Movie Tank

Erőszakos múlt

2011. január 06. - Sparrow

Sziasztok!

Nem is volt kérdés, hogy megakarom nézni ezt a filmet, mikor megtudtam, hogy az egyik kedvenc színészem, Viggo Mortensen játsza a főszerepet.

http://lh3.ggpht.com/_Hp_w4URX2Ko/SiEjAIr5agI/AAAAAAAACuU/1dVtFLdD3tE/History%20of%20Violence%5B1%5D.jpgA történet főhőse Tom Stall ( Viggo Mortensen ), aki egy kisvárosban él családjával, és egy kávézót  vezet. Életük békében telik, egészen addig az estéig, mikor a kávézóba erőszakos bűnözők térnek be. Tom, hogy védje a kollégáit és saját magát, kihasználja az alkalmat mikor az egyikük nem figyel. Leüti, elveszi a fegyverét, majd megöli mindkettőjüket. Tomot a város hőseként ünneplik, és minden tévécsatornán és újságban ő a fő szenzáció. A hírekre a kisvárosba érkezik egy közismert és veszélyes bűnöző ( Ed Harris ) a társaival. Azt mondják, hogy Tom Stall valójában Joey Cusack, és régi, lezáratlan ügyük van vele.

Ennyit a történetről. Viggo Mortensenben abszolút nem csalódtam. Eszméletlen színész ez az ember. A legjobbak között van. A film története elég sablonos, az igaz, de van jópár dolog, ami mégis színessé teszi a filmet. Az egyik a már emlegetett Viggo Mortensen. És ami még meglepően jó volt, az a maszkosok munkája. Ugyanis a véres vagy " orrtörős " jelenetek marha jól vannak megcsinálva. A többi színész is jól alakít, de közelébe sem érnek a főszereplőnek. És a film legnagyobb pozitívuma, ami közben, csak ámultam, hogy milyen zseniális, az a zárójelenet. Egy szó se hangzik el benne. Csak a gyönyörű zene szól. A jelenet nagy részében a szereplők arcát látjuk közelről. Nem nagyon láttam még ennyire sokatmondó két perces jelenetet. Tökéletes befejezés. Ahogy már annyiszor írtam, nekem a befejezés egy filmben a legfontosabb. Ha az rossz, az egész film rossz szájízt hagy maga után.

Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, aki szereti a gondos munkával kidolgozott jeleneteket, és Viggo Mortensent.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr562565211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása