Movie Tank

A varázslótanonc

2010. október 01. - Sparrow

Sziasztok!

Mai filmünk A varázslótanonc. Ez egy fantasy - kalandfilm, ami a nyáron ment a mozikban. Én moziban láttam, és azt kell mondjam, hogy kellemes csalódás volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyit ki tudnak hozni belőle.

http://kepkezelo.com/images/m7xdyxjalm1xpg8e3q3l.jpgMint látjátok egy Disney filmről van szó, és azt is jól látjátok, hogy a főszereplő Balthazar Blake - t Nicolas Cage játsza. Nagyon jól alakít ebben a filmben. Talán ebben a legjobb azok közül, amiket eddig láttam tőle.

A történet arról szól, hogy régen volt Merlinnek, a nagy varázslónak 3 tanítványa, Horvath ( Alfred Molina ), Veronica ( Monica Belluci ) és a már emlegetett Balthazar. Ők harcoltak egy nagyon gonosz boszorkány ellen, akinek nagyon nagy volt a hatalma. És ráadásul egyikük, méghozzá Horvath átállt a rossz oldalra, és így legyőzték Merlint. Aki még elmondta Balthazarnak, hogy születni fog egy gyerek, akinek a vérében ott lesz a varázslat, és ő lesz majd a legfőbb merliniánus. Közben legyőzik a gonosz boszorkányt is, méghozzá úgy, hogy Veronica a saját testébe szippantja, majd Balthazar egy babába zárja mindkettőjüket. Veronica feláldozta magát a jó ügy érdekében. A következő évszázadokat Balthazar azzal tölti, hogy keresi a Merlin által emlegetett gyermeket, de sehol sem találja.

Napjainkban folytatódik a történet, amikor is osztálykiránduláson a kis Dave Stutler ( Jay Baruchel ) betéved egy régiségkereskedésbe, amiről kiderül, hogy Balthazaré. Balthazar felfedezi Dave - ben a varázserőt, de Horváth is megjelenik és a harc után mindketten egy régi, mágikus váza tíz éves fogságába esnek. 10 évvel később, mikor Dave már főiskolás, kiszabadulnak, és Balthazar megkeresi Dave - t, és elkezdődik a kiképzés. A film maga klasszikus jó a rossz ellen harc, de marha jól kivitelezve.

A film látványa is nagyon jó. Az effektekkel semmi baj nincs, nagyon jók. A színészi játékok is rendben vannak, és a karakterek is jól meg vannak írva. Tényleg, egy rossz színészi játékot nem tudok mondani a filmből. Egyetlen negatívum az a nagyon sablon történet, de a korábban említett dolgok megfelelően ellensúlyozzák. A poénok is a helyén vannak.

Tehát aki szereti a humoros, varázslós, mágikus családi filmeket, az nézze meg. Aki viszont eredeti ötletet akar látni, az ne várjon sokat tőle.

Ennyi volt mára. Köszönöm, hogy elolvastátok.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr712337991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása