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása