Movie Tank

Trónok harca - 4X04

2014. április 28. - Sparrow

A múltkori epizód záróképe után szemétség lett volna az alkotóktól, hogyha nem Dany szálával indítják a negyedik részt. Persze, mi bízunk bennük, hiszen bizonyítottak már elégszer. Beléjük vetett hitünket ismételten meghálálják a készítők, hiszen a sorozat eddigi történetének egyik legjobb nyitóblokkjával ajándékoznak meg bennünket. Az epizódot kezdő, Meerenben játszódó szakasz nézése közben elégedetten vehetjük tudomásul, hogy ebben a blokkban minden elem a helyén van. Gyönyörű a fényképezés, fantasztikusak a helyszínek és a díszletek, tökéletesen vannak megválogatva a zenei aláfestések. Teljes mértékben átjön az igazságtalanság megtorlása által uralt hangulati töltet. Remek nyitány, ami tökéletesen vezeti fel a negyedik évad eddigi legjobb epizódját.

gameof4042.jpg

Hangulatos a világ Királyvárban is, hiszen a Joffrey halála körül kialakult rejtély eddig ismeretlen részleteire is fény derül, méghozzá kettő párbeszédes jelenet által. Az egyikben Sansa faggatja a már-már nyugtalanítóan higgadt Petyrt, a másikban pedig Lady Olenna világosítja fel Margaeryt. Pazar atmoszférával rendelkezik mindkét jelenet, hála két nagyszerű figurának, Kisujjnak és a Töviskirálynőnek. Veszettül ravaszak, ráadásul Diana Rigg remekel, és Aiden Gillen sem okoz csalódást.

Miközben Cersei próbál belesni Jaime álarca mögé, Margaery beoson a leendő, és még az előzőnél is kölyökebb király, Tommen hálószobájába, hogy Lady Olenna tanácsát követve, saját biztonsága érdekében megteremtse az összhangot saját maga és a kisfiú között. Natalie Dormer még soha ezelőtt nem volt ennyire jó a szerepben.

És ha már az előbb szóba hoztam Jaimet, akkor térjünk is vissza a Királyölőre, aki, miután lenyom egy remekül megírt párbeszédet Bronnal, meglátogatja öccsét annak cellájában, és szinte már szégyenkezik, látván, hogy Peter Dinklage milyen jó formában van, a Tyriont alakító színész ugyanis maximálisan kihasználja egyetlen jelenetét. Ezt követően pedig megkezdődik a szervezkedés, és a néhány epizód erejéig pihentetett Brienne rendkívül fontos feladatot kap Jaimetől. Ezzel pedig egy vadonatúj szál indul útnak, és jogosan reméljük, hogy izgalmakban ezen a történeti vonalon sem lesz hiány.

gameof404.jpg

Havas Jon rajongóinak nem kell tovább nélkülözniük, hiszen kedvencük is kap néhány jelenetet. Ned Stark fattya körül, és benne is, tombol a feszültség, és ezt levezetendő, Havas uraság Falon túli túrára vállalkozik. Még néhány önkéntes is csatlakozik hozzá, úti céljuk pedig nem más, mint Craster Erődje, ahol árulóvá vált testvéreik dőzsölnek. És ekkor váltunk is az árulókra, és az epizódon hirtelen horrorisztikus atmoszféra uralkodik el, ugyanis a lélektelen mocskok látszólag nem félnek semmitől és senkitől, ám annál jobban szeretik terrorizálni az Erődben élő nőket. Itt csatlakozik be Bran szála a buliba, hogy ezáltal félelem és izgalom generálódjon.

És akkor a záróképsor. Ami egyenlő tátott szájjal. Látványszinten is fantasztikus, amit kapunk, de a cselekmény által felvonultatott események sem hagynak nyugodni. Semmi konkrét nem derül ki, de a látottak veszett módon felpörgetik az agyunkat, megmozgatják a fantáziánkat. És persze az sem utolsó szempont, hogy a záróképekben a történet egészének legrejtélyesebb, és, ennek megfelelően, leggyakrabban pihentetett szála enged némi betekintést a függöny mögé.

Ja, és a végén döbbenten vehetjük tudomásul, hogy Darth Maul nem halt meg, csak a Fal túloldalára költözött... 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr496094317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.29. 15:43:37

nekem is tetszett a rész, nem hiányzott a véreb meg a csaj.
süti beállítások módosítása