Movie Tank

3 nap a halálig (2014)

2014. október 12. - Sparrow

Történjen már valami!

Kevin Costner gyengélkedik, történjen már valami. Ez a csávó annyira kopasz, mintha sose lett volna haja, történjen már valami. Kevin Costner még jobban gyengélkedik, történjen már valami. Szép a párizsi napfelkelte, történjen már valami. Amber Heard dögös, történjen már valami. Hailee Steinfeld irritáló tucatfruskát játszik, történjen már valami. Itt van egy túlságosan lila bicikli, történjen már valami. A túlságosan lila bicikli túlságosan sok teret kap a filmben, történjen már valami. Na most történik valami, ja nem, mégsem, történjen már valami. Autós üldözés, de mire beleélném magamat, vége, történjen már valami. Mindjárt vége a filmnek, történjen már valami.

AZ ISTENÉRT, TÖRTÉNJEN MÁR VALAMI VÉGRE!!!!

3-Days-to-Kill.jpg

Ethan Renner (Kevin Costner) a kiöregedés felé gyorsan haladó CIA-ügynök, aki egy félresikerült akció után megtudja, hogy súlyos agydaganata van. Csupán hónapjai vannak hátra, így elhatározza, hogy halála előtt újra közel kerül a lányához (Hailee Steinfeld). Párizsba utazik, ám szembesül a ténnyel, hogy ottani lakását randomfeketék befoglalták, ám ezen nem rágódik sokáig, inkább meglepi (ex?)feleségét (Connie Nielsen) és gyermekét, akik nem repesnek az örömtől, mert ugye morcik, amiért apu nem volt velük az elmúlt öt évben. Na, de a lényeg csak ezután következik, mert megjelenik Vivi (Amber Heard), a teljesen hiteltelenül bombázó CIA-ügynök, és azt az utasítást adja Ethannek, hogy találja meg, és likvidálja a Farkas (Richard Sammel) nevezetű fontos célpontot, mert csak úgy kaphatja meg azt a kísérleti gyógyszert, ami talán képes meghosszabbítani az életét.

Nincs mentség, ez a film mocsokszar. Minden téren elbukik, értékelhető pozitívumai is csupán negatívumaiból fakadnak. Ugyanis nyugodtan elmondhatjuk, hogy a 3 napa halálig-ra (nem derül ki, miért ez a címe) nem tudunk igazán haragudni. Annyira fos, hogy már jó, de tényleg. A komolynak, bár klisésnek ható első néhány perc után a produkció átcsap egyfajta nem szándékos paródiába, és habár az igénytelen, és teljes mértékben indokolatlan humorizálások kezdetben nagyon nem esnek jól, idővel minden mindegy-alapon képesek vagyunk ráhangolódni a film eme vonulatára, és hamarosan már kínunkban nevetünk McG és Luc Besson, ismétlem, Luc Besson baromságain.

A gyakorlatilag nem létező, percről percre újra széteső, logikátlanságok, és botrányosan rosszul alkalmazott klisék által szorongatott történet értelmetlenségbe, és céltalanságba fullad. A 3 nap a halálig forgatókönyve mellékel mindennemű kreativitást, fantáziát, és átgondoltságot, ám nem is ez a legszomorúbb, hanem az, hogy az alkotók érezhetően semmit sem akartak alkotni ezzel a szennykupaccal. Összehányt, félvállról sem vett, unalmas, túlnyújtott, logikai összefüggéstől mentes kínlódás ez, ami úgy próbálja komolyan venni magát, hogy a néző minden második jeleneten a hasát fogva röhög, mert egyszerűen képtelen felfogni, hogy egy Luc Besson és Kevin Costner nevével fémjelzett, akciófilmnek bélyegzett celluloidhulladék ennyire rossz is lehet. Egyszerűen felfoghatatlan! Ha a karakterekre azt mondom, hogy sablonosak, azzal vérig sértem más alkotások sablonos karaktereit, az apa-lánya kapcsolat kidolgozása botrányos, fővonal, konfliktus, bonyodalom pedig gyakorlatilag egyáltalán nincs ebben a két órában. Igen, merthogy ez a szenvedés két egész órán át tart.

