Movie Tank

The Walking Dead - 5X15

2015. március 24. - Sparrow

Nem is volt olyan régen, hogy Rick felébredt a kórházban és maga körül mindenfelé élőhalált látott, erre tessék, máris itt vagyunk az ötödik évad célegyenesében. Volt egy elég súlyos mélypont a közelmúltban, ám a múlt héten visszatért a hitem a sorozatba, így kíváncsian vártam, hogy a 90 perces szezonfinálét megelőző epizód mit tartogat.

twd515.png

Jól sikerült ez a rész is, ám messze nem tökéletes az összkép. Sasha idegösszeroppanásával és zombigyilkolászó kényszerével indokolatlanul sokat foglalkoznak a készítők, ráadásul ezen a szálon nem is sikerül egyről a kettőre jutniuk. Mégis az epizód jelentős részét ezzel a témával töltjük el, miközben csupán annyi vigaszunk lehet, hogy a maszkmesteri munka még mindig lehengerlően király.

Az igazán érdekes dolgok Alexandria falain belül történnek. Az előző rész eseményi után megkezdődik a vádaskodás, és ebből nagyszerű hangulat formálódik. Amolyan feszültséggel terhes vihar előtti csend jellegű légkör alakul ki, ami a kiváló zenei aláfestéssel teljesedik ki igazán. Tovább bonyolódik a családon belüli erőszak vonulata, amely kapcsán megjelenik a halálbüntetésnek a zombiapokalipszis kontextusába átültetett dilemmája is. Utóbbi igazán érdekes sztorielem.

A főáram természetesen Rick csapata és az alexandriai lakosok közötti súrlódás. Lehet, hogy a két csoport mégsem képes egymás mellett élni. Ez azért mondjuk várható volt. Mindeközben a portyázó Daryl zaklató érdekességeket fedez fel, amelyek valószínűleg már inkább a hatodik évad cselekményéhez kötődnek.

Az epizód záróképe meglepő, a konfliktusok pedig kellő mértékben előkészültek arra, hogy az a 90 perces zárórész indokoltan legyen ennyire hosszú. Meglátjuk. Ez a rész 8/10-et ér.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr197299393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 12:46:54

érdekes, mert szerintem meg pont ez a rész volt egyértelműen időhúzó/helykitöltő.
süti beállítások módosítása