Movie Tank

Hegylakó - Olvasói Hét

2012. április 24. - Sparrow

Kérte: navigations

A '80-as évek sikerfilmjei olyan különleges atmoszférával rendelkeznek, ami kifejezetten erre a filmévtizedre jellemző. Az időszak egyik legemlékezetesebb alkotása a Hegylakó, mely hatalmas sikerét egyértelműen lehengerlő alapötletének köszönheti. Azóta millió-egy alkotás vette át a szisztémát, miszerint A végén csak egy maradhat...

Connor MacLeod a középkori Skóciában született, viszont még a XX. században is 30-as férfi külsejével éli életét, ugyanis ő a rejtélyes halhatatlanok egyike, akik arra a sorsra kárhoztattak, hogy addig küzdjenek egymással, míg végül csak az egyikük marad életben. A győztesé lesz egy bizonyos, nagyon ígért jutalom. A cumi az egészben csak az, hogy egy halhatatlant kizárólag lefejezés útján lehet az örök vadászmezőkre küldeni.

Ez az alapötlet annyira, de annyira fantáziadús, ügyes, egyedi, magával ragadó, hogy akkor se sikerült volna nem sikerfilmet készíteni az alkotóknak, ha kifejezetten az a céljuk. Connor személyében egy végtelenül szimpatikus főhőst ismerhetünk meg, akinek érdemes szurkolni, aki megérdemli a győzelmet. Az ő tanítómestere, Ramirez, egy komikus, szórakoztató, ráadásul eléggé titokzatos alak, akit szintén nem lehet nem kedvelni. Christopher Lambert és Sean Connery játéka pedig egészen kiváló. A legprofibb karakter viszont kétségtelenül Kurgan, a fő gonosz. Clancy Brown kelti életre a figurát, ami minden ízében brutális és velejéig gonosz. Nem véletlenül kapott helyett a Top20 Gonosz karakter listámon.

A forgatókönyvre visszatérve: A Skóciában játszódó flashbackek a film talán legizgalmasabb részei, hiszen itt egy kis lovagkor is vegyül a sztoriba. A cselekmény bemutatása tökéletes tempójú, ráadásul nagyon emberi, végig együtt érzünk a főhőssel. Mindezek mellé néhány nagyon kellemes poént is becsempésztek az alkotók, amik biztosan megmosolyogtatnak mindenkit.

Kétségtelen, hogy a Hegylakó legemlékezetesebb eleme betétdalfronton keresendő, hiszen a hangulatot a Queen brutálisan jó zenéivel fejelik meg. A nyitánynak remek aláfestés a Princes Of The Universe, a film legszomorúbb részénél pedig a Who wants to live forever siratja meg a nézőt.

A Hegylakó igazi 80-as évekbeli, vérprofi alkotás. Érdemes megnézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr854459382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konor94 2012.04.24. 17:49:23

többször is láttam a filmet de nem rémlik az a kellemes meglepetés :/ Spoilerrel jelezve letudod nekem írni?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.24. 17:54:15

@konor94: Kellemes meglepetés? Húha, asszem nem tudom, miről beszélsz, én ezt a kifejezést nem használtam az írásban. Egy kicsit konkrétabban?

konor94 2012.04.24. 18:26:45

"kellemes poént is becsempésztek az alkotók " elírtam a poén szót :/

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.24. 18:28:56

@konor94: Ja, azt úgy értettem, hogy szó szerint nevettető jeleneteket is tartalmaz a film. Ramirez okoz néhány kellemes pillanatot a kiképzés során.:-) Nem csattanóra céloztam.;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.25. 09:05:40

nagyon nagy kedvenc volt a film gyerekkoromban, még a sorozatot is néztem és szerettem.
süti beállítások módosítása