Movie Tank

2012

2010. szeptember 28. - Sparrow

Sziasztok!

Ma, ezen a késői órán a filmtörténet legszánalmasasbb katasztrófafilmjéről fogok írni. Én még moziban láttam ( igen, voltam olyan hülye ), és mikor kijöttem nem tudtam volna pontosan leírni azt az érzést, amit éreztem akkor a film iránt. Most leginkább úgy tudnám körülírni ezt az érzést, hogy SZÁNALOM! Szörnyű ez a film. Egy nagy költségvetésű bugyutaság.

http://aeonflux.freeblog.hu/files/archived/2012_poster_03.jpgHát igen. Ha eljön 2012 - ben a világvége, azért én eléggé kétlem, hogy ilyen lesz, mint amit itt látunk a plakáton. Igazából ebben a filmben annyi történik 2 és fél óra alatt, hogy marha látványosan, és méregdrága effektekkel tüzdelve darabokra esik szét a Föld. A film főszereplője Jackson Curtis ( John Cusack ). Éppen a gyerekeivel kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, mikor megtalál egy kutatólaboratóriumot, egy kellőképp őrült tudóssal. Utóbbi amúgy egészen szimpatikus karakter.

A lényeg, hogy a tudósok 2009 - ben rájöttek, hogy közel a vég, de titkolták egészen 2012 - ig, amikor elkezdődik az ítélet. A vulkánok kitörnek, az utak felgyűrődnek, a föld meg kb. darabokra esik. A filmben Jacksont követhetjük végig, amint próbálja menteni a családját. A történet óriási hülyeség, nem értem, ki az a nagyeszű, aki pont így képzelte el a világvégét. Én eleve gusztustalan dolognak tartom, hogy egy ilyen szörnyű és baljós dologból, mint egy világvége - elmélet, hasznot, üzletet csinálnak. A film annyira irracionális, hogy az már fáj. Hol van ez az igazi katasztrófafilmektől, mint mondjuk az Armageddon, vagy akár a Holnapután. Elmondjam? Oké, elmondom. SEHOL. A színészek nem eröltetik meg magukat, a filmet még valahogy a látvány elviszi a vállán. Én nagyon utálom ezt a filmet nekem nagyon nem tetszett. Nagyon sajnálom, hogy azzal az 1000 Ft - os mozijeggyel hozzájárultam az alkotók sikeréhez. Nem érdemlik meg. Biztos sokan lesznek közületek, akik nem értenek egyet velem, és ők valószínűleg azok, akik nagyon szeretik, ha egy film látványos. Én elismerem, hogy a látvány jó, de annyira nem illik ide, annyira irracionális hülyeség.

Igaz, a 2012 közel sem olyan rossz film, mint A házinyuszi vagy a Tomb Raider, de nem ajánlom senkinek. Ne nézzétek meg, mert egy eszetlen, pénzéhes szar, ami csak azért készült el, hogy egy olyan dologból, amit komolyabban kéne venni, pénzt csináljon.

Mára ennyi.

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr1002330762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.09.29. 16:25:42

Már bocs hogy beleszólok, de a Holnapután is a világvégéról szól ugyanettől a rendezőtől.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.29. 17:31:00

De sokkal reálisabb, én sokkal jobban beletudtam élni magam, és a Holnapután nem volt egy elbaszott, szánalmas marhaság.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.09.30. 17:20:01

Szerintem nem egy kibírhatatlan film. Mi négyen mentünk moziba megnézni és kb. szarrá röhögtük magunkat. Jó,mondjuk néha nem a filmen de ez most mindegy. Amúgy a trailerben meg mindenhol azt mondták,hogy: Jaaaj a maják,a maják megjósolták jaaaj! És közbe kb egy mondat volt a majákról a filmben,oszt kész... Ami eszméletlen idegesítő volt az az orosz milliomos(vagy milliárdos) akcentusa. brr a hideg kirázott tőle jó,hogy megdöglik a végén.Szerintem nem olyan szörnyű film,de többször nem nézem meg.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.30. 17:45:53

@||aNtHoNy||: Egyetértek veled, szerintem is kicsit átgondolatlan volt a történet. A majákról meg tényleg nem esik benne sok szó, pedig lényeges dolog. A látvánnyal akarták elvinni az egész filmet, és sajnos sikerült is nekik.
Nekem amúgy bejött az orosz akcentusa, elég vicces volt. :)

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.01. 00:16:05

@Sparrow:
Na igen a látvány...A látvány az faja lett,csak mikor pl.: a városból menekültek azzal a limuzinnal vagy mi volt az,akkor elég hülye ötlet volt az a rendezőtől vagy nemtom kitől,hogy állandóan poénokat akartak belevinni a filmbe és mindig pont akkor,amikor egy viszonylag izgalmas,látványos,nagyon faja jelenet volt. Pl amikor ugye mentek azzal a kocsival és feltört a csatorna vagy már nem emlékszem és tiszta szar lett a szélvédő és mindenki: Júj de büdös! Blöeee.
Ez azért már egy katasztrófafilmnél,szánalmas mert kb olyan volt mint a régi wc illatósító reklám az az Anyu,büdi van! Meg a filmben egyfolytában ez a hálívúdi baromság volt,hogy jaj éppen hogy megmenekültek! Túléli? jaaaj pont,hogy túlélte. stb. Ezek voltak azok a fő hülyeségek amik engem baromira idegesítettek...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.01. 16:01:20

@||aNtHoNy||: Teljesen igazad van, ezek nagyon tenyérbemászó dolgok.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.01. 16:10:35

@Sparrow:
Ahogy így visszaemlékszem a filmre,egyre jobban mondom én is azt, hogy ez egy nagy rakás szar.:D

Sh1mmy 2011.01.04. 20:21:58

Ha itt most a Szaron van a hangsúly akkor nézzétek meg a 2008-as "2012 Ha eljő a világvége" az kenterbe veri ezt. Én azon azon a filmen a hajamat téptem, egyébként csak utólag tűnt fel hogy Asylumos...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.01.04. 20:34:31

@Sh1mmy: Azt a filmet nem nagyon tudtam végignézni.
süti beállítások módosítása