3-Days-to-Kill2.jpg

McG borzasztóan béna. Tényleg ez a legjobb szó a rendezőre, aki amúgy sem szokott nagy dolgokat dirigálni, de amit itt művel, az minden tekintetben kritikán aluli. Az akciójelenetek - amelyekből van kb. három, és egyenként úgy 30-40 kőkemény másodpercet számlálnak - erőtlenek, idióták, gagyik, és úgy vannak megvágva, mintha a készítők csukott szemmel, félrészegen rohantak volna neki a nyersanyagnak egy sövénynyíróval. A rendező képtelen drámai feszültséget teremteni (oké, egyetlenegyszer sikerül neki, meg is lepődtem rajta), és a színészvezetés terén is elbukik.

Na nem mintha a gárda tagjai nagyon megerőltetnék magukat. Kevin Costnernek olyan rohadtul fingja sincs, mit keres ebben a filmben, hogy az már szinte komikus. A főszereplő közönyös, unalmas játéka egyenesen botrányos. Amber Heard állatira túljátssza a szerepét, bár tény és való, hogy jól mutat a mindenféle bőrszerkókban. Hailee Steinfeld csak néhány éve kezdte a bizniszt igazán nagyban játszani, de elképesztő, hogy kis idő alatt mennyire mélyre süllyedt a fiatal színésznő. Alakítása egészen meglepően pocsék. A többiek szót sem érdemelnek.

Nagyon rossz ez a film, de olyan egészen felfoghatatlanul, váratlanul rossz. Viszont, nem hiszitek el, de egyszer érdemes megnézni, mert tényleg befér az annyira szar, hogy már szórakoztató kategóriába. A Hopp óta nem találkoztam ilyen jellegű filmélménnyel. Tudod, és érzed, hogy bűnrossz, de muszáj végignézned. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr226780097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2014.10.12. 17:39:00

Ennyire nem éreztem szarnak, pont a Lucy után néztem és annál pl. jobban tetszett. Besson idén nem erőltette meg magát, az biztos. Ha a Lucyra adtam 4 pontot, erre elfér nálam egy halvány 6-os.

gizmo266 2014.10.12. 22:01:23

Láttam, kb. ez maradt meg belőle:

Feltűnik Johnny Depp csaja dominaként öltözve. Asszem valami lakkrucit visel.
Ezután megint láthatjuk, most őrült módon vezet egy Peugeot 308 cc-t. Asszem valami autós üldözés lehet.
Később valami csajjal smárol.

közben egy másik hjelenetben Costner picsog valamit a lányával, meg az exével. Aztán a lányát kell összeszednie valami drogos gruppenpartiról.

A forgatókönyvíró nyilvánvalóan látta a Taken-t, ezért kell a filmnek Párizsban játszódnia, és ezért kell a lányát is megmentenie valahonnan.

Mellesleg a csávó lánya rohadt idegesítő, én már rég felpofoztam volna a helyében a hisztijei meg a hülyeségei miatt (~ Kim Bauer)

Ja meg a Kevin Costner is szúrja magát valamivel, hogy ki ne józanodjon, mert addig is Liam Neeson-nak képzelheti magát.

Lényegében fogalmam sincs már mi a sztorija, mert annyira lassú, értelmetlen és felesleges.

abrelosojos 2014.10.13. 01:07:17

nem értem, mi a probléma. semmi más célja nem volt a filmnek, minthogy pénzt keressenek vele. fognak is. millió ilyen film van. elkészül kisebb költséggel - nem 80 - 180 millió dollárból - és szépen eladogatják sok országba, ott az 5.1-es nemzetközi hangsávot külön megveszik hozzá akár már 3000 dollárért, és eladogatják még hbo csatornákra, meg tévéknek, tán még dvd-t is eladnak pár ezret, és a végén láss csodát, visszajött a befektetés, meg még. jó, nem 300 %, csak 30, és nem két hétvége, hanem két év alatt. és hát luc besson nem először keres így egy kis pénzt, ugye

Netuddki. 2014.10.13. 08:34:38

Luc Besson, rossz fiúk az Audival, jók a Peugeotval. Visszatérő motívum.
Besson meg már kifutó széria. Ez van...

abc 2014.10.13. 08:45:17

Én nem értem sparrow milyen filmet nézett?!

