Movie Tank

Száguldó bomba

2011. január 23. - Sparrow

Sziasztok!

Ma Denzel Washington legújabb filmjét a Száguldó bombát hoztam nektek. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, és ha belegondol az ember, az hogy ezek a dolgok megtörténtek, legalább annyira megdöbbentő, mint A boldogság nyomában esetében.

http://www.onlinemovieshut.com/wp-content/uploads/2010/09/unstoppable-movie-poster.jpgA film rendezője Tony Scott, akinek a túlkomplikáltságába belebukó Deja Vu és a lapos Hajsza a föld alatt után végre sikerült összedobnia egy épkézláb filmet.

A történet szerint elszabadul egy veszélyes vegyi anyagokkal megrakott tehervonat. Ráadásul lakott terület felé száguld, és előre láthatólag egy éles kanyarban ki fog siklani. Frank Barnes ( Denzel Wahington ), a vasúttársaság veteránja és Will Gordon ( Chris Pine ), a fiatal vonatvezető egy mozdonnyal az elszabadult vonat nyomába erednek, hogy rákapcsolódva lefékezzék azt. Közben a vonattársaság megpróbálja kisiklatni a vonatot, de az akció kudarcot vall. Már csak a két bátor alkalmazottban bízhatnak.

A történetről nem is írnék többet. Pozitívumként mindenképpen ki kell emelni A két főszereplő, Denzel Washington és Chris Pine játékát. Ha a valóságot nézzük, a helyzet ugyanaz. Washington egy nagyöreg színész, aki már annyi mindent le tett az asztalra, hogy még A házinyuszi 2 - t is megnézném, ha ő szerepelne benne ( persze ez soha nem fog bekövetkezni :D ). Pine viszont egy fiatal, feltörekvő srác. A történet tökéletesen fedi a valóságot. Ahogy Will Gordonnak meg kell állnia a helyét Frank Barnes mellett a vonaton, úgy kell megállnia a helyét a fiatal színésznek a mester mellett. És ez sikerül. Nem igazán lehet a tapasztalatbeli különbségeket érezni. Na jó, egy kicsit azért lehet. Pine azért jól csinálja.

http://est.hu/kepek/187/galeria/187470_galeria_szaguldo.jpgViszont, akik nem jók, azok a női szereplők. Connie Hooper annak a vasútállomásnak a vezetője, ahonnan a tehervonat elszabadul. Őt Rosario Dawson játsza. És, hát... elég idegesítően. Azért tőle láttunk már szimpatikusabb alakítást. Aki viszont még idegesítőbb, az a Will feleségét alakítő színésznő játéka. Jessy Schram olyan irritáló alakítást produkál, hogy az embernek a hideg futkos tőle a hátán. Hál'Istennek nem szerepel sokat. A történettel nincs semmi baj. Érdekes, és izgalmas. Persze, igaz történet, úgyhogy az élet már megírta a forgatókönyvet ( persze azért Mark Bomback is segített :D ). De Tony Scott és csapata tökéletesen vitte filmre. Aki szereti az elszabadult vonatos filmeket vagy Denzel Washingtont vagy mindkettőt, az nézze meg. De aki egy izgalmas kikapcsolódásra vágyik, annak is ajánlom.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr732607511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.01.23. 20:14:06

Furcsa egy mondatban látni ezt a filmet és A boldogság nyomában, még ha nem si hasonlítottad össze őket konkrétan :D A Száguldó bombát még nem láttam, de egész jókat hallottam róla. Hamarosan beiktatom ;)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.01.23. 21:40:31

@Dr.Jones: Maga az a tény, hogy azok a dolgok amikről A boldogság nyomában és ez a film szól, tényleg megtörténtek, megdöbbentőek. És nézd meg, mert érdemes.:D
süti beállítások módosítása