Movie Tank

30 várva várt film 2016-ból - 3. rész: A Top10

2015. december 30. - Sparrow

Fontos: Én azokat a filmeket tekintem 2016-osnak, amelyeket valahol a világon, akármilyen keretek között jövőre mutatnak be legelőször, vagy egyszerűbben fogalmazva az IMDB-évjárat az, ami számít, NEM a magyar premier!

Nem hiszem, hogy túlságosan nagyszabású filmévünk lesz jövőre, de ha már legalább az alábbi tízes beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor én nem fogok panaszkodni.

 

10. Rogue One: A Star Wars Story

Természetesen mindenki jobban örülne, hogyha jövőre már Az ébredő Erő folytatása érkezne, de azért így sem fog senkit hidegen hagyni a következő Star Wars-kaland. A Halálcsillag terveinek megszerzéséről szóló sztorit Gareth Edwards dirigálja, de azért reménykedjünk, hogy látni is fogjuk az űrcsatákat, mielőtt rájuk zárulna egy hangárajtó vagy valami.

swrogue.jpg

 

9. Amerika Kapitány: Polgárháború/Captain America: Civil War

A Marvel képregényfolyamának egyik legfontosabb története manifesztálódik jövőre a filmvásznon. A Polgárháború társadalmi-politikai dilemmákat ültet át a szuperhősök kontextusába. Amerika Kapitány és Vasember egymás ellen fordulnak, és valószínűleg már ez az alapkonfliktus is elég lesz ahhoz, hogy a nézők érdeklődjenek (bár ezzel nyilván amúgy sem lenne gond). Ja, és lesz Pókember!

 

8. Batman Superman ellen - Az igazság hajnala/Batman v Superman: Dawn of Justice

Azt mondják, hogy ez a film nagyon rossz lesz. Valóban, az előzetesek alapján egyelőre inkább tűnik hülyeségnek, mint olyasminek, ami Nolan után kielégítő lehet, de én azért nagyon bízom ebben a produkcióban. Nem tagadom, képregénykedvelő énem már csak attól felpörög, hogy két ekkora karaktert egyszerre láthat majd a vásznon, de Lex Luthor aktuális értelmezésére is kíváncsi vagyok, na meg persze Zack Snyder garantált látványorgiája sem hagy hidegen. Ja, és Ben Affleck igenis jó Batman lesz!

 

7. Triple 9

Valaki vagy nagyon tud előzetest vágni, vagy ez a cucc tényleg korszakalkotó lesz! Kőkemény, bűnös, korhatáros élvezetnek ígérkezik ez a vérbő akcióthriller, amiben ráadásul valóságos sztárparádé tolmácsolja a történetet. Óriási csalódás lenne, hogyha kiderülne, üres lufi az egész, de valljuk be, egy olyan film, amihez ilyen erős trailert tudnak összerakni, nem lehet rossz. Egyszerűen nem lehet rossz, és kész.

 

6. Szenilla nyomában/Finding Dory

Magától értetődő, hogy a Pixar aktuális tervezete az év legjobban várt alkotásai között szerepel, igen, alanyi jogon. A műfajt megreformáló animációs stúdió ezúttal egyik legkedveltebb filmjéhez, a Némó nyomában-hoz készített folytatást, amelynek bonyodalma az első felvonás komikus figurájához, Szenillához kapcsolódik. A feledékeny hal családja nyomába ered, természetesen magával rángatva a bohóchalakat is. 

 

5. A dzsungel könyve/The Jungle Book

Engem már a Pi élete is lenyűgözött, jövőre pedig valami hasonlóval érkezik Jon Favreau. A jól ismert dzsungeltörténet legújabb feldolgozása garantáltan lélegzetelállító látványvilágot fog szállítani, de persze őszintén reméljük, hogy a történet kiépítésével sem lesznek gondok. Nagyszabású, gyönyörű kalandfilm lesz!

 

4. Silence

A vallásos témával foglalkozó drámához még nem érkezett előzetes, de Martin Scorsese filmjére akkor is az elsők között ülnék be, hogyha a rendező személyén kívül az égvilágon nincs más információm a produkcióról. Az egyik legnagyobb élő filmművész ismét valami újjal próbálkozik, megint jó színészeket gyűjtött maga köré, és nyilvánvalóan most sem kell majd csalódnunk benne.

silence.jpg

 

3. Deadpool

Kevés az igazán jó akcióvígjáték és még kevesebb az igazán jó fekete komédia. Azonban ha jól olvasom a jeleket, akkor a Deadpool igazán képregényhű adaptációjától mindkettőt megkapjuk egy füst alatt. A viccelődve gyilkolászó, rendhagyó szuperhős hozzánk is beszél a film során, miközben remek hangulatot teremt, és fantasztikus akciójeleneteket produkál. Legalábbis ezt előlegezem meg.

 

2. The Nice Guys

És ha már fekete komédia, akkor itt van Shane Black új filmje is! Az előzetes alapján hangulatos, stílusos, izgalmas dolog lesz ez, ráadásul Russell Crowe és Ryan Gosling elsőre kiválónak tűnő párosával a főszerepben.

 

1. Öngyilkos osztag/Suicide Squad

Sajnos van esély a csalódásra, mert én személy szerint óriási élményt várok David Ayer művétől. A DC gonosztevőit összeverbuváló, kőkeménynek ígérkező akciófilmtől komor hangulatot, tartalmas történetet, és remek látványvilágot szeretnék kapni. Na meg egy parádézó színészgárdát! Margot Robbie mellett természetesen Jared Leto-ra lesz érdemes elsősorban figyelni, akinek Jokere már az előzetesben látható néhány másodperc alapján is hátborzongatóan zseniálisnak tetszik.

 

A lista első része itt, a középső pedig itt érhető el!.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr778202716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelem p 2015.12.30. 10:53:17

Szuperhősok oda, MARVEL hősök ide.....nincs sok bizakodásom, de remélhetőleg Coenék, Scorsese és Russel Crowe&Ryan Gosling megmentik ezt az évet. :D

colonel Tigh 2015.12.30. 22:09:26

Bat Affleck.

Bocs. Nem bírtam ki.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.12.31. 12:15:16

Deadpool, amkap esetleg az sw amit várok innen.

Fortress 2015.12.31. 13:01:04

Ezek a leginkább várt 2016-os filmek??? Jesszus; akkor ez sem lesz egy túl "magasröptű év" filmes szempontból. Basszus!

Syracuse 2016.01.02. 20:37:36

Erről a "top"10-es listáról lesz vagy 4, amit egyáltalán megnézek, de várósnak egyiket se mondanám. A Suicide Squad az lenne, de sajnos ez a nyomorék Jézuskomplexusos csávó (tomandlorenzo.com/2014/08/jared-leto-rocker-pixie-jesus/) mindent tönkre fog tenni, amit eddig a Joker-mítoszban sikerült felépíteni. Nagyon nem is tudnék 2016-ból olyan filmet mondani, amit kimondottan várok, bár még nem nyálaztam át a dolgokat, mondjuk ha igaz jön egy film Tesláról, na az érdekel.

Pánnon 2016.01.03. 12:38:34

Assassin's Creed filmet várom. Meg az alvási paralízisről szóló áldoku-horrort.
süti beállítások módosítása