Én másodszor néztem meg mindkét társaság akivel láttam, jónak mondta a filmet a humor és az akció is kellemes arányban van egymással. Nevettünk rajta élveztük is.

Szóval értékítéleted igencsak messze van a valóságtól sparrow.

1-2 2014.10.13. 09:43:42

Valamiért mostanában minden film szar minden mocskosul gyenge magyar "kritikusok" szerint. Lassan kár kritikát olvasni. Ja de nem egészen, mert l a tényleg beteg filmekre meg azt mondják milyen jó. Nem kéne mindig betépve filmet nézni.

giskard reventlov 2014.10.13. 11:26:13

Régebben láttam, és nem sok minden maradt meg belőle, és emlékeim szerint ennyire azért nem volt rossz, de tény, hogy a jó, az nem ilyen.
Costner szinte minden jelenetben sálat visel, ki tudja, miért? Talán attól tűnik európainak.
Amber Heard bőrfetisiszta, de azt se tudni, miért? Talán ettől tűnik vagánynak.
Az eredeti cím meg, ha jól emlékszem, arra utal, hogy 3 napja van kinyírni a gonoszt. A magyar cím nem tudom, mire utal.

Besson az Ötödik elem óta lejtmenetben van, és nekem már az se tetszett.
McG-ről meg annyit, hogy akinek három betű a neve, az rappeljen inkább.

abc 2014.10.13. 12:16:06

@giskard reventlov: mert meg van fázva végig? :) ahogy az elején is veszi a nátha elleni szereket? :D tényleg sok nem maradt meg belőle... igaz kiderül nem nátha az...

giskard reventlov 2014.10.13. 12:47:01

@abc: akkor ezúton is elnézést, hogy belekötöttem a sáljába.
Az pedig, hogy nem sok minden maradt meg a filmből, ugyan lehet, hogy az én hibám is, de szerintem nagyobb százalékban a mű feledhetőségéé.

fingerbangs 2014.10.13. 14:43:01

szerintem ne írj több filmkritikát ember
csinálj valami mást

Leone_510 2014.10.13. 17:59:52

én sem éreztem annyira fostengernek mint a "kritika" állítja , de hát miért is lenne etalon amit állít? :)

a lila bicaj valóban sokat szerepel

ja és baromi unalmas klisé a bomba jó csaj , nyilván az lenne egy ilyen ügynök elemi érdeke , hogy kevésbé hívja fel magára a figyelmet, de akkor meg üresek lennének a szereposztó díványok

swadarshan 2015.08.10. 01:23:06

nem is tudom valaha olvastam-e mar olyan film kritikat, aminek minden szavaval egyetertettem. namost ez itt olyan. ez a film valoban uberfos es annyira de annyira hogy az mar jo. igaz hogy nem erted hogy miert nezed vegig, hiszen minden pillanata ertelmetlen logikatlan ossze nem fuggesek halmaza, es mar az elso percekben rogton rajossz, hogy atvertek mert ez messze nem egy amerikai de annal inkabb FRANCIA film, eroltetett mumajer, oda nem illo 'vicc'ekkel tarkitva, es inkabb nem is ismetelnem tovabb a fentebb mar leirtakat, csak koszonom.

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2019.08.20. 09:20:16

Szerintem rendben volt.
Nem veszi túl komolyan magát akciófilmként, a melodráma sem csúszik át sokba.
Ettől végre nem szokványos.
Humor helyett inkább gegek, jó így.
Az öregedő ügynök vívódása átjön,a film lassúsága is ezt szolgálja.
RCZ az a Peugeot amúgy.
süti beállítások módosítása