Movie Tank

Mad Max

2011. január 15. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy ausztrál filmklasszikusról lesz szó, mely elindította Mel Gibson karrierjét. Ez nem más, mint az 1979 - es Mad Max.

http://cineclubecovilha.com/image/screen/Mad-Max-1979-Mel-Gibson-Joanne-Samuel.jpgA film egy posztapokaliptikus világban játszódik, mely az olajért folyó háború következtében jutott idáig, bár erről komolyabb tájékoztatást csak a második rész elején kapunk. A történet arról szól, hogy egy nomád motoros banda garázdálkodik az utakon. Ámokfutásuk közepette számos erőszakos bűncselekményt követnek el. A rendőrség kiemelkedő alakja, Max ( Mel Gibson), miután a motorosok megölik társát és barátját, Jim Gooset ( Steve Bisley ), szembeszáll a bandával. Ám miután a motorosok a családjával is végeznek, maga mögött hagyja a hőst és kegyetlen ámokfutásba kezd.

Nekem ez a film nem igazán tetszett. Az alaptörténet jó, de a film annyira kusza, olyan összevisszaság, ami tönkreteszi a filmélményt. Olyan volt, mintha nem lett volna komolyabb történeti szál, csak egymás után raktak volna pár jelenetet. A színészi játékok jók voltak, különösen Mel Gibson, és emellett azért van még pozitívuma a filmnek. A jól megírt karakterek például. És ami talán a legjobban tetszett a filmben, az a nyitójelenet. Egy nagyon komoly autós üldözéssel indít a film. A jelenet koreográfiája nagyon jó. Változatos, kreatív és izgalmas. Talán a legjobb autós üldözéses jelenet, amit eddig láttam. Maga a posztapokaliptikus világ megjelenítése se olyan jó. Bár el tudom képzelni, hogy ez szándékos volt, hiszen az első részben még csak a pár év múlva következő jövőben járunk. A Mad Max első része nekem nem igazán tetszett, a második viszont annál inkább. Hamarosan arról is írok. Ennek ellenére mégis ajánlom mindenkinek ezt az első részt is, hiszen klasszikusról van szó, és egyáltalán nem nézhetetlen. Egy menetet megér, mert a történet igen gyenge, a kivitelezése meg még annál is gyengébb, mégis vannak olyan pozitívumok, amiket már feljebb leírtam. Ezek miatt érdemes azért megnézni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr102585386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása