Movie Tank

Berserk: The Golden Age Arc I - The Egg of the King (2012) - V. Olvasói Hét

2015. szeptember 08. - Sparrow

Kérte: Farkas55

A Berserk című manga szériából 25 epizódot felölelő animesorozat is készült már korábban, ám 2012-ben megszületett a döntés, miszerint a történetet egész estés filmek formájában is el kellene mesélni. Az első, 77 perces anime a The Egg of the King címet kapta.

berserk.jpg

Guts a középkor véres valóságában él, mindennapi betevőjét zsoldosként keresi meg. Jó pénzért megvívja mások háborúit, és kockáztatja az életét olyan eszmékért és emberekért, amik és akik neki semmit nem jelentenek. Miután az egyik ütközetben győzedelmeskedik egy valóságos óriás felett, szemet vet rá a Héják Bandája nevű zsoldoscsapat vezetője, Griffith. Miután az összeverődő pengék nyelvén meggyőzi Guts-t, a harcos csatlakozik a bandához. Három évvel később már Griffith egyik parancsnokaként vívja a csatákat. A Héják Bandája ekkor minden korábbinál veszélyesebb helyzetekbe keveredik, és az események alakulásában fontos szerepe van annak a különös, vörös kőnek, ami Griffith nyakában lóg, és amit csak úgy hívnak, a Király Tojása.

Ez a film tartalmilag nem egy világmegváltó cucc. Olyan emberekről szól, akik a legalsó társadalmi rétegekből törnek az ég felé, miközben az isten fogalmának mibenlétére kérdeznek rá, és valóban, itt fellelhető némi gondolati mélység, ám nem tovább, csupán egy-két, néhány perces jelenet erejéig. A cselekmény ezt leszámítva néhány zsoldos kalandjait követi nyomon. Ilyen téren viszont változatos a történetvezetés, a hőseink elé gördülő kihívások izgalmasak, ötletesek. A fináléban még egy ütős fordulatot is megengednek az alkotók.

berserk2.jpg

A lényeg tehát nem a forgatókönyv. Az igazi fókuszt a vizuális megvalósítás kapja, ami egész egyszerűen lélegzetelállító. A jelenetkoreográfiák elképesztően sokszínűek, és végtelenül kreatívak. A csatajelenetek tele vannak brutálisan tomboló energiával, ami a váltakozó 2D, illetve 3D animáció tálalásában nagy erővel robban a néző arcába. Egymást váltják a csodaszép képek, amelyek élénk színvilág kíséretében pompáznak, és gyönyörködtetik a szemet. Mindemellett jó adag hentelésnek is örülhetünk, ugyanis a készítők nem spóroltak a vérrel és a látványos kaszabolással. Ráadásul még a filmzene is meglehetősen hangulatos.

A Berserk trilógia első része tehát nem egy mélyen elgondolkodtató darab, ugyanakkor viszont letaglózóan látványos, izgalmas akciófilm. 7,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr457586044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moRtiZ 2015.09.11. 16:29:07

Szerintem kifejezetten sokat emel az élményen pl. az udvari intrika. Tény hogy nagyon jó látványmozi, de azért szerintem ebben több van csak látványnál. Nagyon ritkák az ennyire jó dark fantasy darabok. (Bár főleg a 26 részes anime volt az igazi ebből a szempontból).
süti beállítások módosítása